53843122 10156282651245829 1450224110113128448 o

Az ELTE-BEAC a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság győztese

2019. 03. 12.
53843122 10156282651245829 1450224110113128448 o

A végig fantasztikus hangulatú és izgalmas Final Four végén az ELTE-BEAC volt a legboldogabb, amely a döntőben büntetőkkel legyőzte a rekordbajnok, tavalyi győztes BME csapatát.

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság szervezésében a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetséggel együttműködve immáron hatodik alkalommal került sor a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságra. A sorozat négyes döntőjét 2019. március 7-én ezúttal az impozáns Ludovika Arénában rendezte meg a BLSZ. A végig fantasztikus hangulatú és izgalmas Final Four végén az ELTE-BEAC volt a legboldogabb, amely a döntőben büntetőkkel legyőzte a rekordbajnok, tavalyi győztes BME csapatát.

A két elődöntő:

Semmelweis Egyetem - ELTE-BEAC 1-1, büntetőkkel: 4-5

Az ELTE-BEAC egy öngóllal szerzett vezetést már az 5. percben, de innentől kezdve sokáig csak izgalmas és pörgős meccset láthattunk és két remekül felépített védelmet. Négy perccel a vége előtt azonban megtört a jég, a Semmelweis Egyetem Székely Marcell góljával kiegyenlített.

Következett a kétszer öt perces hosszabbítás, amely nem hozott gólokat. Végül a büntetők döntöttek. Az orosz rulettet az ELTE-BEAC nyerte, így ő jutott a döntőbe!

Pázmány Péter Katolikus Egyetem – Budapesti Műszaki Egyetem 1-2

Az alapszakasz során remekül játszó Pázmány és a nagy esélyes BME csatája következett. Izgalmakban itt sem volt hiány. A 30. percben szerezte meg a vezetést a BME Vargovics Tamás találatával, de hat perccel a lefújás előtt Petricskó Márton egyenlített. Azonnal érkezett a válasz, Fazekas Bálint visszavette az előnyt, és ezt a BME már nem is engedte ki a kezéből.

Bronzmérkőzés:

Semmelweis Egyetem - Pázmány Péter Katolikus Egyetem 1-3

A két Bodon-csapat házi csatáját a bronzért az esélyesebb Pázmány nyerte meg. Bagdy Márk és Petricskó Márton találatával 2-0-s előnyt szerzett a szünetre a PPKE, és Fábián Bálint hiába szépített a második játékrész elején, Homoki Márton a hajrában végképp eldöntötte a meccset.

Döntő:

ELTE-BEAC - Budapesti Műszaki Egyetem 3-3 büntetőkkel 3-2

Csoda a döntőben! Kalocsay Károly az első félidő végén megszerezte a vezetést a BME-nek. Majd a fordulás után Tamás Dávid duplázott. 0-3-ra elment a BME, minden jel arra mutatott, hogy a műszakisok negyedszer is megnyerik a bajnokságot.

Az ELTE-BEAC viszont ezután olyan hőstettet hajtott végre, amelyet még Futsalban is viszonylag ritkán látni. Talpra állt. Dunai András és Kupás Vendel találatával feljött 2-3-ra, majd Szini László a találkozó utolsó percében ki is egyenlített, ezzel kiharcolva csapatának a hosszabbítást.

A kétszer öt percben nem esett gól. A március 2-i Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának végjátékát megismételve ismét büntetők döntöttek a BME - ELTE-BEAC döntőben. A fordulatos csatából többek között Sajben Marcell csodás kapusteljesítményének köszönhetően is az ELTE-BEAC jött ki győztesen.

Az elképesztően izgalmas 6. Egyetemi Futsal Bajnokság négyes döntőjét így a sorozat történetében először az ELTE-BEAC nyerte meg.

Az ELTE edzője, Sajben Marcell így értékelte a sikert: "A tavalyi év nem úgy sikerült számunkra, ahogy szerettük volna, a 4. hely hatalmas csalódás volt. A 2018-2019 szezonban, azonban egy alaposan megerősített kerettel vágtunk neki a küzdelmeknek, amely csapattá érett a szezon alatt. A Final Four elődöntőjében a kiválóan védekező SE nagyon megnehezítette a dolgunkat és csak büntetőkkel tudtuk felülmúlni őket. A csapatunk a nagy döntőben gyorsan hátrányba került, majd a második félidőre a BME már három gólos előnyt szedett össze, és a játék minden elemében felülmúlt bennünket. Azonban az utolsó 10 percre a srácok összeszedték maradék erejüket és elővették szívüket, amivel előbb 2-3-ra kozmetikáztuk az eredményt, majd a mérkőzés végén kiegyenlítettünk. A büntetőpárbaj már Fortunán múlott, egy hete a KEK-en ez a BME-nek kedvezett, most pedig mi jöttünk ki belőle jobban. Gratulálok a srácoknak, nagy sportélmény volt."

Külön érdemes kiemelni a négyes döntő játékvezetőit: Apkó Tamás, Boros Róbert, Czene-Joó Ádám és Grünvald Gábor a fináléhoz méltóan vezette a mérkőzéseket.

Az ünnepélyes díjátadón az érmeket, a kupákat a különdíjakat és az ajándékkönyveket Mersich Péter az MLSZ Futsal szakágvezetője, Simon Gábor a BEAC igazgatója, Várszegi Kornélia a Semmelweis Egyetem Sportiroda vezetője, Kincses Gábor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Testnevelési Központjának igazgatója, dr Borók György a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportigazgatója, Bartha Zsolt a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, Szentkirályi-Szász Krisztina a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség ügyvezető igazgató asszonya és Lovász Tamás István a Magyar Labdarúgó Szövetség budapesti igazgatója adta át.

Forrás: MLSZ.HU

További fotók: ELTE Online

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech