IMG 20221111 184400 2

Az első karika verseny, az első karika érem a BEAC történetében

2022. 11. 14.
IMG 20221111 184400 2

A BEAC Polefitness & Aerial versenyzői először vettek részt légtorna versenyen, a hétvégi Pole and Aerial Art Hungaryn ezúttal karika eszközön képviselték a BEAC-ot. Nemcsak a két versenyzőnek, Ronyecz Mercédesznek és Molnárné Pintér Trudénak, de felkészítő edzőjüknek, Farkas Lillának is ez volt első megmérettetése a légtorna világában.

“Rengeteg tapasztalattal, élménnyel és inspirációval lettünk gazdagabbak a versenyen, sőt, már a felkészülés alatt is – mondta az edző. – Voltak hátráltató tényezők, például Merci súlyosnak látszó sérülést szenvedett egy edzésen, aztán a helyszíni főpróbán az idő szűke miatt nem is volt lehetőségünk próbálni, ami a belmagasság miatt lett volna fontos, hiszen a versenyen a felfüggesztés hossza többszöröse annak, amivel a BEAC-on gyakorolunk. A kevés induló miatt nem meglepetés, hogy érmet szereztünk, de annál nagyobb öröm, hiszen a BEAC történetének első légtorna érme ez, ráadásul a díjazás mellett számos pozitív visszajelzést is kaptunk.” Farkas Lilla csupán két és fél éve tart rendszeres karika órákat a BEAC-on, de az edzések népszerűsége egyre nő, hasonlóan ahhoz, ahogyan az a rúdsporttal is történt. Idén már heti nyolc edzésidőpontot töltenek meg a karika iránt érdeklődők, és egyre többen szeretnének versenyekre is készülni.

DSC 0232 02

Ronyecz Mercédesz az ELTE-n végzett logopédus szakon, és még aktív hallgatóként 2019-ben rúdra kezdett járni, aztán 2021-ben próbálta ki a karikát. A nyáron hirtelen ötletként jött, hogy szeretne versenyen is indulni. Molnárné Pintér Trude még később, csak 2022 elején kezdett karikázni, mellette végzős biológia-kémia tanári hallgató. Az ellenfeleik között azonban olyan is volt, aki már öt éve űzi a légtornát karika szeren, így arra is büszkék lehetünk, hogy egy ilyen erős mezőnyben felvették a versenyt.

D372 C0 A0 C8 AC 435 C 9 E3 B D497777 B6 ED2 1

Merci számára nem olyan egyenes és zökkenőmentes út vezetett a versenyig, mint azt először gondolta. Sajnos egy sérülés miatt úgy tűnt, nem is tud majd színpadra állni, de nem adta fel, edzőjével újratervezték az addig megalkotott koreográfiát, hogy sérülten is be tudja azt mutatni. Pozitívum viszont a sérülésben, hogy ez az eset segített számára lelassítani, és jobban értékelni mindent, amire a teste képes.

Trude megfogalmazása szerint a karika erőt és rengeteg önbizalmat ad. A versenyre készülés máshogy tette próbára, mint az addigi edzések, de mikor a levegőben van, úgy érzi, eggyé válik a karikával, csak befelé figyel, és átadja magát az érzésnek. Így volt ez a versenyen is: “Februárban az első órámon álmodni sem mertem, hogy még abban az évben versenyezni fogok. Annyira élveztem a versenyt, hogy vitt a flow, és csak én voltam meg a karika. Már várom a következőt.”

IMG 20221111 184400 1

A pénteki versenyen Ronyecz Mercédesz 3., míg Molnárné Pintér Trude 4. helyezést ért el az amatőr kategóriában.

“Elmondani nem tudom, milyen hálás vagyok, hogy rátaláltam a karikára Lilla egyik magánóráján. A verseny egészen új kihívás volt, komfortzónán kívüli és kihívásokkal teli, de így jó pár óra távlatából azt tudom mondani, elképesztő élmény volt, és megérte az egész. Nem ez volt az utolsó versenyem, az biztos” - mondta Ronyecz Mercédesz a versenyt követően.

Eredmeny
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech