DBZOL20150610013

Átadták a "Jó tanuló, jó sportoló" díjakat

2017. 07. 03.
DBZOL20150610013

Szekeres Eszter, Györgyi Csaba, Metz Zsófia Anna és Anti Zsuzsanna is azon 10-ek között szerepelt, akik az Emberi Erőforrások Minisztérium pályázatának eredményeként a „Magyarország jó tanulója – jó sportolója” elismerésben részesültek.

Több mint 400 fiatal érdemelte ki a "Magyarország Jó tanulója - Jó sportolója 2016" díjat, közülük is a legjobbak pénteken a Földművelésügyi Minisztériumban vették át oklevelüket. A díjátadón dr. Székely Mózes a MEFS főtitkára is jelen volt.

"Kitartás kell a tanulmányi és sportolói eredményességhez." - jelentette ki az ünnepségen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki kiemelte, éppen a sport és a tanulás kettőssége az, ami igazán sikerrel készít fel a nagybetűs életre.

A politikus arról is beszélt, hogy a sporteredmények megbecsülésével a "sportnemzet státusz" megőrzése mellett arra törekszenek, hogy sportoló nemzetté váljon a magyar, azaz minél több emberhez jusson el a mozgás lehetősége, minél többen lehessenek részesei a sport által nyújtott élményeknek.

"A magyar sporttörténelem eredményei nem csupán dicsőséget jelentenek. Olyan tradíciót is, amely arra kötelez bennünket, hogy a kiváló sportteljesítményeket a hétköznapokban is az egészséges, sportos életmód elterjesztése kísérje." - fogalmazott Szabó Tünde.

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Az elismerést olyan diákok érdemelhették ki, akik köznevelési intézményben 5-8., illetve 9-13. évfolyamos tanulók voltak, vagy nappali tagozatos felsőoktatási intézményben voltak hallgatók. Korcsoporttól függően a 2015/16-os tanévben 4,8-as, 4,7-es, vagy 4-es átlagot kellett elérniük, emellett sportáguk országos bajnokságán, vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban kellett végezniük.

A nappali tagozatos felsőoktatási intézmény hallgatói közül az ELTE négy hallgatója is a Magyarország Jó tanulója - Jó sportolója elismerésben részesült: Szekeres Eszter, Györgyi Csaba, Metz Zsófia Anna, Anti Zsuzsanna

Gratulálunk nekik!

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech