Csapatkép

Aranyéremmel zárták a GEC-Budapesti Egyetemi - Főiskolai Kézilabda Bajnokságot női kézilabdásaink

2024. 04. 29.
Csapatkép

Csapatunk a Budapesti Egyetemi- Főiskolai Kézilabda bajnokság döntőjében a BME ellen aratott győzelmet 19-8-as eredménnyel.

Kézilabdás lányainknak február 28-án vette kezdetét az idei Budapesti Egyetemi - Főiskolai Kézilabda Bajnokság, melynek idei elindulását, valamint lebonyolítását egy pekingi székhelyű cég, a GEC Academy támogatta. A támogató jóvoltából a februártól áprilisig tartó bajnokság összes mérkőzése az FTC 2. Utánpótlás Centrumában került megrendezésre. Csapatunk a félév során végig jól szerepelt, így a csoportmérkőzéseket csoportelsőként zárhatta, majd az április 15-ei elődöntő után döntőbe jutott.

A bajnokság múlt szerdán, április 24-én zárult, ahol először a bronzmeccsen mérkőzött meg egymással a Semmelweis Egyetem és a Neumann János Egyetem, majd 21.15-kor kezdetét vette a döntő, ahol csapatunk a BME ellen állhatott ki.

Végeredmény

A mérkőzés első félidejében már látszott, hogy a lányok nagyon készültek a döntőre, az első pillanattól kezdve mindenki maximálisan a meccsre koncentrált, higgadtan és magabiztosan kezdték a mérkőzést. Rövid idő elteltével már kirajzolódtak az erőviszonyok, az ellenfél minden hibáját kihasználva a félidő végéig folyamatosan növelték előnyüket a lányaink, így 12-4 –es eredménnyel zárult az első félidő az ELTE-BEAC javára.

A második félidőt ott folytatták a lányok, ahol abbahagyták. Lendületesen, minden lehetőséget kihasználva próbálták az első félidő során megszerzett különbséget tovább növelni. Megingás nélkül, az elejétől kezdve egy csapatként, egymásért küzdöttek a lányok, végül pedig 19-8-as végeredménnyel sikerült zárniuk a döntő mérkőzést, így az idei Budapesti Egyetemi - Főiskolai Bajnokságot aranyéremmel zárhatta az ELTE-BEAC női kézilabda csapata.

A díjátadó ceremónia május 8-án kerül megrendezésre a Magyar Sport Háza konferenciatermében.

Csapatkép
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech