Csere a BEAC vezetésében

Telt ház a BTK kari tanácstermében: az egyetem vezetői közül is sokan megjelentek klubunk november 21-i tisztújító küldöttgyűlésén. A közel hetven fős küldöttgyűlést Borhy László rektor, és Scheuer Gyula kancellár köszöntötték. Az eseményen jelen volt a BEAC két korábbi elnöke Solt Pál és Kiss Ádám, valamint Prokopp László, a BEAC első olimpiai bajnokának fia is.

A megnyitót követően a BEAC leköszönő elnöke Karácsony András, mint levezető elnök kérte fel Simon Gábort, a klub ügyvezető igazgatóját, hogy számoljon be az elnökség 2013-2017 közötti időszakáról. A klub ügyvezetője kiemelte a legfontosabb területeket, ahol sikerült jelentős előrelépéseket elérni, melyeket között a klub és az egyetem kapcsolatának erősítése, a sportnépszerűsítés, több új sportágak meghonosítása, a stabil működési feltételek kialakítása, valamint a kiváló élsport és szabadidősport eredmények szerepeltek.

Ezt követően a BEAC küldöttgyűlését köszöntötte Kiss Ádám MEFS elnök, valamint Székely Mózes főtitkár, megköszönve, azt az értékes munkát, amit az ELTE és a BEAC a magyar egyetemi sport életében végez.

Ezt követően a tisztújítás során a klub küldöttei egyhangúlag megválasztották Hamar Imre egyetemi tanárt, az ELTE nemzetközi rektor helyettesét a BEAC elnökének. A BEAC igazgatója már harmadik alkalommal Simon Gábor, a klub korábbi ügyvezető igazgatója lett.

Az ELTE rektorának és kancellárjának, valamint a HÖK elnökségének jelölései alapján elnökségi tagnak választották,

  • Árvay Gábort, kancellári tanácsadót
  • Horváth Jánost, az ELTE ipari kapcsolatokért felelős koordinátorát
  • Murai Lászlót, ELTE HÖK elnök
  • Szabó Lászlót, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Labdarúgó Szakosztály elnökét
  • Székely Mózest, a Triatlon Szakosztály elnökét, a MEFS főtitkárát

A szakosztályok javaslatára elnökségi tagnak választották

  • Csere Gáspárt, riói olimpikon, többszörös magyar bajnok atlétát, az ELTE korábbi hallgatóját, a BEAC sportolóját,
  • Kovácsik Ritát, az Aerobik és Cheerleading Szakosztály vezetőjét, a Magyar Cheer Szövetség alelnökét,
  • Szabari Jánost, a Kosárlabda Szakosztály vezetőjét.

A Felügyelő Bizottságba Gyarmati István, Horváth Ákos, Ilyash György, Pálfia Zsolt és Szalay Krisztián került be.

Az esemény zárásaként Mezey Barna az ELTE korábbi rektora, az egyetem és a BEAC nevében köszönte meg Karácsony Andrásnak az elmúlt négy év munkáját.

A küldöttgyűlésről készült képek megtalálhatóak az ELTE Online Facebook oldalán!