Nováky2 végleges

A vezéremet senki sem ütheti le büntetlenül!

2011. 06. 30.
Nováky2 végleges

Bemutatkozik az ELTE-BEAC Sakk szakosztálya! Olvass és csatlakozz!

Nováky Csaba , az ELTE TTK matematika BSC harmadéves hallgatója vagyok. 2002 óta vagyok igazolt sakkozó, ekkor a Gödi SC csapatában játszottam Pest megyei 2. osztályban. Két év múlva állandó csapattag lettem a Pest megyei 1. osztályú csapatban. A 2007/2008-as idényben feljutottam a csapatommal az NB2-be, de a csapat gyengélkedett, igy rögtön ki is estünk. A BEAC második csapata ekkor 3. lett ugyanitt. Ekkor kezdtem el egyetemi éveimet is és mivel erősebb csapatot kerestem, egyértelmű volt, hogy az egyetemünk egyesületét választom. Már az elején láttam, hogy kiváló hangulatú csapathoz sikerült igazolnom, rögtön játéklehetőséget kaptam NB1/B osztályban valamint a Budapesti 1. osztályban is.

Nem csoda, hogy egyből asztalhoz ülhettem, hiszen a BEAC-nak öt felnőtt csapata is van, mindegyik csapat más és más szintű bajnokságban játszik. A közel 100 igazolt játékosból álló egyesület kiváló lehetőséget biztosit mindenki számára. Emellett van még a BEAC-nak egy testvércsapata is, ez a Barcza Gedeon SC, ahol további 56 játékos kap játéklehetőséget. Idén a BEAC megnyerte a Budapesti bajnokság legmagasabb osztályát, NB1/B-ben pedig második lett egyesületünk. E mellett minden évben rendezünk ELTE-BEAC nyílt minősítő sakkversenyeket, és indulunk a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokságban, ahol tavaly egy erős mezőnyben megszereztük a bronzérmet egyetemünknek és egyesületünknek.

Mindezt összegezve, a BEAC kiváló csapat minden kezdő és haladó játékos számára. Az edzések jó hangulatúak, Magyarország egyik legjobb nemzetközi nagymestere, Horváth József is - aki egyben a női válogatottunk szövetségi kapitánya - rendszeresen tart nálunk edzéseket! E mellett csapattársadként is üdvözölhetsz egy nagymestert majd, Antal Gergő személyében. Egyszóval a legnagyobbaktól tanulhatsz. A többi csak rajtad múlik!

Célom szakosztályunk legsikeresebb ELTE-s sakkozókajént, hogy minden sakkozni vágyó ELTE hallgatóhoz és munkatárshoz eljuthassak, és népszerűsíthessem sportágunkat Bátran keressetek, akár hobbiszintű sakkozók szeretnétek lenni, akár versenyjátékosok. Köztünk a helyetek!

Elérhetőségeim:

Nováky Csaba
06 20 914 3649
[email protected]

Kapcsolódó linkek:

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech