CP1 4189

A TÓK-on zárul a BEAC-kiállítás egyetemi körútja

2019. 02. 13.
CP1 4189

Február 13-án ünnepélyes keretek között, utolsó ELTE-s helyszínén, az ELTE Tanító- és Óvóképző karán is megnyitott a BEAC-Az elsők c. kiállítás.

Február 13-án ünnepélyes keretek között, utolsó ELTE-s helyszínén, az ELTE Tanító- és Óvóképző karán is megnyitott a BEAC-Az elsők c. kiállítás. Dr. Márkus Éva a kar dékánja, valamint Simon Gábor, a BEAC igazgatója is köszöntötte a kar hallgatóit, dolgozóit.

Dr. Márkus Éva beszédében üdvözölte a kiállítást a kar falain belül, és elmondta, hogy a tárlatot végignézve tudta meg több olyan kiválóságról - mint az olimpiai bajnok Csik Ferencről vagy az egyetlen egyéni Grand Slam győztes Asbóth Józsefről - hogy BEAC színekben versenyeztek. Kiemelte, hogy míg a klub fennállásának 120. évét, addig a kar a 150. évét ünnepelheti, mely intézmény mindent megtesz polgárai sportolási lehetőségeinek fejlesztéséért.

"Nagy örömmel tölt el, hogy kar diákjai és oktatói is aktív szerepet vállalnak az egyetemi sportéletben, elég ha csak az úszó MEFOB-on elért TÓK-os sikerekre, vagy a Testnevelési Tanszék vezetője, Vári Péter által vezetett ELTE-s női röplabda csapat egyetemi bajnoki sikereire gondolunk."

Simon Gábor, a BEAC igazgatója megköszönte, hogy utolsó ELTE-s állomásként, a TÓK-on is bemutatkozhatott a tárlat, amely az Egyetem és a BEAC közös 120 évébe enged bepillantást.

"A BEAC mindig is egy, az egyetemi hallgatók és oktatók által kezdeményezett és általuk felépített közösség volt. Ezt az inspiráló és sikeres közösséget, a mi 120 éves történetünket szerettük volna bemutatni az ELTE polgárai számára, ezért született maga a kiállítás. Nagy öröm számomra, hogy egyre több TÓK-os hallgató és dolgozó része ennek a közösségnek és a sport mindennapjaik részévé válik. Ez a jövő tanítói és óvodapedagógusai számára azért is különösen fontos, hogy később tanítványaik, a gyermekek számára is át tudják adni a sport szeretetét."

A tárlat március közepéig ingyenesen megtekinthető a kar 1. emeleti 123-as terme előtti folyosón, valamint a kiállítás anyaga online is elérhető az alábbi honlapon: https://www.beac.hu/beac-az-elsok-kiallitas/

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech