NAZ 0039

A szerb KMF International nyerte az VII. ELTE-BEAC Futsal Kupát!

2017. 08. 28.
NAZ 0039

Az ELTE-BEAC Kupa első játéknapján a férfiaké volt a parkett a BEAC csarnokban. A három országból érkező 12 kiváló csapat remek ellenfelek ellen készülhetett fel a nemsokára rajtoló bajnokságra.

Az ELTE-BEAC Kupa első játéknapján a férfiaké volt a parkett a BEAC csarnokban. A három országból érkező 12 kiváló csapat remek ellenfelek ellen készülhetett fel a nemsokára rajtoló bajnokságra.

Az A csoport küzdelmei kora reggel kezdődtek, ahol a nyitó találkozó rögtön egy parázs mérkőzést hozott. Az ELTE-BEAC U20-as srácai felvették az erdélyi Inter Gyergyó ritmusát, és 2-0 vezetéssel lepték meg a lila mezeseket. Azonban buta védelmi hibák után az Inter 4-2-re fordította meg a mérkőzést, amit már csak 5-4 játékkal tudtak kozmetikázni a hazai ifisták. A második és harmadik találkozón a torna egyik visszatérő csapata a BME volt érdekelt, akik esélyeshez méltóan be is húzták mindkét meccsüket. A gödöllői MAG-LOG Team az ELTE elleni győzelmével visszahozta a továbbjutáshoz fűzött reményét, ám a Gyergyó a továbbjutásról döntő találkozón nagyon összeszedetten játszott és 4-0-ra verte Baranyai Pál csapatát. A legjobb hatba a BME jutott csoportgyőztesként és az erdélyiek másodikként.

A B csoportban a szerb KMF International nehezen lendült játékba az 1988 Déli ellen, ám a találkozó második felében megmutatták igazi erejüket és 6-0 verték a sokáig helyt álló fiatalokat. A második meccsen az ELTE-BEAC és a Szigetszentmiklós 2-2 döntetlent játszott. Az, hogy ez egyik csapat számára sem volt megfelelő, csak később derült ki. A tartalékosan érkező pest megyeiek esélyei a továbbjutásra a következő mérkőzésen el is szálltak, hiszen az óbudaiak 3-2-es bravúrgyőzelmükkel bejelentkeztek a továbbjutó helyek egyikére. Az újvidéki International eközben az összes mérkőzését magabiztosan nyerte, és ezzel elsőként jutott a legjobb hat csapat közé, azonban a második hely kiléte a csoportmérkőzések utolsó percéig nyílt volt. A Déli fiataljai hatalmasat küzdve, ikszre mentették a hajrában az ELTE-BEAC elleni mérkőzést, és ezzel továbbjutottak a csoportból.

A C jelű kvartett szintén izgalmas mérkőzéseket hozott. A Rubeola bizonyította, hogy idén nagy reményekkel vág neki a bajnokságnak és meggyőző teljesítménnyel abszolválta a csoportot. A négyes rangadóján 2-0-ra is vezetett az Imperial ellen, azonban a találkozót megfordította az erdélyi csapat és első helyen jutott a rájátszásba. A TFSE – Kelen tavalyi kiváló teljesítményét ismét átmentette a tornára, ám a második helyért vívott csatában csak megszorítani tudta a Csömört, ami kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz. Az alaposan átalakult Bodon FC Futsal újoncokkal vágott neki a tornának, de a Rimay fiúk szépen helyt álltak a magasabban jegyzett csapatok ellen, így ez a kupa hasznos felkészülés lehetett az egyetemi bajnokságra.

A legjobb hat között az 1988 Déli már meghajolt a rutin előtt, és a BME futsal könnyed győzelemmel juthatott a hármas döntőbe. Ennek ellenére Jándékék megérdemlik a dicséretet, hiszen a csapat magja főként 2000-2001 születésű játékos volt, a srácok nagy jövő előtt állnak. A torna mérkőzése egyértelműen a Rubeola FC Csömör – KMF International találkozó volt. A sárga-feketék egy szép kombináció végén Füzy góljával szerezték meg a vezetést, azonban a szerbek nem adták fel és a hajrában egy bődületes szabadrúgásgóllal egyenlítettek. A kiélezett büntetőpárbaj végén déli szomszédunk örülhetett, és juthatott a legjobb három közé. Fortunának köszönhetően pikáns párosítás jött össze a középdöntő utolsó meccsén, hiszen a két erdélyi csapat egymás ellen mérkőzött meg a hat között. Az Inter Gyergyó kiválóan helytállt a papíron nagyobb játékerőt képviselő Imperial Wet ellen, és igaz, a találkozót a szürke-narancsok nyerték, de a Gyergyónak még az utolsó percben is több lehetősége volt a mérkőzés egalizálására.

A hármas döntőben a BME találkozott elsőként a KMF Internationallal. A félpályára visszaálló BME kiválóan bírta a szerbek rohamait, és értékes 0-0 döntetlennel nyitotta a döntőt. A második találkozón az erejükkel elkészülő műszakisok nagyarányú vereséget szenvedtek a csíki Imperial ellen. A fáradtság mellett az egész tornán sérüléssel bajlódó Papp kapus kiválása nagy érvágás volt az egyetemisták számára. A harmadik találkozó, a „döntő döntője” igazi parázs találkozót hozott. A két egy szinten lévő KMF International és az erdélyi Imperial közül a hosszabb kispaddal rendelkező szerbek vihették haza a vándorkupát, ám Szőcsék sem lehettek szomorúak, hiszen az ezüst mellé két egyéni díjat is hazavihettek Csíkszeredába.

Végeredmény:

  1. KMF International (Szerbia)
    2. Imperial Wet (Románia)
    3. BME-BT FC Futsal
    4. Inter Gyergyó (Románia)
    4. Rubeola FC Csömör
    4.1988 Déli FC U20

Különdíjasok:

Gólkirály: Szőcs László (Imperial Wet, Románia)
Legjobb játékos: Bajic Slobodan ( KMF International, Szerbia)
Legjobb kapus: Victor Martin (Imperial Wet, Románia)

A torna összes fényképe az ELTE-BEAC Futsal Facebook oldalán elérhető!

Szeptember 2-án szombaton a női és az utánpótlás csapatok tornáival fejeződik be az ELTE-BEAC Futsal Kupa. Várunk minden szurkolót, érdeklődőt a rendezvényekre, a belépés minden tornára INGYENES!

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech