NAZ 0039

A szerb KMF International nyerte az VII. ELTE-BEAC Futsal Kupát!

2017. 08. 28.
NAZ 0039

Az ELTE-BEAC Kupa első játéknapján a férfiaké volt a parkett a BEAC csarnokban. A három országból érkező 12 kiváló csapat remek ellenfelek ellen készülhetett fel a nemsokára rajtoló bajnokságra.

Az ELTE-BEAC Kupa első játéknapján a férfiaké volt a parkett a BEAC csarnokban. A három országból érkező 12 kiváló csapat remek ellenfelek ellen készülhetett fel a nemsokára rajtoló bajnokságra.

Az A csoport küzdelmei kora reggel kezdődtek, ahol a nyitó találkozó rögtön egy parázs mérkőzést hozott. Az ELTE-BEAC U20-as srácai felvették az erdélyi Inter Gyergyó ritmusát, és 2-0 vezetéssel lepték meg a lila mezeseket. Azonban buta védelmi hibák után az Inter 4-2-re fordította meg a mérkőzést, amit már csak 5-4 játékkal tudtak kozmetikázni a hazai ifisták. A második és harmadik találkozón a torna egyik visszatérő csapata a BME volt érdekelt, akik esélyeshez méltóan be is húzták mindkét meccsüket. A gödöllői MAG-LOG Team az ELTE elleni győzelmével visszahozta a továbbjutáshoz fűzött reményét, ám a Gyergyó a továbbjutásról döntő találkozón nagyon összeszedetten játszott és 4-0-ra verte Baranyai Pál csapatát. A legjobb hatba a BME jutott csoportgyőztesként és az erdélyiek másodikként.

A B csoportban a szerb KMF International nehezen lendült játékba az 1988 Déli ellen, ám a találkozó második felében megmutatták igazi erejüket és 6-0 verték a sokáig helyt álló fiatalokat. A második meccsen az ELTE-BEAC és a Szigetszentmiklós 2-2 döntetlent játszott. Az, hogy ez egyik csapat számára sem volt megfelelő, csak később derült ki. A tartalékosan érkező pest megyeiek esélyei a továbbjutásra a következő mérkőzésen el is szálltak, hiszen az óbudaiak 3-2-es bravúrgyőzelmükkel bejelentkeztek a továbbjutó helyek egyikére. Az újvidéki International eközben az összes mérkőzését magabiztosan nyerte, és ezzel elsőként jutott a legjobb hat csapat közé, azonban a második hely kiléte a csoportmérkőzések utolsó percéig nyílt volt. A Déli fiataljai hatalmasat küzdve, ikszre mentették a hajrában az ELTE-BEAC elleni mérkőzést, és ezzel továbbjutottak a csoportból.

A C jelű kvartett szintén izgalmas mérkőzéseket hozott. A Rubeola bizonyította, hogy idén nagy reményekkel vág neki a bajnokságnak és meggyőző teljesítménnyel abszolválta a csoportot. A négyes rangadóján 2-0-ra is vezetett az Imperial ellen, azonban a találkozót megfordította az erdélyi csapat és első helyen jutott a rájátszásba. A TFSE – Kelen tavalyi kiváló teljesítményét ismét átmentette a tornára, ám a második helyért vívott csatában csak megszorítani tudta a Csömört, ami kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz. Az alaposan átalakult Bodon FC Futsal újoncokkal vágott neki a tornának, de a Rimay fiúk szépen helyt álltak a magasabban jegyzett csapatok ellen, így ez a kupa hasznos felkészülés lehetett az egyetemi bajnokságra.

A legjobb hat között az 1988 Déli már meghajolt a rutin előtt, és a BME futsal könnyed győzelemmel juthatott a hármas döntőbe. Ennek ellenére Jándékék megérdemlik a dicséretet, hiszen a csapat magja főként 2000-2001 születésű játékos volt, a srácok nagy jövő előtt állnak. A torna mérkőzése egyértelműen a Rubeola FC Csömör – KMF International találkozó volt. A sárga-feketék egy szép kombináció végén Füzy góljával szerezték meg a vezetést, azonban a szerbek nem adták fel és a hajrában egy bődületes szabadrúgásgóllal egyenlítettek. A kiélezett büntetőpárbaj végén déli szomszédunk örülhetett, és juthatott a legjobb három közé. Fortunának köszönhetően pikáns párosítás jött össze a középdöntő utolsó meccsén, hiszen a két erdélyi csapat egymás ellen mérkőzött meg a hat között. Az Inter Gyergyó kiválóan helytállt a papíron nagyobb játékerőt képviselő Imperial Wet ellen, és igaz, a találkozót a szürke-narancsok nyerték, de a Gyergyónak még az utolsó percben is több lehetősége volt a mérkőzés egalizálására.

A hármas döntőben a BME találkozott elsőként a KMF Internationallal. A félpályára visszaálló BME kiválóan bírta a szerbek rohamait, és értékes 0-0 döntetlennel nyitotta a döntőt. A második találkozón az erejükkel elkészülő műszakisok nagyarányú vereséget szenvedtek a csíki Imperial ellen. A fáradtság mellett az egész tornán sérüléssel bajlódó Papp kapus kiválása nagy érvágás volt az egyetemisták számára. A harmadik találkozó, a „döntő döntője” igazi parázs találkozót hozott. A két egy szinten lévő KMF International és az erdélyi Imperial közül a hosszabb kispaddal rendelkező szerbek vihették haza a vándorkupát, ám Szőcsék sem lehettek szomorúak, hiszen az ezüst mellé két egyéni díjat is hazavihettek Csíkszeredába.

Végeredmény:

  1. KMF International (Szerbia)
    2. Imperial Wet (Románia)
    3. BME-BT FC Futsal
    4. Inter Gyergyó (Románia)
    4. Rubeola FC Csömör
    4.1988 Déli FC U20

Különdíjasok:

Gólkirály: Szőcs László (Imperial Wet, Románia)
Legjobb játékos: Bajic Slobodan ( KMF International, Szerbia)
Legjobb kapus: Victor Martin (Imperial Wet, Románia)

A torna összes fényképe az ELTE-BEAC Futsal Facebook oldalán elérhető!

Szeptember 2-án szombaton a női és az utánpótlás csapatok tornáival fejeződik be az ELTE-BEAC Futsal Kupa. Várunk minden szurkolót, érdeklődőt a rendezvényekre, a belépés minden tornára INGYENES!

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech