DSC 4506

A sportban is nemzetköziesedik az ELTE

2017. 10. 31.
DSC 4506

Az ELTE egyik kiemelt stratégiai fejlesztési iránya a nemzetköziesítés, mely program mellett az egyetem sportegyesülete, a BEAC is elkötelezett

Az ELTE egyik kiemelt stratégiai fejlesztési iránya a nemzetköziesítés, mely program mellett az egyetem sportegyesülete, a BEAC is elkötelezett. Az egyetem és a klub célja, hogy valamennyi nemzetközi hallgató számára ismertek és elérhető legyenek az ELTE-s sportolási lehetőségek.

A külföldi hallgatók a tanév során először a Nemzetközi Iroda által szervezett Orientation Week keretében értesülhettek az egyetemi sportolási lehetőségekről, hiszen a BEAC információs pulttal, valamint a legújabb angol nyelvű sportkisokossal vett részt a rendezvényen. A személyes találkozásnak meg is lett az eredménye, hiszen már az első nagyobb sporteseményen, az ELTE Sport7-en is rengeteg külföldi hallgató vett részt a változatos edzéseken.

Érzékelve a külföldi hallgatók egyetemi sport iránt mutatott nagymértékű igényét, a BEAC angol nyelvű edzéseket is indított a legnépszerűbb sportágakban. Az ELTE Aerobik szervezésében a gerinctréning, valamint a high-intensity interval training edzéstípusokban indultak órák, emellett pedig a kimondottan Erasmusos hallgatóknak szánt jógaórák már egy éve teltházzal zajlanak az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén.

Az Erasmus Student Networkkel kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően 2017 eleje óta bármely Magyarországon tanuló külföldi hallgató, aki ESNcard-dal rendelkezik, ELTE-s, kedvezményes árakon vehet részt a BEAC edzésein, vásárolhat bérletet, függetlenül attól, hogy ELTE hallgató vagy az ország más felsőoktatási intézményében tanul.

De nem csak edzésekkel, hanem sportfesztivállal is készül a BEAC, hiszen november 24-én immáron második alkalommal kerül megrendezésre az ELTE, az ESN ELTE és a BEAC szervezésében a University Sports Festival Budapest.

Az eseményen valamennyi budapesti felsőoktatási intézmény külföldi hallgatóit meg kívánják szólítani, akik számára a sporton keresztül olyan közösségi élményt szeretnének nyújtani a szervezők, mely összeköti a világ minden tájáról Budapestre érkező hallgatókat és magyar társaikat. A Bogdánfy úti sportcsarnokban megrendezésre kerülő rendezvényen egyéni és csapat sportágak kipróbálására is lehetőség nyílik majd, játékos formában pontverseny is meghirdetésre kerül, melynek győztese a legsportosabb felsőoktatási intézmény címet kapja meg.

A USF Budapest Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/367668050357448/

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech