DSC 2474

A sport összeköt – közel 300 külföldi hallgató sportolt együtt a USF Budapesten!

2017. 11. 28.
DSC 2474

November 24-én immár második alkalommal került megrendezésre a University Sports Festival Budapest a BEAC-on, melynek célja, hogy összekösse a világ számos pontjáról hazánkba érkező egyetemi hallgatókat és betekintést nyújtson a hazai egyetemi sportéletbe

November 24-én immár második alkalommal került megrendezésre a University Sports Festival Budapest az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén az ELTE, az ESN ELTE, valamint a BEAC szervezésében. A kimondottan a fővárosban tanuló külföldi hallgatóknak szóló rendezvény célja, hogy összekösse a világ számos pontjáról hazánkba érkező egyetemi hallgatókat és betekintést nyújtson a hazai egyetemi sportéletbe. Mindemellett az esemény kiemelt célja, hogy Magyarország és Budapest az eddiginél is vonzóbb célpontja legyen a külföldi hallgatók számára.

Az eseményre 11 felsőoktatási intézmény közel 300 hallgatója érkezett, akik 50 országot képviseltek. Így sportolhattak együtt Kolumbia, Nepál, Irán, Ecuador, Afganisztán, Németország, de még Zimbabwe hallgatói is!

Az USF Budapesten a röplabda és futsal bajnokság mellett több egyéni sportágat is ki lehetett próbálni, többek között számos aerobikedzést és küzdősportot, polefitnesst, funkcionális köredzést vagy a stability workoutot.

Az esemény végén egy intézmények közötti verseny is meghirdetésre került, melynek végén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói végeztek a pontverseny első helyén. Az ezüstérmek az ELTE hallgatóinak nyakába kerültek, míg a dobogó harmadik fokára a Corvinus Egyetem hallgatói állhattak fel.

Simon Gábor, a házigazda BEAC igazgatója kiemelte, hogy a BEAC azért tartotta idén is fontosan a University Sports Festival Budapest megszervezését, mert a 120 éves klub számára kiemelt fejlesztési irány, hogy olyan programokat szervezzen, mellyel a külföldi hallgatókat is meg tudja szólítani. Jelenleg is közel 200 külföldi hallgató sportol rendszeresen évközben a klub edzésein.

A rendezvényt a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a VIWA Vitaminwater támogatta.

Végeredmény:

  1. Nemzeti Közszolgálati Egyetem - 1500 pont
  2. Eötvös Loránd Tudományegyetem - 1450 pont
  3. Corvinus Egyetem - 1100 pont
  4. Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem- 1000 pont
  5. Budapesti Gazdasági Egyetem - 950 pont
  6. IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola - 900 pont
  7. Kodolányi János Főiskola - 900 pont
  8. Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem - 850 pont
  9. Metropolitan Egyetem - 750 pont
  10. CEU - 750 pont
  11. Károli Gáspár Református Egyetem - 700 pont

Az összes fotó az ELTE Online jóvoltából ITT ELÉRHETŐ

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech