IV Eötvös Futsal Kupa

A Radnóti gimnázium diákjai nyerték az Eötvös Kupát

2014. 03. 18.
IV Eötvös Futsal Kupa

Második alkalommal diadalmaskodott az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolája a középiskolások körében immáron hagyományosnak számító Eötvös Kupán. Az ELTE-BEAC utánpótlás együttese bronzéremig jutott.

2014-ben már negyedik alkalommal rendezte meg az ELTE és a BEAC közös szervezésben az egyetem gyakorlóiskolái, ill. az ELTE vonzáskörzetében működő középiskolák számára az immáron hagyományosnak számító Eötvös Kupát.

Árendás Tamás, az ELTE-BEAC Futsal Szakosztályának vezetője, a torna főszervezője, az U17-es csapat edzője és a felnőtt Nb II.-es csapatkapitánya így értékelte a hétvégi eseményt:

„ Az Eötvös Kupára idén a Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium, a Deák Téri Evangélikus Gimnázium, az ELTE-BEAC U17, az Illyés Gyula Gimnázium és KSZKI, Budaörs, a József Attila Gimnázium, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium és a Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium csapatai fogadták el a meghívást. A kupa célja, hogy évente találkozzanak és összemérjék tudásukat az ELTE-hez köthető középiskolai csapatok a pályán. Az ELTE és a BEAC számára fontos a futsal és a sportolás népszerűsítése. Feladatunk, hogy minél több sportolási lehetőséget teremtsünk hallgatóink és leendő hallgatóink számára is. Egy ilyen torna remek alkalom arra, hogy a középiskolások az ELTE másik arcát is megismerjék, és az ELTE-ről, mint egy sportos egyetemről is képet kapjanak.”

A két csoportot a Radnóti és az Illyés csapatai nyerték meg, míg a Bethlen és az ELTE-BEAC U17 zárta második helyen a csoportkört . Ezt követően a bronz mérkőzésen a BEAC „futsalosai” felülmúlták a Bethlen együttesét, míg a döntőben a Radnóti 2-1-re végzett az Illyés ellen, így immáron másodszorra nyerték el az Eötvös Kupát.

Végeredmény:

1. helyezett: ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnázium I.

2. helyezett: Illyés Gyula Gimnázium, Budaörs

3. helyezett: ELTE-BEAC U17

4. helyezett: Bethlen Gábor Újreál Gimnázium

Gólkirály: Bozsik Márton (Radnóti I.) – 6 gól

Legjobb kapus: Kis Bendegúz (ELTE U17)

Legjobb játékos: Oláh Norbert (Illyés)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech