Roma

A nemzetközi élmezőnyben végeztek futsalosaink a római "vakáción"

2014. 11. 27.
Roma

2012 után egyesületünk futsalosai ismét ellátogattak az EuroRoma fantázianévvel megáldott nemzetközi sportrendezvényre, amelyen férfi együttesünk a negyeddöntőig menetelt, míg a lányok a csoportkörben véreztek el.

2012 után egyesületünk futsalosai ismét ellátogattak az EuroRoma fantázianévvel ellátott nemzetközi sportrendezvényre, amelyen kilenc sportág közel 2000 sportolója képviselte hazáját.

A futsal torna általában a rendezvény legszínvonalasabb és legnépszerűbb eseménye - ez idén se történt másképp. A nőknél 16, a férfiaknál 39(!) csapat indult el a megmérettetésen. Érdemes megemlíteni, hogy férfi csapatunkban a magyar futsalosok mellett pályára lépett három erdélyi barátunk is a Kolozsvári Góbék csapatából, akikkel még a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) köszönhetően kötöttünk valószínűleg életre szóló barátságot:)

1463607_853491818016064_1552211789241269176_nA háromnapos torna nyitányán mindkét csapatunk 1-1 mérkőzést játszott. Először a férfiak léptek pályára késő délután az ománi Sultan Qaboos University ellen. Az utazás még érezhető volt a srácok lábában, de ennek ellenére is végig irányítottuk a mérkőzést. Viszont az arab csapat bunkervédekezésre és kontrákra rendezkedett be, amit gyorsaságuknak köszönhetően jól ki is használtak így 2-0 félidő után, az 5-4 elleni játékkal is csak 2-1-re tudtuk módosítani az eredményt. Csapatunkból Kertész talált a kapuba. A lányok mérkőzése zárta az aznapi meccsdömpinget, akik a France Business School ellen mérkőztek meg. A meccs elejétől mi diktáltuk a tempót, de hatalmas helyzeteinket sajnos sokáig nem sikerült gólra váltani. A szünet után rendeztük a sorainkat, és Zs. Nagy gólja megtörte a gólcsendet, majd Horváth - Borsnak és Farkasnak is sikerült a hálóba találnia.

A második nap összesen négy meccset játszottak csapataink. A fiúknak nem sok választása: a biztos továbbjutáshoz mind a két találkozót be kellett húzniuk, hiszen a sok nevezett csapat miatt még csoport másodikként sem volt garantált a továbbjutás. Az első meccsen a Politechnika Bukarest ellen találkoztunk és sikerült revánsot venni a Magyar Válogatott mérkőzéseiért: meggyőző játékkal 4-0-ra győztük le keleti szomszédainkat. A második mérkőzés előtt tudtuk már minimum 3-4 góllal kell nyernünk ahhoz, hogy biztosan továbbjussunk a csoportból, de nem volt könnyű dolgunk, mert a rendező Roma Tre egyetem csapata ellen játszottunk. A mérkőzés elejétől fogva érezhető volt a tudásbeli különbség a két csapat között, így ha nehezen is de végül sikerült bedarálnunk a hazai csapatot. A lányok a csütörtöki bravúros győzelem után, egy sikerre kerültek a továbbjutástól, amit a St. Gallen ellen kellett volna kiharcolniuk, hiszen az utolsó mérkőzésen a torna egyik nagy esélyese, a prágai egyetem ellen játszottunk. A félidei 0-0 után sajnos egy gyors góllal hátrányba kerültünk a svájciak ellen a második félidő elején, amire nem tudtunk válaszolni, így 1-0 vereséget szenvedtünk. Az utolsó női csoportmérkőzésen a prágaiak igazolták hírnevüket, és igaz Orbán góljával még mi szereztünk vezetést, de utána ellentmondást nem tűrő játékkal kerekedtek felül fáradt csapatunkon.

1483407_10205615165998888_6606714011850729770_nA harmadik nap már a rájátszásról szólt. A továbbjutókat figyelve tudtuk bárkit is kapnak fiaink, nehéz dolguk lesz. Mindez be is igazolódott: a srácok a tavalyi ezüstérmes CTU Prague csapatával csaphattak össze a 8 közé jutásért. A mérkőzés elején bealudtak a csehek, és Tasnádi egy hatalmas gólt zúdított a hálójukba ébresztőként. A félidő további részében mi irányítottuk a mérkőzést, de ismét három meccs megnyerésére elegendő ziccert sikerült elpuskáznunk. A második félidő derekán a csehek 5-4 elleni játékra váltottak, amiből be is találtak, így következhettek a büntetőrúgások. Szerencsére nem remegett meg ilyenkor sem a magyar láb, és 5-4-re sikerült megnyernünk a mérkőzést.

A nyolc között a bajnokság egyik legjobbját a belgrádi jogi egyetemet kaptuk, akik később a dobogó legalsó fokáig meneteltek. A sorcserével játszó balkáni csapat bekezdett az első félidőben és gyorsan 2-0-ra elhúzott. Csapatunk 5-4 elleni játékra váltott, ami most sajnos nem sikerült annyira hatékonyan mint az omániak ellen, így elkerülhetetlen volt a vereség és a kiesés.

A futsalon kívül, természetesen a városnézés, és az elmaradhatatlan közös szórakozás is szerepelt a programban. Tavasszal ismét Európa felé vesszük az irányt, célunk a barcelonai Euroesade április közepén!

Női mérkőzések

France Business School - ELTE-BEAC 0-3

Gólszerzők: Zs. Nagy, Horváth-Bors, Farkas

St.Gallen - ELTE - BEAC 1-0

ELTE-BEAC - CTU Prague 1-7

Gólszerző: Orbán

Férfi mérkőzések

Sultan Quaboos University - ELTE-BEAC 2-1

Gólszerző: Kertész

ELTE-BEAC Politechnika Bukarest 4-0

Gólszerzők: Koffol(2), Illyés, Maruzsi

ELTE-BEAC - Roma Tre 7-2

Gólszerzők: Kertész (3), Maruzsi (2), Illyés, Tasnádi

Nyolcaddöntő:

CTU Prague - ELTE-BEAC 1-1

Gólszerző: Tasnádi; büntetőt belőtte: Kertész, Illyés, Maruzsi, Tasnádi, Bíró

Negyeddöntő:

Faculty of Law Belgrad - ELTE-BEAC 6-0

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech