IMG 6313

A jogászok nyerték az I. ELTE-BEAC Kosárlabda Kupát!

2016. 05. 13.
IMG 6313

Klubunk szervezésében a Tüskecsarnok tornatermében lebonyolított torna nem csak összehozta és megmozgatta egyetemünk kosárlabdázóit, hanem a jövő évi MEFOB-küzdelmekben induló ELTE-s csapatainkat megerősítette.

Nyolc csapat részvételével, végig jó hangulatban, a fair play szellemét követve zajlott az I. ELTE-BEAC Kosárlabda Kupa. A Tüskecsarnokban lebonyolított rendezvény az ELTE-s kosárélet összekovácsolásán túl azt is céljául tűzte ki, hogy a jövő évi MEFOB-küzdelmekben induló egyetemi csapatainkat erősítse. Együttesünk vezetői is a helyszínen tekintették meg a kétnapos tornát, amelyre egy női csapat is (SzVM) is nevezett. A lányok tisztességgel helyt álltak, sőt Vitkovszky Vivien 25 pontos átlaga megsüvegelendő teljesítmény a másik nem képviselői számára is. A férfiaknál Gyurcsányi Péter bizonyult a legeredményesebbnek (30 pont/meccs).

IMG_6252

Lássuk a legjobbakat! Az elődöntőbe a PPK, a TTK, az ÁJK és a BTK csapata jutott, ahol előbb a jogászok múlták felül a természettudósokat, majd a másik ágon a bölcsészek harcolták ki a döntőbe jutást. Az érmes helyezésekről döntő összecsapások mind szorosan alakultak: a "kisdöntő" PPK-s sikert hozott, míg a fináléban az ÁJK-s srácok a negyedik negyedben tudták döntésre vinni a "dolgot".

IMG_6299

A rendezvényt színesítette még egy Jazztánc bemutató és a MEFS által szervezett büntetődobó rekordkísérlet is.

IMG_6257

I. ELTE-BEAC Kosárlabda Kupa végeredménye:

1.ÁJK

2.BTK

3.PPK

4.TTK

IMG_6280

Szakosztályunk az első év sikeressége után jövőre is megrendezi az ELTE-BEAC Kosárlabda Kupát, ahol reményeik szerint még több csapatra áll majd rajthoz és a hölgyek is nagyobb aktivitást mutatnak.

IMG_6297

Észrevételeteket és visszajelzéseteket szívesen fogadja Buza Dániel, a BEAC férfi kosárlabda szakosztály koordinátora az alábbi elérhetőségein:

E-mail: [email protected]

FB oldalunk: ELTE-BEAC kosárlabda

IMG_6262

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech