Unnamed 1

A csapatsportok dominanciáját hozta az őszi szünetet megelőző hét!

2015. 10. 27.
Unnamed 1

Együtteseinknek ezúttal jobban ment lábbal, mint kézzel: futsal szakosztályunk nagyarányú győzelmeket aratott, labdarúgóink versenyben a feljutásért, míg a mérleg másik serpenyőjébe röplabdázóink kettős sikere került.

Balázs Eliza Adrienn hátát nézte az október 23-ai Budakeszi-Budapest Félmaraton női mezőnye, akik a férfi indulókkal kiegészülve Kolonics Györgyre emlékeztek a rajt előtt. Az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub versenyzőjének sikere mellett az e heti körképben a labdajátékok vitték a prímet! Labdarúgó együttesünk gyorsan visszatalált a győzelem útjára, felnőtt futsalosaink összesen 20(!) góllal sokkolták ellenfeleiket, míg a drámát ezúttal férfi kosárlabdázóink szolgáltatták.

pinyaAsztalitenisz

Megőriztük veretlenségünket a feltörekvő újonc ellen! A Budapest Bajnokság II. osztályába feljutott Multi Sport SE otthonában ragadott ütőt együttesünk a 7. fordulóban. Pikáns labdameneteket ígért a bajnokság két veretlen csapatának párharca, és a felek a 16 mérkőzésből álló ütésváltás során mindvégig tartották magukat az előzetes várakozásokhoz. Az álmoskönyvek alapján nem sok jót ígért, hogy a pontvadászat korábbi szakaszában kiemelkedően és hibátlanul teljesítő Szakály Áron elszenvedte első vereségét, ám hősiesen küzdő csapatunk végül döntetlent ért a rangadón.

(férfiak – Budapest Bajnokság II.) Multi Sport SE – ELTE-BEAC 8-8

belizaAtlétika

Balázs Eliza Adrienn győzelmét hozta BBU Félmaraton női kategóriája! Az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub versenyzője számára a jubileumi SPAR Budapest Maraton után sem állt meg az élet és mintegy 400 sorstársával egyetemben rajthoz állt az október 23-án rendezett futóversenyen. A futók előbb Kolonics Györgyre emlékeztek, majd Budakesziről induló útjuk során élvezték az erdők friss levegőjét, szagolták a bűzös benzingőzt, mígnem fáradtan, de boldogan mind célba értek. Sőt, a mi lányunk nagyot robbantott és 1:30:51 órás idejével maga mögé utasította a női mezőny tagjait. A megmérettetésről még a közmédia is beszámolt híradójában (23:20 perctől)!

unnamed (1)Futsal

Kilencszer sokkoltuk az AC Villám csapatát! Sajben Marcell vezette női együttesünk sorozatban harmadik másodosztályú bajnokiját vívta meg hazai környezetben és zsinórban harmadjára is győztesen vonultak le a parkettről. Az NB II. Nyugati csoportjának 5. fordulójában az idei évben alakult AC Villám Focisuli és Futsal Club látogatott a BEAC Sportcsarnokába. Akik villámrajtban reménykedtek a még nyeretlen érdiek ellen, azoknak némiképp csalódnia kellett. A vendégek a találkozó első labdaérintésétől kezdve defenzív stílusban léptek pályára, megszállták a saját kilencesüket, így a hosszú hétvége és az őszi szünet miatt több meghatározó játékosunkat is nélkülöző gárdánk vezető góljára a 14. percig kellett várni. Az első félidőben Horváth Bettina és Nyéki Eszter is kapuba talált, így a szünetre már megnyugtatóvá vált lányaink előnye.

A folytatásra sem változott meg gyökeresen a játék képe: a nagyot küzdő AC Villám legjobbjai hátrányban érthetően előrébb merészkedtek, amit együttesünk gólokkal - számszerűen: hattal - büntetett. A helyzetkihasználásban a triplázó Juhász Adrienn járt az élen, míg egyre összeszokottabb csapategységünket jól szimbolizálja az a tény, hogy hatan osztoztak a kilenc találaton. Győzelmünkkel továbbra is tapadunk a makulátlan göcsejiekre, míg az igazi erőfelmérőt a jövő hétvégi, Szekszárd elleni Magyar Kupa mérkőzés jelenti.

(nők – NB II., Nyugat) ELTE-BEAC – AC Villám-Geobusz.hu 9-0

ifjak

Vitézkedtek U20-as fiataljaink a nagyágyúk között! Az új szezonban Sajben Marcell edzősködése mellett készülő ifjaink előzetesen meglehetősen nehéz csoportba kerültek a másodosztályban. Ötösünkbe került a címvédő Gödöllő, a tavalyi 2. Gyöngyös, a futsalban is remeklő FTC, valamint a két nagypályás utánpótlás fellegvár, a Ferihegy és a REAC is. Az első futsalmaratoninak a BEAC Sportcsarnoka adott otthont, és fiaink 2 nyert meccsükkel túlteljesítették az edzői elvárásokat. A bajnokság nyitóhétvégéjére még foghíjas kerettel érkező csapatunk előbb a gyöngyösieket, majd a rákospalotaiakat múlták felül, és a bajnokaspiráns CORVITAS-t is alaposan megszorították. Fiaink a két győzelemmel magasra tették a lécet, ami reményeink szerint a folytatásban még ennél is srófolnak.

(férfiak – U20, NB II. Közép-Keleti csoport) ELTE-BEAC – Energia SC Gyöngyös 3-1

(férfiak – U20, NB II. Közép-Keleti csoport) ELTE-BEAC – REAC Sportiskola SE 3-2

(férfiak – U20, NB II. Közép-Keleti csoport) ELTE-BEAC – COVRITAS Futsal Team 3-5

(férfiak – NB II.) Győrladaméri Sasok – ELTE-BEAC 0-12

Kézilabda

(nők – Budapesti Egyetemi és Főiskolai Kézilabda Bajnokság) ELTE-BEAC – BCE 17-18

(férfiak – Budapesti Egyetemi és Főiskolai Kézilabda Bajnokság) ELTE-BEAC – BCE 17-16

pszKosárlabda

Vereség részsikerekkel - Pécsett zárult Balogh Bubuék idegenbeli túrája. Női kosárlabda együttesünk megilletődötten kezdte sorozatban negyedik vendégként megvívott mérkőzését az NB I. 4. fordulójában: 10-2-es hazai vezetés után lányaink Pusztai Sára eredményességére építve tartották a lépést a pécsiekkel. Szakosztályi honlapunk az első negyed végén 10 pontos mecsekaljai vezetésről számolt be, ami meglepő módon mindkét együttesből csapkodó játékot váltott ki a folytatásban. A pécsiek – kemény védekezésünknek is köszönhetően – gyengén dobtak, viszont a sok eladott labdánk miatt nem tudtunk közelebb kerülni hozzájuk. A 14. percben már 12(!) eladott labdánál jártunk, így érthető módon időt kért edzőnk. Ez sem segített. Dobásaink rendre kimaradtak, sőt, a félidő utolsó 6 percében pont nélkül maradtunk! Ezt a periódust rutinosabb ellenfelünk könyörtelenül kihasználta és egy 16-0-s rohammal eldöntötte a lényegi kérdéseket.

Térfélcsere után kezdetben felváltva estek a kosarak. Együttesünkből Pusztai Sára továbbra is ceglédi formában halmozta pontjait, miközben György Timi két blokkot is kiosztott. Az újabb és újabb eladott labdáinknak köszönhetően 30 egység fölé kúszott a különbség, így ezekben a percekben a legnagyobb örömet az jelentette, hogy 15 esztendős tehetségünk, Zana Klaudia megszerezte első kosarát a felnőttek között!

A záró szakasz Klaudia újabb kosarával indult, majd rögvest Reiner Dóra is megszerezte első kosarát. Küzdöttek becsülettel lányaink, a végén Kádár Kinga gyorsan beemelt két triplát és egy duplát, ám ez a meccs az első félidő hajrájában dőlt el. Mindannyiunk nagy örömére október 31-én végre hazai pályán is bemutatkozik Balogh Bubu együttese. Rögvest egy élvonalban maradásért vívott csatával az ugyancsak nyeretlen ZTE ellen.

(nők – NB I.) PEAC-Pécs – ELTE-BEAC Újbuda 80-48 (24-14, 20-5, 20-15, 16-14)

kicsikA hosszabb kispad döntött - címvédőként korai búcsúra kényszerültünk a Hepp Kupában! A BEAC Sportcsarnokban rendezett összecsapás harmadik negyedének végéig magabiztosan, helyenként jól játszva vezetett U23-as csapatunk a Vasas Akadémia ellen, ám a záró 10 percre elfogyott az erő, a frissebb rivális fordított és továbbjutott.

Botár László fordulatos első negyedről számolt be: hol Balogh Judit edzette lányaink, hol az angyalföldiek futottak az eredmény után, ám a felvonás utolsó momentuma Wéber révén a riválisé volt. A második etap elején is fej-fej mellett haladtak a felek, ám a félidő hajrájában labdaszerzések utáni könnyű ziccerekkel egy 9-0-s rohanást produkáltak lányaink.

Szünet után is lendületben maradtak a fiataljaink: egy szellemes akciókkal tarkított 6-0-lal sikerült megduplázni a félidei előnyt. Ezt követően a mieink kisebb hullámvölgybe kerültek: fogytán volt a koncentráció és ezt Markó Dorina kétszer is triplával büntetette. A fogcsikorgatóan küzdelmes szakaszt végül pontosan, pontokkal zártuk: Pusztai fontos kosarával 9 pontos előnnyel várta csapatunk a befejező 10 percet.

A záró felvonásra már kiütközött, hogy akik egy nappal korábban élvonalbeli "bevetésen" jártak, azok elkészültek az erejükkel. A Vasas játékosai óriási elszántsággal mentek a lepattanókért, és Tóth Tímea vezérletével rengeteget visszaszereztek a mi palánkunk alatt. Ennek, valamint a végén Szalay Viktória szerencsés, a palánkról a támadóidő lejártával behulló triplájának és biztos kézzel bedobott 4 büntetőjének köszönhetően megfordította a meccset az angyalföldi alakulat.

(nők – Hepp Kupa) ELTE-BEAC Újbuda U23 – Vasas Akadémia 57-62 (15-16, 19-12, 13-10, 10-24)

ffiMár megint az a fránya nyitónegyed... Férfi kosarasaink kései ébredése drámai végjátékba torkollott a MEFOB bajnokság második körében. Varga Zsolt fiai ismét a Tüskecsarnok edzőtermében léptek pályára, de immáron házigazdaként fogadták a pécsi Petőfi SE legjobbjait. Az ELTE Online helyszíni tudósítása alapján a találkozó hazai kosárral kezdődött, azonban a vendégek ezután magukhoz ragadták az irányítást, és szépen lassan magabiztos előnyt építettek ki. Szembetűnőnek tetszett, hogy mindkét oldalon sok pontatlan passz és eladott labda jellemezte a játékot. Ráadásul a mieinket még a szerencse is távolról elkerülte: több szépen felépített támadás végén is kifelé pattant a gyűrűből a labda. A nyitónegyedben összeszedett 12 pontos hátrány nem szegte fiaink kedvét, sőt, a folytatásban szinte csak a Buza Daniék akarata érvényesült a pályán. Támadásban és védekezésben egyaránt akadtak extra teljesítmények, aminek köszönhetően ha lassan is, de sikerült a felzárkózás. A parádés védekező munkát jól jelzi, hogy a vendégek mindössze két pontot szereztek a negyed első öt percében. Így a BEAC egyre közelebb lépett ellenfeléhez – többször már csak három pont volt a két csapat között –, de az egyenlítés még váratott magára, hiszen a pécsiek is magukra találtak, így a második periódus végére öt pontos előnnyel mehettek a pihenőre.

A harmadik periódus felettébb pontgazdagra sikeredett: a már említett Buza Dani vezérletével nem csupán ledolgozta hátrányát együttesünk, hanem néhány pillanatra már a vezetést is megszerezte. Örömünk azonban tiszavirág életűnek bizonyult: két jó tripla vendég részről, s ismét a nagyszünetbeli öt pontos különbséget mutatta az eredményjelző. A záró felvonás elején tovább hízott a vendégek fórja, akik mestere - kissé váratlanul - időt kért. A rögtönzött taktikai eligazítás és pihenő a mieinkre volt jobb hatással és alig 3 perc leforgása alatt egy 8-0-s rohanással kiegyenlítettünk. A hajrában csapatkapitányunk, Mayer Patrik sérülése után mindkét fél előtt adódott lehetőség a vezetés megszerzésére, amivel ismételten a mecsekaljai csapat élt. A pécsi büntetőzések közepette az utolsó mentsvárunkat a legjobb dobónkra, Buza Danira kijátszott triplakísérlet jelentette, ám a labda ezúttal is kiperdült a gyűrűből. Így fiaink hiába játszottak ismét jól három negyeden keresztül, minden erőlködésük sziszifuszinak bizonyult a fránya első játékrész miatt.

(férfiak – MEFOB, Nyugati csoport) ELTE-BEAC – Esély a Sportra Petőfi SE 69-75 (11-23, 18-11, 21-21, 19-20)

(férfiak – NB II. Közép "A") TFSE – ELTE-BEAC 78-64 (22-20, 19-13, 18-12, 19-19)

férfi fociLabdarúgás

Küzdelmes mérkőzésen tértek vissza a győzelmi ösvényre Szabó András fiai. A TF elleni derbi és a veretlenség elvesztését követően üldözöttből üldözővé vált BLASZ III.-as együttesünk, amely a bajnokság legutóbbi fordulójában Budakeszin vendégszerepelt. A vasárnap kora délutáni összecsapást a táblázat második felében tanyázó hazaiak kezdték aktívabban, de nem tudták kihasználni a kezdetben kissé görcsösen játszó fiaink megingásait. Meglepő módon belső védőnk kényszerű cseréje rendezte igazán a sorainkat és a félidő második felében kizárólag BEAC-os helyzeteket, ziccereket jegyeztünk fel. A 30. és 45. perc között gólokká is érett fiaink nyomása! Előbb Erdei Gábor sakk-matt helyzetet teremtett és önzetlenül passzolt csatártársához, Flaskay Miklóshoz, aki két lépésről az üres kapuba gurított. Néhány perccel később újfent szélvészgyors szélsőnk villant: magas ívű beadására Magyar László érkezett a legjobb ütemben, aki kifacsart testhelyzetből - vélhetően combbal - juttatta a labdát a gólvonalon túlra. A slusszpoént Nizák Jenő bal oldali szöglete szolgáltatta: a legjobb ütemben emelkedő Fodor Csaba a kapu torkában, senkitől sem zavartatva bólintott rá a 3-0-s félidei állásra.

Fordulást követően egy lesgyanúsnak tűnő helyzetből szépítettek a hazaiak, ám lendületük és lelkesedésük az idő múlásával egyre inkább aláhagyott. A második játékrész folytatása sem múlt el vitás szituáció nélkül: Erdei Gábort akasztották a büntetőterületen belül, ám a bírói hármas még a hazai játékosok megrökönyödésére is továbbot intett. Kisebb lehetőségek még mindkét kapu előtt adódtak, de a befejezések egytől egyig erőtlennek és pontatlannak bizonyultak. Ezzel a győzelemmel Szabó András együttese tapad a TF, Törökbálint duó nyakára a feljutásért vívott hadjáratban.

(férfiak – BLASZ III.) Budakeszi SC – ELTE-BEAC 1-3

(férfiak – BLASZ IV.) Csabagyöngye SE – ELTE-BEAC II. 3-1

(nők – BLSZ 3/4pályás bajnokság) Amazonok SE – ELTE-BEAC Hiúzok 5-0

kotel doriRöplabda

"Szerettük volna bebizonyítani, nem véletlenül jutottunk el ideáig." Többek között az Európa-bajnoki szereplésről is mesélt a női válogatott liberója, a volt ELTE-hallgató Kötél Dóra az ELTE Online-nak adott interjújában. Mindeközben férfi csapatunk két mérkőzésen két győzelmet aratott a Budapest Bajnokság II. osztályában. Előbb a nagy egyetemi rivális MAFC-Schönherz legjobbjait múlták felül négy szettben - legalábbis papíron. A meccs harmadik felvonása nem várt fordulatot vett, így a negyedik etapot 25-0-s pontaránnyal "söpörték" be fiaink.

Kellett is az energia a Malév SC elleni hazai találkozóra, ugyanis az első két szett sorsa egyaránt a ráadásban dőlt el - egyaránt az ellenfél javára. A folytatásra még egy fokozattal feljebb kapcsolt együttesünk és egyre több akciót fejeztünk be ponttal, így előbb szépítettünk, majd kiegyenlítettünk. A mindent eldöntő felvonásban sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, mígnem lendületben levő csapatunk két ponttal megugrott és előnyét meg is tartotta a meccs végéig a kiváló nyitásaiknak köszönhetően.

(férfiak – Budapest Bajnokság II.) MAFC-Schönherz – ELTE-BEAC 1:3 (17-25, 25-21, 20-25, 0-25)

(férfiak – Budapest Bajnokság II.) ELTE-BEAC – Malév SC 3:2 (26-28, 27-29, 25-17, 25-12, 15-12)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech