7503880

A budapesti Szilasi és barátai nyerte az egyetemisták kupáját

2023. 06. 01.
7503880

Tizenhárom csapat részvételével került megrendezésre az első magyar egyetemisták minifutball kupája az ELTE Mérnök utcai sporttelepén.

A tíz budapesti, egy kecskeméti, egy zalaegerszegi, egy szombathelyi csapatot két négyes és egy ötös csoportba sorsolták a szervezők. Az ötcsapatos csoportból az első három, míg a másik kettőből az első kettő és a jobb harmadik került a legjobb nyolc közé.

Az „A” csoportot uralta a Tele a Beach Nyáron, három meccsen úgy szereztek kilenc pontot, hogy huszonegy gólt rúgtak. Mellettük a Shut The FA Cup jutott tovább két sikerével.

Hasonlóan meggyőző teljesítményt nyújtott a Szilasi és barátai, akik három győzelmük alkalmával huszonhétszer zörgették meg az ellenfelek hálóit. Az EJAQ Lazio első meccsén vereséget szenvedett, majd két győzelmet szerezve a második lett, míg a Szilveszter jobb harmadikként folytatta a rájátszásban.

Az ötcsapatos csoportot négy győzelemmel nyerte a szombathelyi ELTE Savaria, a második helyet az utolsó meccsen szerezte meg a Pázmány Futsal a Calma ellen.

Az ELTE Savaria és a Szilasi és barátai is hétgólos győzelemmel került a legjobb négybe. A Tele a Beach a Pázmány Futsalt, a Shut The FA Cup az EJAQ Lazio-t verte néggyel.

Szilasiék az elődöntőt is kapott gól nélkül nyerték a Tele a Beach-el szemben, az ELTE Savaria a hajrában egyenlített, majd hétméteresekkel a döntőbe jutott.

A bronzmeccset magabiztosan hozta a Tele a Beach Nyáron. Az egygólos döntőt a Szilasi és barátai nyerte, akik szeptemberben képviselhetik hazánkat Szlovákiában Euro Team Cup-on.

7503924

Különdíjasok

A torna kapusa: Stelczer Ádám (ELTE Savaria)

A torna játékosa: Fehér Dániel (Tele a Beach)

Gólkoirály: Kiss Gábor ( Szilasi és Barátai)

"Nagy dolognak tartom, hogy megrendezhettük első minifutball versenyünket az egyetemistáknak! A fiatalok rendszeres megmozgatása kiemelten fontos nekünk! Köszönet Juhász Péternek a MEFS főtitkárának, valamint Simon Gábornak a BEAC igazgatójának, hogy kezdeményezésünk mögé álltak és teljes mértékben segítették azt, illetve köszönet mindenkinek, aki hozzá tett ehhez a remek versenyhez! Terveink szerint ősszel, várhatóan október elején újra kiírjuk a tornát, bízva abban, hogy még több egyetemistához eljutunk vele! Köszönjük!" - Pinkóczi Tibor- alelnök, Minifutball Szövetség

7504056

"Hagyományteremtő jelleggel került megrendezésre a rendezvény, amire természetesen partnerként és az egyetemi sport támogatójaként, az ELTE-BEAC is delegált egy light csapatot - mivel sokaknak sajnos egyetemi elfoglaltsága volt a vizsgaidőszak elején - . A srácok a kispályás fociban is szépen helytálltak, de sajnos a Szilasival az elődöntőben találkoztunk, akik kihasználták a sportágban szerzett nagyobb rutinokat és megérdemelten nyerték meg később a tornát. Reméljük a következő rendezvényre még több csapatot sikerül elérni, mivel véleményünk szerint a rendezvény maximálisan támogatja az egyetemi sport fejlődését." - Sajben Marcell

A részletes eredmények a minifoci.hu oldalon érhetők el.

Az esemény galériája az ELTE Online oldalán található.

7504026
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech