241195602 122318176810288 1669113488051819028 n

A BEAC SUP első éve

2022. 05. 24.
241195602 122318176810288 1669113488051819028 n

Egy évvel ezelőtt indult el a BEAC legújabb szabadidős sportága, a napjainkban népszerű vízisport, a SUP!

Kaltenecker Dániel, a szakág szervezője így foglalta össze, hogy miért is volt fontos, hogy a SUP a BEAC berkein belül is űzhető legyen.

„Kenusként egy évvel ezelőtt fogalmazódott meg bennem, hogy jó lenne másokkal is megszerettetni a vízi sportokat, ahol egyszerre tudsz magas és alacsony intenzitású sporttevékenységet végezni, ráadásul mindezt csodálatos környezetben, kint a szabadban; kiszakadva ezzel a hétköznapok mókuskerekéből.

Ezután Simon Gáborral, a BEAC igazgatójával egyeztetve sikerült megnyerni a BEAC SUP vezetőedzőjének, szakemberének Magyarország első SUP világbajnokát, Horváth Noémit és belevágtunk ebbe a kalandba.

Az első szemesztert követően összegeztük a tapasztalatainkat, levontuk a konzekvenciákat és az új szemeszterre már heti két edzéssel vágtunk neki. Keddenként folytatódott a kredites ELTE-s testnevelés óra, csütörtökön pedig minden érdeklődő számára tartunk edzéseket az Ötpróba csapatával együttműködve.

DSC 2077

Horváth Noémi, SUP világbajnok oktatónk így emlékszik vissza az elmúlt egy évre:

„Edzőként mindig örömmel mentem órát tartani, mert tudtam, hogy lelkes, érdeklődő csapat fog várni. A BEAC-nak köszönhetően vadiúj, kifogástalan minőségű felszereléssel tudjuk az órákat szervezni.

Szeretném, ha a jövőben lenne egy-két olyan hallgató, aki komolyabban is elkezd foglalkozni a supozással és akár kiegészítő sportágként, de rendszeresen részt vesz edzéseken és versenyeken is.

Jövőbeni terveink között szerepel, hogy MEFOB-ot szervezzünk, amire természetesen felkészítő edzéseket is szerveznénk. A MEFOB mellett több hazai versenyen – ICF SUP Világkupa, Balaton-átevezés – is indítunk BEAC-os csapatot, így is szeretnénk motiválni a hallgatókat és növelni a BEAC ismertségét.

A versenyeken kívül egy-, illetve többnapos túrákat is tervezünk Magyarország különböző vízein. Különleges élményt nyújt egy deszkán állva felfedezni a Szigetköz, a Dunakanyar vagy a Tisza-tó vadregényes tájait.”

Horvath Noemi

Simon Gábor, a BEAC igazgatója szerint "a BEAC-nak mindig fontos volt, hogy nyisson új sportágak felé. Az ELTE vízisporttelepe számos lehetőséget rejt. A következő években szeretnénk eljutni oda, hogy a testnevelés órák, edzések mellett versenyzőink is legyenek. Idén jó szakemberekkel egy nagyon jó egyetemi közösség kialakulása kezdődött el. Ezt folytatjuk a nyáron és ősszel is.”

DSC 2005

Továbbra is várunk mindenkit sok szeretettel az ELTE vízisporttelepén, csodálatos környezetben, világbajnok oktatónkkal. Csütörtökönként bárki részt vehet edzésünkön, míg a keddi alkalmak az ELTE-s hallgatók számára kredites testnevelés formájában szeptembertől felvehetők.

Emellett a két említett eseményre (ICF SUP Világkupa, Balaton-átevezés) is várjuk a jelentkezőket!

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech