DSC 4996 2

A bátor játék és egy ‘vércse’ hiányzott a BEAC-ból – a szabolcsiak nyerték a kiesési rangadót

2023. 02. 06.
DSC 4996 2

Nüanszokon múlt a siker, végül nulla ponttal zárta utolsó hazai meccsét Béni Zoltán csapata.

Hatpontos mérkőzés várt az ELTE-BEAC csapatára a Férfi Futsal NB1 21. fordulójában, hiszen a tabellán utolsó előtti Nyírbátor csapatát fogadta. A szabolcsiak nemrégiben döntetlenre végeztek a Haladással és győzelemmel abszolválták a nyírségi rangadót, ami több, mint megsüvegelendő teljesítmény. Béni Zoltán nem számíthatott kulcsemberei közül Szekér Zoltánra, de összességben ígéretes kerettel készülhetett.

A találkozó első komolyabb helyzetét a vendégek jegyezték, az odavágó győztes találatát szerző Szabó Steven azonban nagy ziccerben csúnyán eltörte a labdát. Fél percre rá Fülöp is kapufát lőtt, majd mindkét fél előtt akadtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de a végső megvalósításba rendre hiba csúszott – Szininek, Vadászinak, Daunernek és Fülöpnek is voltak nemcsak ígéretes, de veszélyes megoldásai, ha pedig nem a ‘Bátor-támadók hibáztak, Oswald segítette ki egy bravúrral a hátsó alakzatot.

A BEAC a játékrész vége felé jóval veszélyesebben futballozott, egy valami hiányzott csak a játékából, a gól. Öt perccel a félidei sípszó előtt aztán ez meg is bosszulta magát, Szentes Bíró könnyed mozdulattal helyezett Oswald kapujába és bár ezt követően is többször egyenlíthetett volna a Béni-legénység, továbbra is a legfontosabb mutatóban nem tudott a nulla pontról elmozdulni a BEAC.

A második játékrészt ismét a vendégek kezdték veszélyesebben, aztán a negyedik percben Kiss hálószaggató góljával mégis a BEAC egalizált.


DSC 5038 2

Kiss Gábor bombagóljával egalizált az ELTE-BEAC (Fotó: Simó Szabolcs).

A mieink szépen lassan átvették az irányítást, szűk tíz perccel a vége előtt egy rövidzárlatot követően, két védelmi hiba után előbb Szabó volt eredményes, majd Szentes Bíró duplázta meg csapata előnyét és góljai számát. Béni öt a négy elleni játékra váltott, ez pedig még inkább kapujához szegezte a vendégeket, a lemez azonban ugyanaz volt: csak helyzetekig jutott csapat, noha Fülöp 14 másodperccel a vége előtt fineszes megmozdulással szépített, többre azonban már nem maradt idő. A BEAC szombaton az Újpesthez látogat.

NB I, 21. forduló

ELTE-BEAC-Nyírbátor 2-3

Kezdőcsapat: Oswald (k), Gémesi, Szini, Vadászi, Boros.

Cserék: Daradics (k), Tóth, Horváth, Kiss, Fülöp, Spáth, Tarjáni, Dauner, Appl.

Gólszerzők: Kiss, Fülöp illetve Szentes Bíró (2), Szabó.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech