DSC 0241 1

A Bárczira is ellátogattak "Elsőink"

2017. 04. 07.
DSC 0241 1

Április 5-én a PPK-ról az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karára költözött a BEAC-Az elsők című vándorkiállítás

Április 5-én a PPK-ról az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karára költözött a BEAC-Az elsők című vándorkiállítás. Az ünnepélyes megnyitón felszólalt Dr. Zászkaliczky Péter dékán, Kovács Krisztina, az ELTE Fogyatékosügyi Központjának vezetője, valamint Simon Gábor, a BEAC ügyvezető igazgatója is. A megnyitóra számos ELTE hallgató és dolgozó volt kíváncsi.

Simon Gábor, a BEAC ügyvezető igazgatója megköszönte az ELTE BGGYK vezetésének, hogy fogadták a kiállítást és kiemelte, hogy a klub, az ELTE sportegyesületeként, 119 éves története során mindvégig üde színfoltja volt az egyetemi hallgatók és dolgozók közösségének.

Kitért arra, hogy a BEAC igyekszik felkarolni minden hallgatói és oktatói sportkezdeményezést, csakúgy, mint amikor a századfordulón megszervezte az első magyarországi dzsúdóedzéseket, de elég csak az éppen 10 évvel ezelőtt, hallgatók által elindított Aerobik és cheerleader szakosztályra, vagy a PPK-s dolgozók kezdeményezésére megvalósult Testközelben című előadássorozatra gondolni.

Aerobikos közösségünk azóta közel 600 fősre duzzadt, cheerleadereink a világbajnokságon képviselhetik Magyarországot, míg az ELTE dolgozói egyre nagyobb számban kezdenek sportolni a BEAC keretein belül.

Dr. Zászkaliczky Péter dékán nagy örömmel olvasott a kiállításban a BEAC-os vívók sikereiről, hiszen lánya a GEAC fiatal vívójaként ér el sikereket és reméli, hogy a közelmúltban újjáalakult BEAC vívószakosztály legalább olyan sikeres lesz, mint azokban az időkben, amikor két olimpiai bajnok is kikerülhetett soraiból.

A múltbeli sikerek mellett természetesen nem hagyhatta szó nélkül a Bárczis sportsikereket sem, hiszen Récsei Rita és Srp Miklós, a kar hallgatóiként szerepeltek a riói olimpián és szurkolhatott a gyaloglókért az egész ország.

Kovács Krisztina, az ELTE Fogyatékosügyi Központjának vezetője méltatta az ELTE és a BEAC közötti együttműködés sikerét a fogyatékos sport területén, kiemelte a felsőoktatási kínálatban páratlan, második alkalommal meghirdetett csörgőlabda kurzus népszerűségét, az Európai Egyetemi Játékokon 4 arany és 1 ezüstérmet szerző ELTE-s paraúszók szereplését, valamint a tavaly szeptember 20-án először megrendezett ELTE Inkluzív Sportnap unikális jellegét, ahol több száz sérült és egészséges egyetemi hallgató, oktató, és iskolás sportolt együtt az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján a Tüskecsarnokban.

A tárlat április 28-ig ingyenesen megtekinthető a kar "A épület" liftje előtti térben, valamint a kiállítás anyaga online is elérhető az alábbi honlapon: https://www.beac.hu/beac-az-elsok-kiallitas/

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech