CP1 9743 1 logo

2022-ben veretlen az OB2-es vízilabda csapatunk, 20 mérkőzésből 20 győzelem - interjú Várhelyi Zoltánnal

2022. 11. 15.
CP1 9743 1 logo

A BEAC vízilabda csapata veretlenül vezeti csoportját az OB2 bajnokságban miután a hétvégén újabb kettős győzelmet könyvelhetett el. Így 6 mérkőzés után pontveszteség nélkül áll a csoport élén az együttes. Fiaink a decemberi utolsó két mérkőzésen is a győzelemre hajtanak, hogy hibátlanok maradjanak és kiharcolják a legjobb 8 közé jutást. Az eddigi eredményekről, a csapatról és a célokról Várhelyi Zoltánt, a BEAC Vízilabda Szakosztályának vezetőjét kérdeztük.

Veretlenül menetel a BEAC csapata az MVLSZ OB2-es bajnokságában. Tavasszal 14/14-es sorozatot produkáltatok, ősszel pedig 6 győzelemnél jártok, így már 20/20 az idei mérleg. Hogy látod, minek köszönhető ez a bravúros sikerszéria?

Egyrészről idén tavasszal nem jutottunk be a legjobbak közé, ezért viszonylag gyengébb ellenfelekkel küzdöttünk meg valamint az őszi szezonra erősítettünk a kereten és a nehéz meccseken ezúttal győztesen jöttünk ki a medencéből. Folyamatosan erősödő a játékosállományunk és rendesen járnak edzésre a srácok, amelyeken egyre jobban megy a taktikai elemek gyakorlása.

Milyen célokat tűztetek ki magatok elé? Reális célkitűzés az OB1/B-be való feljutás?

Alap célkitűzésünk a legjobb négy csapat közé kerülés az OB2-ben és szeretnénk érmet nyerni ebben a szezonban. Csapatunkat összehasonlítva az OB1/B-s bajnokságban szereplő csapatokkal, az látható, hogy fel tudjuk venni a versenyt a legtöbb csapattal és a bentmaradásunk meg is lenne. Mindenképpen szeretnénk majd eljutni az OB1/B-ig, de ahhoz sokat kell még tennünk.

ELTE BEAC waterpolo team

Kik alkotják a csapatot? Vannak kiemelkedő tehetségek?

Tavaly kezdtünk el építkezni és többnyire az OB1/B-s bajnokságban játszó ELTE-s hallgatókból sikerült összeállítani a csapatot. Sok tehetséges játékos gyűlt össze,nagyon ügyesen játszanak és a legfontosabb, hogy motivált mindenki. A tavalyi alap csapatból kiemelendő Buzás Gábor - Gönczy Dominik - Lakatos Máté - Molnár Krisztián négyes, akik összesen 244 gól szereztek az előző szezonban. Az idei új igazolások közül pedig nagyon tehetséges Lukácsi Marcell center és Tihanyi-Tóth Bence bekk pozícióban.

BG GD MK

Balról: Buzás Gábor, Gönczy Dominik, Molnár Krisztián (fotó: MEFS)

Az OB2 mellett a Budapest Bajnokságban is szerepeltek. Itt egy teljesen más gárda játszik? Milyen sikerrel?

Kettő bajnokságban képviseljük az ELTE-BEAC csapatát és a Budapest Bajnokság egyfajta gyűjtő hellyé alakult az utóbbi időben. Ebben a bajnokságban játszanak azok a régi motorosok,akiket nem tántorít el a vízilabdától sem a koruk sem a családi vagy munkahelyi elfoglaltságuk, mert szeretnek játszani. Másik részhalmaza a csapatnak azon játékosok, akik az amatőrcsoportból kerültek ki és stabil tagokká szeretnének válni. Ebben a bajnokságban játszanak még azok, akik az OB2 bajnokságban is le vannak igazolva, de besegítenek egy-egy mérkőzésen a társaknak, ha igény van rá. Amilyen vegyes a gárda ebben a bajnokságban, olyan vegyes az eredmény is, de a cél közös, mégpedig a játék, a fejlődés, a győzelem.

Hogyan lehetséges a csatlakozás? Kiket vártok a medencébe?

Lényegében 4 csapatunk van, ahova várjuk a játékosokat: MEFOB, OB2, Budapest Bajnokság, Amatőrök. Aki elszántságot érez ahhoz, hogy erősítse a csapatunkat és képviseltesse magát ELTE-BEAC vízilabdásként, azok a következő e-mail címen jelentkezzenek: [email protected]

Beac mefob

Fotó: MEFS

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech