NAZ 7667

Az ELTE-BEAC Mini VB-n rúgták a bőrt a világ legjobbjai

2014. 07. 06.
NAZ 7667

64 mérkőzés, 32 csapat, közel 350 résztvevő, parádés találatok és már-már trópusi idő jellemezte a július 5-én megrendezett Egyetemi Mini Világbajnokságot – no meg “nigériaiak” térhódítása.

Reggel nyolc és kilenc között megérkezett az összes csapat a világ minden tájáról. A csoportküzdelmek nagy csatában zajlottak. Ez a VB sem múlhatott el meglepetések nélkül, erre a legjobb példa, hogy Spanyolország továbbjutott a csoportjából. Négy pályán, párhuzamosan zajlottak a mérkőzések. Az ELTE minden kara, több tudomány területe képviseltette magát, az egyetemi bajnokságok csapatainak színe-javát felsorakoztatva.

A torna ideje alatt a 2014 július 19-31. között megrendezésre kerülő U19-es labdarúgó Európa-bajnokságot népszerűsítő programokra is sor került. A résztvevő játékosok a magyar válogatott mezbe öltözött csinos segítőktől labdát kaptak és pontosan 19 dekázást kellett végrehajtaniuk. Ezt követően egy belépésre jogosító utalványt, vouchert kaptak, amellyel kilátogathatnak az EB valamely mérkőzésére. A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a VB után induló, hazai rendezésű kontinens tornára.

A torna „meglepetés” győztese Nigéria (NSZK) lett, aki a döntőben Németország (ELTE-BEAC Futsal) csapatát múlta felül, egy szoros 1-0-ás mérkőzésen. Harmadik helyen Spanyolország végzett, akik Hollandiát verték meg a bronz mérkőzésen.

Aranycipő: Bánk Levente (Nigéria) - gólkirály
Aranylabda: Kiss Gergő (Németország) – legjobb játékos
Aranykesztyű: Nagy László (Nigéria)- legjobb kapus

A díjátadó nyitásaként Valter Pecly Moreira, Brazília magyarországi nagykövete elmondta, hogy jogászként külön örül, hogy a győztes csapat tagjai az ELTE ÁJK hallgatói közül kerültek ki, egyúttal megköszönte az ELTE-BEAC meghívását és a szervezést. Nagykövet úr mellett Dunai Antal, olimpiai bajnok labdarúgó és Prof. Dr. Karácsony András, az ELTE rektorhelyettese, a BEAC elnöke adta át a legjobbaknak járó különdíjakat.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech