Atletika1

1000 méter: Balog Evelin serdülő bajnok!

2011. 03. 10.
Atletika1

A hétvégi serdülő bajnokságon a legjobb BEAC-os eredményt Balog Evelin érte el, aki élete első fedett pályás bajnokságán országos bajnoki címet szerzett 1000 méteren. Göllény Zsombor harmadik, serdülő korosztályunk remekelt.

Evelin a Szabó Imrével (edző) megbeszélt taktikát tökéletesen végrehajtva nagyon „okosan” versenyzett, a táv utolsó harmadára még rengeteg tartalék volt benne a hajrára, amire szüksége is volt, mert az első „gyengébb” futamban magasra tették a mércét a futók. Evelin az utolsó 200 méteren azonban egy meggyőző hajrával, 6 másodpercet javítva egyéni csúcsán megnyerte második országos bajnoki aranyát, s mind kiváló alkata, mind hozzáállása biztató fegyvertény a jövőre nézve.

Meglepetés dobogósunk Göllény Zsombor, aki hatalmasat fejlődött a télen, s bár Zsombor a gyengébb futamba került 1000 méteren, de bátor, taktikus versenyzéssel magabiztosan nyerte a futamát, ami egy bronzérmet hozott számára a korosztályos bajnokságon.

Továbbra is 1000 méteren, idén debütált a korosztályos bajnokságon három ifjú BEAC-os atlétahölgy is. Közülük a legjobb eredményt Richter Dóra érte el, aki bátran, kitartóan versenyzett a 13 évesek első futamában, és a legjobb időt érte el a lányaink közül (és az előkelő 7. helyet).

Kókai Kata az erősebb futamban elszántan kezdte meg versenyét, ám több részideje is egyéni csúcs részidő lett, ami ilyen korban még nagyon sokat kivesz a versenyzőből. Kata így is tisztességesen helytállt, s a végeredményt nézve. A 13 éveseknél, csak várni kell, hogy a lányok kitartó munkája meghozza gyümölcsét, mivel a legfiatalabb serdülők dobogósai mind a 14 éveseknél, sőt, a 15 éveseknél is jobb időt futottak, ami a későbbi versenyekre nézve már annyira nem biztató. Bíró Kincsőben még szintén sok tartalék van, s bár szombaton még kissé bátortalanul versenyzett, a nyári versenyeken már biztos szép eredménnyel örvendeztet meg minket.

Richter Bence a legidősebb serdülő korosztály 1000 méteres futamában szépen teljesített, jó hajrával, 3 percen belüli idővel futamában a 7., összesítettben pedig a 10. helyen végzett.

Virág Hanna, ifjú magasugrónk a 15 éves lányok között, rendkívül kiegyenlített mezőnyben, 1,35 méteres eredménnyel a 8. helyen zárta a viadalt.

Forrás: Atlétikai szakosztályunk honlapja

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech