Juli

10 éves az ELTE Aerobik!

2017. 03. 29.
Juli

Több mint 10 féle óratípussal, nyolc helyszínen, 19 szakképzett edzővel, immáron tíz éve várja Magyarország legnagyobb egyetemi aerobikos közössége a mozogni vágyókat

Több mint 10 fajta óratípussal, nyolc helyszínen, 19 szakképzett edzővel, immáron tíz éve várja Magyarország legnagyobb egyetemi aerobikos közössége a mozogni vágyókat.

A kerek évfordulóra most egy kedvcsináló, a rendszeres sportolásra buzdító kisfilm készült, amely tökéletesen bemutatja, hogy “Mozogni boldogság!”

ELTE Aerobic Movie from Marci Karvaly on Vimeo.

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő BEAC-os aerobik, cheerleading, jóga, hastánc, jazztánc és zumba edzések is mutatják, hogy jelentős az igény a rendszeres testedzésre és az egészséges életmódra. A BEAC Aerobik és Cheerleader Szakosztályának munkatársai több területen is komoly előrelépéseket tettek az elmúlt években, melyről Kovácsik Rita szakosztályvezető és Pulay Szilvia vezetőedző nyilatkozott.

„A BEAC aerobik és cheerleader szakosztályának indulása óta kiemelt célunk, hogy folyamatosan bővítsük, színesítsük az edzésfajtákat, helyszíneket, eszközöket és sportolási lehetőségeket, hogy minél több ELTE-s hallgatót, dolgozót, illetve külsős érdeklődőt meg tudjunk mozgatni. Amikor 2007-ben egyedüli ELTE sportösztöndíjas edzőként elkezdtem a munkát, álmodni sem mertem volna, hogy 10 éven belül már 8 helyszínen, 19 szakképzett edzővel mozgatunk meg hétről-hétre egy 600 fős közösséget” – mondta el Kovácsik Rita, a szakosztály vezetője.

Pulay Szilvia vezetőedző kezdeményezésére számos olyan új rendezvény, életmód programsorozat valósult meg, ahol az edzések mellett egészséges életmóddal, táplálkozással kapcsolatos előadások, életmód programok, tanácsadás, egyéb továbbképzések is helyet kaptak.

„Ilyen volt az Aerobik+ Program, ahol olyan közösségi, szabadidős események is megjelentek, amik túlmutatnak a rendszeres sportoláson. Rekreációs programok, közös futások, ételkóstolások és előadások színesítették az aerobikos közösség életét.”

„Az ELTE által támogatott sportösztöndíjas rendszer kivételes lehetőség számunkra, hiszen az ösztöndíjas támogatással nagymértékben meg tudtuk növelni edzőink számát, ugyanakkor megőrizzük szakosztályunk fiatalos jellegét, hisz ELTE-s hallgatókat is edzőink között tudhatunk.” – nyilatkozta a vezetőedző.

„Minden a versenyről, az élsportról szól a mai világban. Büszkék vagyunk az ELTE Aerobik mozgalomra, ami a BEAC szakosztályaként az elmúlt évek legsikeresebb kezdeményezése. Rövid idő alatt komoly szabadidősport és versenysport eredményt is sikerült elérni. A 600 fős létszám önmagáért beszél, a fiatal edzők vonzó közössége és a sporteredmények cheerleadingben, ill. a táncsportágakban pedig a versenysport terén öregbítik az ELTE és a BEAC hírnevét.” – emelte ki a szakosztály sikerességét Simon Gábor, a BEAC ügyvezető igazgatója.

www.elteaerobik.hu

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech