Triatlon

Tisza-parti: középtávú Triatlon OB Kiskörén

2011. 06. 29.
Triatlon

Az ELTE-BEAC Polythlon 14 versenyzője nemcsak a 200-nál is több vetélytárssal, hanem az elemek tombolásával is megküzdött az év egyik legnagyobb magyar triatlon versenyén.

A Polythlon versenyzőit bátran nevezhetjük éremesélyesnek középtávon, hiszen egy éve Orfűn Kis Gyula nyakába került a magyar bajnoki címért járó arany medál, és váltóban is az élen végzett Bérdi Márk és Koronika Judit alkotta csapatunk, megismételve ezzel a Mórocza Nóra–Somogyi György duó 2009-es sikerét. Idén népes különítményünkben több egyetemista is akadt, akik vizsgák után érkeztek a Heves megyei helyszínre, Nyári József személyében pedig egy frissen államvizsgázott sporttársunknak is gratulálhattunk. Ilyen előzmények után mindenki egy felszabadult versenyre számított, kivéve az időjárást, mely július 25-én különösen zord oldalát mutatta. A hideg ellenére a versenyzők hosszú perceket vártak a rajtjelre, kerékpározás közben egy kiadós esővel birkóztak meg, futás közben pedig jégesővel találták szembe magukat, csak hogy ne legyen olyan egyszerű az élet.

Kis Gyula a különböző csapadékfajtákkal és egy combgörccsel dacolva harmadikként ért célba az abszolút versenyben, 3:48:42-es idővel. Címvédőnk 3 percet kapott az élbolytól úszáson, amit kerékpáron hihetetlen akaraterővel sikerült ledolgoznia, ám végül a második legjobb futóidő is csak a dobogó legalsó fokára volt elég a szintén fáradó riválisok mellett. Mátyási Zsófia és Juhász Hajnalka korosztályos 3., Boroznaki Lajos korosztályos 4. helyen végzett, és a többi Polythlonos közül is mindenki remekül megállta a helyét: Mészáros Andrea 5., Horváth Bernadett és Bérczi Kristóf 6., Nyári József, Szabó Gyula és Schmidt Zoltán 7., Margull Dániel 8., Borsós Tibor 10. lett; Székely Mózes pedig a hosszú távokon különösen erős szeniorok között a 18. pozícióban zárta a versenyt.

Minden indulónk büszke lehet magára, hogy a nem épp ideális körülmények között is végig csinálta ezt az egyébként sem könnyű kihívást. Reméljük, hogy a szombathelyi Vasi Vasemberen és a Balassagyarmati Váltó OB-n szebb időben, legalább ilyen szép eredmények születnek majd.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech