SÁRGA19 VIP csapat 014

Szeptemberi Eötvös Emléktúra a Pilisben

2011. 08. 27.
SÁRGA19 VIP csapat 014

Szeptember 25-én a Pilis fantasztikusan szép rejtett helyeire kalauzolunk titeket! A gyakorlottabb túrázóknak azért jelent majd nagy élményt a program, mert a Pilis egy, az átlag turista számára kevésbé ismert, kivételes helyszínét ismerhetitek meg. A nem túl nehéz terep miatt pedig kezdő természetjáróknak is bátran ajánljuk, hogy csatlakozzanak. Egyetemünk egykori rektorának és a BEAC alapítójának, Eötvös Lorándnak a tiszteletére szervezzük meg az Emléktúrát, hiszen Eötvös Loránd maga is a magyar természetjáró mozgalom jeles személyisége volt. Szeretnénk így hagyományteremtő módon – mi ELTE-s természetjárók – minden évben megemlékezni egykori sporttársunkról, aki egyetemi és sportvezetőként kiemelkedően sokat tett az ELTE sportéletéért.

Túránk Pomázról indulva a Pilis rejtett értékeit keresi fel, és járja körbe néhány kivételes érdekességét. Hogy minél szélesebb körben tudjatok hozzánk csatlakozni, két különböző nehézségű túrát ajánlunk majd figyelmetekbe, melyeknek nyomvonala egy ideig együtt halad, majd lehetőségetek lesz választani, hogy melyik túravezetőnkkel tartotok:

1. Egy rövidebb, 12-15 km-es túra, amely egy lassabb, kellemesebb tempójú kikapcsolódást ígér. Ezt mindenki számára ajánljuk, kezdőként is könnyen velünk tarthatsz.

2. Ha kicsit nagyobb kihívásra vágysz, akkor egy hosszabb, de ugyancsak kellemes 18-21 km-es túrát javaslunk majd neked.

h

Találkozó időpontja: 2011. szeptember 25.; 8: 20,

Találkozópont: Szentendrei Hév (H5) Batthyány téri végállomása. (innen HÉV-vel fogunk Pomázra menni, illetve jönni visszafele).

Kérjük, hogy jelezd felénk, hogy előreláthatólag melyik túraútvonalon számíthatunk rád (természetesen nem kőbevésett, amit megjelölsz, ezzel csak a program szervezését segíted számunkra).

További információ és jelentkezés: Turi Zsolt, ELTE sportösztöndíjasnál: tuzraai kukac inf.elte.hu, +36 30 461 3931

Kapcsolódó linkek:

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech