Ropimefob

Megszakadt röpiseink évtizedes MEFOB-éremínsége!

2014. 06. 14.
Ropimefob

Tíz év után először kerültek MEFOB négyes döntőbe röplabdás lányaink, akik a házigazda gödöllőiek és a TF csapata mellette a dobogó legalsó fokára álltak fel a kétnapos megmérettetésen. Kötél Dórát választották a legjobb mezőnyjátékosnak.

Az ELTE női röplabda csapata ebben a tanévben is nevezett a Magyar Egyetemi-Főiskolás Országos Bajnokság küzdelmeire. Márciusban a Corvinus Egyetem csapatával kerültünk szembe, akiknek sorait válogatott játékos is erősítette. Az oda-visszavágós rendszerben az ELTÉ-s gárda mindkét mérkőzést 3-0-ra megnyerte. A döntőbe kerüléshez a Pannon Egyetem csapatán keresztül vezetett az út, akiket szintén kétszer 3-0-ra győztek le lányaink. Ezzel már biztossá vált, hogy résztvevői lesznek – tíz év után először – a négyes döntő mezőnyének.

A MEFOB döntőnek idén a gödöllői Szent István Egyetem adott otthont június 6 – 8. között. A nők mezőnyében a vendéglátók alakulata mellett a SE(TF), valamint a Szegedi Tudományegyetem csapatai voltak ellenfeleink. A sorsolás szeszélye folytán szombat reggel 9-kor kezdtük a szereplést a házigazdák ellen. Szoros mérkőzésen végül 3-1-es vereséget szenvedtünk. Mint később kiderült, egyedül mi tudtunk játszmát elrabolni a későbbi győztes Szent István Egyetemtől. A délutáni mérkőzés már sokkal kedvezőbben alakult a csapat szempontjából, mert magabiztos játékkal, végig irányítva 3-0 arányban legyőzték a Szegedi Tudományegyetem szimpatikus, lelkesen küzdő együttesét.

Vasárnap a TF elleni összecsapáson az volt a kérdés, hogy a küzdő felek közül melyiknek sikerül a győzelem mellett az ezüstérmet is megszereznie. Lányaink visszafogottan kezdték a mérkőzést, így a TF 2-0-s előnyre tett szert. Ekkor azonban csapatunk bebizonyította, hogy van benne tartás és a jelentős hátrányból felállva tetszetős játékkal egalizálták az állást. Az ötödik játszmára maradt tehát a döntés, amely során a TF-es egység jobb koncentrációval a maga javára fordította az összecsapást. Így az idei küzdelemsorozatban bronzérem került a lányok nyakába, megszakítva ezzel az egy évtizede tartó éremínséget. Ráadásul a különdíjasok közé is beválasztottak ELTÉ-s hallgatót, nevezetesen Kötél Dórát, mint legjobb mezőnyjátékost.

A csapat tagjai: Bleicher Nóra (PPK), Hackl Szilvia (PPK), Horváth Petra (BTK), Kötél Dóra (PPK), Kriegel Zsófia (BTK), Lakatos Enikő (TÓK), Oláh Csilla (TTK), Szabó Beatrix Xénia (BTK), Szabó Luca (BTK), Tóth Eszter (TáTK).

Edző: Vári Péter (TÓK Testnevelési Tanszék)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech