Elvonal

Meghosszabbították élvonalbeli tagságukat Balogh Judit irányította női kosarasaink

2016. 04. 19.
Elvonal

Élt a hazai pálya adta előnnyel az ELTE-BEAC Újbuda együttese! A Vasas Akadémia legjobbjaival vívott playout párharcban kizárólag a vendéglátók diadalmaskodtak, így lányaink jövőre is a legmagasabb osztályban indulnak.

A 2016/2017-es szezonban is lesz elitosztályban szereplő csapata klubunknak: nem zavarta meg női kosarasainkat a Vasas Akadémia elleni hárommeccsesre bővülő párharc és erősebbnek bizonyultak szívben és akaratban. Nem mehetünk el szó nélkül az országos rájátszásba jutó U17-es futsalosaink sikerei, valamint a MEFOB hatos döntőbe igyekvő férfi kézilabdásaink balszerencsés kiesése mellett.

Aerobik

Kamu diéták nyomában jártunk Kálmán Terézzel! „A divat diéták megváltoztatják a testsúlyod. Az életmódváltás megváltoztatja a tested.”- így hangzott Aerobik Szakosztályunk frontemberének mottóul választott idézete az ELTE Aerobik+ Program legutóbbi eseményén. Aerobik edzőnk ezúttal új szerepkörben, életmód tanácsadóként lépett elénk és teljesen világosan és meggyőzően beszélt arról, hogy miért hátrányos, ha valaki az aktuális, minél drasztikusabb fogyást ígérő divatdiétákba vág bele. Ez az előadás egyúttal visszacsatolásául szolgált Teréz februári, az egészséges táplálkozás négy sarokkövéről - gyakoriság, rendszeresség, mennyiség és minőség - szóló estjéhez. A hallgatóság ezúttal is kiváló partner volt: több személyes tapasztalatról is hallottunk, ami rögvest barátságosabb légkört teremtett. Az interaktív előadásról egy terjedelmes írásban számol be az ELTE Online.

u17esekFutsal

Rájátszásba jutott U17-es futsal együttesünk! Béni Zoltán irányította fiaink úgy készültek a MLSZ U17 II./'Közép 3' névre hallgató csoport utolsó mérkőzéseire, hogy két nyert meccs a továbbjutásukat eredményezi. Ez a feladat teljesíthetőnek ígérkezett: aktuális ellenfeleink közül egyedül a listavezető AirEnergy FC lopott pontokat együttesünktől. A BEAC Sportcsarnokában rendezett játéknap rögvest jól indult a mieink számára: a Kastélydomb SE nem tudott kiállni, így három pontot játék nélkül szereztek meg fiataljaink. A rájátszásért a Máltai Szeretetszolgálat legjobbjait kellett két vállra fektetni, amit csapatunk roppant meggyőző játékkal és nyolc lőtt góllal tett meg. Ezzel az alapszakasz zárómeccse tét nélkülivé vált, ám ifjaink presztízst csináltak az AirEnergy elleni ütközetből. Az ifjonti hévből, rutintalanságból és kapkodásból kifolyólag fiaink mindvégig üldözni kényszerültek a biztos védekezésre és az abból vezetett kontrákra berendezkedő listavezetőt, amely az összkép alapján megérdemelt győzelmet aratott.

(férfiak – NB II., Nyugati csoport) Magyar Máltai Szeretetszolgálat SE – ELTE-BEAC 0-8

(férfiak – NB II., Nyugati csoport) Kastélydombi SE – ELTE-BEAC 0-5

(férfiak – NB II., Nyugati csoport) AirEnergy FC – ELTE-BEAC 5-2

(férfiak – NB II., Nyugati csoport) Baráti Futsal Club – ELTE-BEAC 2-2

(nők – NB II., Nyugati csoport) Kalafa Újbarok SE – ELTE-BEAC 6-4

NAZ_0209Kézilabda

120 percnyi játékot követően egyetlen találat döntött az ELTE-BEAC és a Miskolci Egyetem kéziseinek párharcában. Két magas hőfokú, nagy iramú mérkőzést vívott meg Divéki Péter irányította együttesünk a MEFOB hatos döntőbe jutásért. A miskolciak elleni odavágón sokáig fiaink vezettek, számos alkalommal találtak be gyors támadásból, ám a kulcsfontosságú pillanatokban kihagyott ziccerek miatt a miskolciak rendre vissza tudtak kapaszkodni. Így hiába vezetett hat góllal csapatunk a második félidőben, a hajrát ellenfelünk bírta jobban és három gólra küzdötte vissza magát...

Ezt a hátrányt a visszavágó első negyedórájának végére el is tüntették a miskolciak. Sőt, két rosszul időzített kiállításnak és az átjáróházként funkcionáló védelmünknek köszönhetően a szünetre már összesítésben is tekintélyes hátrányba kerültek fiaink. Ott és akkor rendezni kellett sorainkat, amit a kiváló csapatszellemnek köszönhetően sikerült is! A térfélcserét követő 15 percben a miskolciak mindösszesen kétszer találtak a kapunkba, míg legjobbjaink hétszer is, így a fennmaradó játékidőre hárult a döntés. Egy újabb kétperces büntetést követően a hazaiaknak ismét sikerült meglógnia, és előnyük, még ha minimálisan is, ezúttal már kitartott a végső dudaszóig.

(férfiak – MEFOB) ELTE-BEAC – Miskolci Egyetem 33-30 (16-16)

(férfiak – MEFOB) Miskolci Egyetem – ELTE-BEAC 32-28 (21-13)

Bajnokin adta vissza az élet, amit a MEFOB-on elvett: utolsó perces góllal győztek férfi kézilabdásaink a Pénzügyőr II. ellen. Ugyan Divéki Péter fiai kezdték jobban a találkozót, de a masszív középcsapatként számon tartott vendégek rögvest fordítottak és a mérkőzés jelentős részében magukhoz ragadták a vezetést. Hiába védekezett jól együttesünk, ám a támadásaink közben elkövetett technikai hibák miatt elvétve nyílt lehetőségünk az egyenlítésre. Az idő múlásával kikristályosodott, egyetlen esélyünk marad a sikerre: mindvégig a rivális szélárnyékában maradni, és a lefújás előtti pillanatban megelőzni őket. Együttesünk lépésről lépésre tartotta magát ehhez a taktikához, és Rimmel Dávid utolsó perces találatával végül otthon tartották a bajnoki pontokat.

(férfiak – Budapest Bajnokság I/A.) ELTE-BEAC – Pénzügyőr SE II. 22-21 (10-12)

szívKosárlabda

Belehajszolták magukat a bennmaradásba! Élet-halál küzdelmet vívott az NB I.-es tagság megőrzéséért az ELTE-BEAC Újbuda és a Vasas Akadémia, amely párharcban meghatározónak bizonyult a hazai pálya. Az első mérkőzés együttesünk rajt-cél győzelmével ért véget, így lányaink azzal a tudattal léptek parkettre Pasaréten, hogy idő előtt bebiztosíthatják élvonalbeli tagságukat. A megalkuvást nem ismerve harcoló angyalföldiek azonban másképp gondolták és még az sem zavarta meg őket, hogy centerük ideje korán komoly orrsérülést szenvedett el. Harmatos dobóteljesítménnyel előrukkoló hölgyeink az első negyedben még tartani tudták a lépést fővárosi vetélytársukkal, amely a folytatásban rohanásról rohanásra növelte az előnyét. Balogh Judit hiába vetett be mindent, tanítványai csak elvétve kerültek látótávolságon belülre, így az utolsó percek a mieink részéről már a pihentetés, jegelés jegyében teltek.

A mindent eldöntő ütközetnek a Gabányi László Sportcsarnok adott otthont, ami a párharc addigi történéseit elnézve a mieink számára bizakodásra adott okot. Hangulatában és körítésében minden addigi meccset felülmúlt a szezonzáró, amelynek forgatókönyve kísértetiesen hasonlóképp alakult, mint a playout első mérkőzése. Már a nyitó negyedben 10 pontos előnyre sikerült szert tennie lányainknak, akik jól bírták a Vasas agresszív, remek lábmunkájú mezőnyembereinek egész meccsen át tartó nyomását. A második 10 percben egy hosszabb kosárcsend következett be a támadójátékunkban, amit az angyalföldiek maximálisan kihasználtak és három egységnyire zárkóztak vissza. Időben jött a nagyszünet, így a sorok rendezését követően ismét sikerült ellépni a piros-kékektől. A nagy kedvvel játszó Barnai Judie-t képtelenség volt tartani: dupla-dupláig jutó centerünk kosarai segítették át együttesünket a nehézségeken. Ennek fényében nem meglepő, hogy a záró felvonás a mieink részéről örömkosárlabdát hozott az angyalföldiek kapkodóvá vált játéka mellett. 63 másodperccel a vége előtt Pál Szandra büntetői után ismét 10 pont fölé nőtt az előny és innen már nem volt visszaút. Lányaink óriási akarattal győztek és kiharcolták a jövő évi élvonalbeli szereplés jogát.

(nők – NB I.) Vasas Akadémia – ELTE-BEAC Újbuda 64-56 (14-14, 18-14, 16-13, 16-15)

(nők – NB I.) ELTE-BEAC Újbuda – Vasas Akadémia 74-64 (25-10, 13-22, 15-11, 21-21)

(nők – amatőr NB I., negyeddöntő) ELTE-BEAC Újbuda U23 – Vasas Akadémia 56-96 (12-27, 11-27, 16-14, 17-28)

(nők – amatőr NB I., negyeddöntő) Vasas Akadémia – ELTE-BEAC Újbuda U23 92-52 (27-17, 23-13, 23-14, 19-8)

rotter

(nők – Budapest Bajnokság, A csoport) ELTE-BEAC – ICO SE 39-73 (12-19, 12-26, 7-18, 8-10)

(férfiak – NB II., Közép "A" csoport) Százhalombattai KSE – ELTE-BEAC 80-77 (18-20, 19-26, 18-19, 25-12)

Labdarúgás

(férfiak – BLASZ III.) ELTE-BEAC – Budai XI. SE 4-0

(férfiak – BLASZ IV.) ELTE-BEAC II.– Rend-Őr 07 FC 2-3

(nők – BLSZ 3/4-ed pályás bajnokság) Amazonok SE – ELTE-BEAC 0-1

Röplabda

(nők – Budapest Bajnokság I.) ELTE-BEAC – Tüker M.S.C. 3:0 (25-14, 25-18, 26-24)

(nők – Budapest Bajnokság I.) Ráckeve VSE-Ady – ELTE-BEAC 3:1 (25-23, 17-25, 25-12, 25-19)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech