BEAC: belehajszolva a bentmaradásba – ELTE BEAC Kosárlabda

BEAC: belehajszolva a bentmaradásba

Tegnap délután végig vezetve nyerte meg élvonalbeli újonc együttesünk a Vasas elleni playout párharc harmadik meccsét, s ezzel együtt magát a párharcot, kiharcolva ezzel az NB I-ben való bentmaradást. Remek hangulatú mérkőzés volt, szurkolóink, szimpatizánsaink rengeteget segítettek a lányoknak

A lelkierő most velünk volt. A párharc harmadik, mindent eldöntő mérkőzésének a forgatókönyve nagyon hasonlított az első meccséhez. Jól kezdtünk, nagyobb előnyt szereztünk, ám a szívósan küzdő Vasas felzárkózott, majd a kritikus pillanatokban sikerült újítani, ismét elhúzni, s végül győzni.

Leírva roppant egyszerű. Megcsinálni azonban…iszonyú nehéz volt, nehéz lehetett. Lefújás után lányaink, főleg akik végig, vagy szinte végig a pályán voltak alig álltak a lábukon. Nagyon jól jött a kritikus pillanatokban a szurkolók, utánpótlás játékosaink, és a MAFC-os srácok szűnni nem akaró, erőt adó buzdítása, szinte belehajszolták a győzelembe, a bentmaradásba a csapatot. A lányok nevében is köszönjük!

BEAC-Vasas 3 SzandiTermészetesen ellenfelünket is bíztatták, és ez így is van rendjén, egy jó hangulatú meccshez két tábor kell. A Vasas a maga szempontjából szakmailag remekül felépítette a párharcot, a – horgászatból kölcsönzött szakszóval élve – fárasztásos módszert alkalmazta.  Három külső játékosunkat, Sárát, Szandit és Maut végig egész pályás letámadással próbálták nyomás alatt tartani a piros-kékek. És nem csak az utolsó meccsen, végig az egész sorozat során. És ez a második meccsen működött, bejött nekik. Ez volt az az összecsapás, amelyen volt az a szerencsétlen ütközés Mau és Tóth Timi között, amelynek során ellenfelünk játékosa – akinek további jobbulást kívánunk – megsérült. A balszerencsés szituációban a Vasas elveszítette egy fontos játékosát, a történtek viszont inkább mi lányainkat zavartak meg, ellenfelünk pedig szinte szárnyakat kapott, kiegészítő játékosai fontos pillanatokban tettek hozzá igen sokat csapatuk összteljesítményéhez. És az a szerdai siker mentálisan óriási erőt adott a Vasasnak.

Ilyen előzmények után került sor a mindent eldöntő harmadik meccsre. Sejthető volt, hogy ellenfelünk vasárnap is a már Pasaréten számára sikerre vezető stratégiát alkalmazta. Úgy is lett, csakhogy ezúttal felvettük a kesztyűt.

Állva hagytuk kezdésnél a Vasast, szép akciók, pontos dobások követték egymást, sőt egy ízben jókora  mázlink is volt: Mau Sárának szánt passza a gyűrűről az éppen – és oly sokszor a meccs folyamán – jókor, jó helyen tartózkodó Judie elé pattant, aki köszönte szépen, bedobta.

Volt időszak, amikor úgy tűnt célra vezethet a Vasas stratégiája. A második félidő elején feljöttek egy pontra. De ez a vészhelyzet mind csapatból, mind szurkolóinkból a legjobbat hozta ki.

BEAC-Vasas 3 JudieSára dinamikussága, robbanékonysága révén bontva a masszív Vasas védelmet 12 pontja mellé összesen 8 gólpasszt “kézbesített”. Szandi labdabiztossága, higgadtsága aranyat ért, hihetetlen mezőnymunkát végzett, 11 pontja mellé leszedett 9 lepattanót, kiharcolt 11 faultot és kiosztott 5 gólpasszt. Mau pedig általában akkor tett hozzá valami extrát, akkor mutatott be valami parádét, amikor úgy tűnt: megállt a tudomány.  És ott volt Barnai Judit, Judie. Aki az egész NB I-es mezőnyt végignézve ha lenne olyan különdíj, hogy a legtöbbet fejlődő játékos, igen-igen jó eséllyel pályázhatna a címre. Azon túlmenően, hogy a legfontosabb meccsen hozta legjobbját (24 pont, 15 lepattanó) a playout párharcban a meccsenkénti átlaga: 18,66 pont, 11,33 lepattanó, 3 blokk. Kritikus szituációkban szerzett fontos támadó pattanókat, s azokból kosarakat, nagyon nagy része volt a bentmaradás kivívásában.

BEAC-Vasas 3 Sára

Ők négyen a vállukon vitték a csapatot, de másoknak is voltak fontos villanásaik, gondolunk itt Flórának az első meccsen hibátlan mezőnymutatóval elért 8 pontjára, vagy Timi bátor, ponterős játékára a második találkozón, amelynek végén Klau is bátor, ügyes játékkal vétette magát észre. Melinda pedig védekezésben a statisztikában nem igazán érzékelhető módon, jó helyezkedésével jó néhány Vasas-dobás pontatlanságáért “felelős”.

Akik pedig kijöttek szurkolni a mindent eldöntő playout meccsre, két a végső energiatartalékait mozgósító együttes óriási küzdelmét, helyenkét kifejezetten színvonalas játékát láthatták. Jó volt, hogy ennyi utánpótlás korú játékosunk, s a MAFC-ból is sok fiatal tekintette meg ezt a meccset, s azt is öröm volt nézni, hogy a lányokkal együtt ők is átérezték e találkozó fontosságát. Lányainknak és a fiatal Vasasnak ugyanis ez volt a döntő!

Szóval újoncokként megcsinálták a lányok. Nagyon megoldoztak ezért a sikerért, egy a párharc során végig megalkuvást nem ismerve harcoló, küzdő Vasas ellen. Hideg fejjel, de forró szívvel azonban legyőzték a pros-kékeket, hogy a győzelem és a bentmaradás kivívása után a szurkolók, hozzátartozók körében kezdjenek szolíd kis spontán ünneplésbe játékosaink. Megérdemelték!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!