Sportolj kredit

Gólyalábakon az ELTE sportéletében

2013. 07. 31.
Sportolj kredit

Számos fontos ötlet született már egy-egy megnyert labdamenet között. Te már a első ELTE-s napjaid során hozhatsz egy életre szólót!

Alapíts egy új csapatot, vagy csatlakozz egy meglevőhöz, fedezz fel egy számodra ismeretlen sportágat, vagy csak látogass el sportrendezvényeinkre! Egy érv mind felett áll: kötelezd el magad az egészséged, a sport, a barátaid mellett!

Az ELTE-BEAC, az ELTE Hallgatói Önkormányzatának támogatásával vár Téged, ha mozogni, edzeni, testileg-lelkileg felüdülni esetleg versenyezni szeretnél.

Közel 40 sportág közül választhatsz, így biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbb mozgásformát!

Ne rettentsen el, hogy gólyaként még csak ismerkedsz egy új világgal! A sport olyan közösség, ahol nem számít, ki melyik karról jött, vagy hányadik félévét tapossa, mert könnyen barátokra lelhetsz.

1. Sportolj kreditért!

Vegyél fel sport (általános testnevelés) kurzusokat a többi órádhoz hasonlóan a Neptunon keresztül. A következő sportágakra jelentkezhetsz: aerobik, atlétika, cheerleading, floorball, futsal/labdarúgás, gerinctorna, hastánc, kondicionálás, kosárlabda, tartásjavító torna, asztalitenisz, röplabda, észak-európai nép- és társastáncok, lacross, tenisz, labdarúgás, tollaslabda, speedmindton, zenés gimnasztika, zumba, triatlon, TRX úszás. Félévente 6 000 Ft szolgáltatási díjat kell a kurzus felvételéért fizetni.

Bővebb segédletet a kurzusok felvételéhez itt találsz: https://www.beac.hu/sportolni-szeretnek/szintek/sportolj-kreditert/

2. A 2013/2014-es tanévben a következő sportokat választhatod az ELTE-BEAC edzései közül.

A Neptunban már minden hely elkelt általános tesin és félsz, hogy lemaradsz? Kizárt, ki biztosan ne maradsz! Az ELTE-BEAC sportösztöndíjasai által tartott edzések tovább színesítik a Neptunban meghirdetett sportágak palettáját, így közel 40 sportág csapatai, rendszeres edzések, évközi tornák és bajnokságok várnak rád.

A választás megkönnyítésében nagy segítséget nyújt a www.beac.hu Mit sportoljak menüpontja.

Vérbeli csapatjátékosnak tartod magad? Kapd fel a sportcipőd, ragadj labdát és irány a pálya: floorball, futsal (férfi, női), nagypályás labdarúgás, röplabda, ötlabda, kosárlabda, kézilabda, jégkorong, vízilabda, flagfoci.

Érdemes már szeptember elején bekapcsolódnod: alapíts egy új csapatot, vagy csatlakozz egy meglevőhöz, és induljatok el az ELTE kari focibajnokságain. Gyűjtsd össze barátaidat (6–8 fő), szervezz csapatot a gólyatáborban vagy csoporttársaidból és nevezzetek szeptember közepéig. Hódítsd meg a bajnokság királykategóriáját a legalsóbb osztályból indulva! Részletek a bajnokságokról: http://elteonline.hu/sport és www.jogaszfoci.hu.

Megbénít az óriási változatosság és nem tudod melyik ujjadat harapd? Látogass el az ELTE-s sportrendezvényekre és fedezz fel egy számodra ismeretlen sportágat!

Ha a természetben szeretsz mozogni, akkor a természetjárás, kerékpár, kajak/kenu/sárkányhajó nyújt kiváló sportolási lehetőséget. Ha a küzdősportokat szereted, akkor gyere el az ELTE gojo-ryu karate, muay-thai, brazil jiu-jitsu, kung-fu, aikido edzéseire. Netán a szellemi sportok iránt rajongsz? Akkor irány a sakktábla! Ha az „ütős” sportok szerelmese vagy az asztalitenisz, tenisz, tollaslabda, speedminton sportágak közül választhatsz. A zenés-táncos sportágak kedvelőjeként a hastánc, aerobik, modern jazztánc és az ELTE Cheerleader csapata a hét minden napján vár egy kis mozgásra.

Állóképesség-fejlesztő sportágaink közül a triatlon, a TRX, a spinning és az úszás, továbbá a sportok királynője az atlétika vár Téged. Az extrémebb sportok közül választhatod a falmászást, a hagyományos, nagy múltú sportok kedvelőjeként pedig a vívást. Erősíts az ELTE-BEAC-cal, látogass el a Bogdánfy úti ELTE Sporttelep edzőtermébe, és válts féléves/éves hallgatói bérletek! Részletekért kattints az ELTE-BEAC edzőterem FB oldalára!

  • Csapatsportok: Kézilabda, Kosárlabda, Futsal, Röplabda, Nagypályás labdarúgás, Flag football
  • Küzdősportok: Aikido, Brazil Jiu- Jitsu, Goju-ryu karate, Muay thai
  • Aerobic: alakformáló, zumba, party kickbox, és zsírégető edzés
  • Táncok: Hastánc, Modern jazztánc
  • Triatlon
  • Labdás, golyós játékok: Tenisz, Asztalitenisz, Tollaslabda, Speedbadminton, Floorball, Lacrosse, Ötlabda
  • Funkcionális tréningek: TRX, Kettlebell, TRobiX
  • Atlétika
  • Országúti kerékpár
  • Spinning
  • Sakk
  • Cheerleading
  • Természetjárás
  • Vívás
  • Vízi sportok: Úszás, Vízilabda, Evezés
  • Falmászás
  • Edzőterem – kondicionálás

Kapcsolat:

ELTE-BEAC Sportiroda
061/209–06–17
Cím: 1117 Budapest, Bogdánfy Ödön u.10.

Simon Gábor
ELTE-BEAC ügyvezető
[email protected]

Karvaly Márton
EHÖK sportügyi referens
[email protected]

Béni Zoltán
BEAC általános kapcsolattartó
[email protected]

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech