Ossz

ELTE-s cheer- és BME-s futsalsiker született a VII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján!

2016. 03. 10.
Ossz

Egy sima, egy fordított az ELTE és a BEAC közös szervezésű programegyüttesén: a szorosabb mezőny ellenére is az ELTE-s cheeleaderek domináltak, míg a KEK-en megtört az erdélyi csapatok hegemóniája.

Csillagos ötösre "vizsgázó ELTE cheerleaderek a III. Cheer MEFOB-on; nívós rendezés és az erdélyi együttesek egyeduralmát megtörő BME-s diadal a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának budapesti állomásán. Körképünkben kedvet csinálunk a májusi Dunai Regattához, továbbá a Herbalife által is támogatott ELTE Aerobik+ Programhoz is. Beszámolunk még az Izabella utcában rangadót nyerő pingpongcsapatunk aranyesélyeiről, a kispályán is vitézkedő női labdarúgóink fennállásának első dobogós helyezéséről, valamint a Tüskecsarnok tövében megépült Tüske-uszoda átadásáról!

herbaAerobik

Összekötötték a kellemest a hasznossal: Herbalife-kóstolót tartottak az ELTE Aerobik+ Program keretein belül! Kálmán Teréz hétfői edzései már önmagában rengeteg hallgatót vonzottak a BEAC Sportcsarnokába, ám legutóbbi esti foglalkozása minden eddiginél több érdeklődőt vonzott. A prózai okot a Herbalife-val való együttműködés adta: az egészséges, tápláló shake-k, fehérjés turmixok megismerésén és megízlelésén túl lehetőség nyílt szakmai, étkezési tanácsadásra is. Aki most kimaradt, az sem maradt le: az ELTE Aerobik és a BEAC közös programsorozata a jövőben is bővelkedik hasonló pluszokban.

IMG_5954Asztalitenisz

Nevében volt rangadó: bombaformában adogató pingpongosainknak a Multi Sport SE-t is két vállra fektették. A Budapest Bajnokság II. aranyára hajtó csapatok mérkőzésén fiaink legerősebb összetételükben - Eduardo Cartes, Szakály Áron, Hertelendy Amadó, Mészáros Bálint - ragadtak ütőt az Izabella utcai teremben. Kvartettünk taktikus lépésre szánta el magát: Szakály Áront nem második, hanem negyedik játékosként tüntették fel a jegyzőkönyvben, akinek így lehetősége és ideje nyílt bemelegedni a rivális két legerősebben jegyzett, 100%-os és 95%-os győzelmi rátával bíró asztaliteniszezője ellen. Ez a húzásunk, valamint összeszedettségünk ideje korán eredményre vezetett a fénykorukban az élvonalban ütögető vendégek ellen. Második legerősebb játékosuk úgy bukott el zsinórban három párharcot ebben a párosításban, hogy a bajnokság korábbi szakaszában mindösszesen háromszor kellett fejet hajtania. Együttesünk nagy arányú sikerével továbbra is vezeti a pontvadászatot.

(férfiak – Budapest Bajnokság II.) ELTE-BEAC I. – Multi Sport SE 12-4

cheerCheerleading

Taroltak az ELTE cheerleaderjei a III. Cheer MEFOB-on! A VII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának egyik leglátványosabb kiegészítő programján szép számmal képviseltették magukat a honi csapatok. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem által megszervezett országos bajnokság március 4-én egy szakmai nappal is kiegészült, ahol a résztvevők profi edzők segítségével ismerkedhettek meg még mélyebben a sportág edzői szemszögével. A képzésen a gyakorlat mellett a cheer sport elméleti részéről és sportszervezési feltételeiről is többet megtudhattak az érdeklődők. A képzésen – amelyet Kovácsik Rita és Miklós Mátyás az ELTE Cheer Team vezetőedzői tartottak – 6 egyetem és 5 külső egyesület edzői, illetve sportolói vettek részt.

A március 5-ei MEFOB-on rendezői szemszögből egészen elképesztő eredmény született. Minden az öt kategóriában az ELTE cheerleaderei győztek, de a pontszámok is jól tükrözik, a mezőny évről évre szorosabbá válik. Az egyre erősebb Debreceni Egyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem, az újonc Semmelweis Egyetem és a tavaly debütált Óbudai Egyetem is kiválóan teljesített, és több dobogós helyezést szereztek a nagyobb kategóriákban, olykor csak pár ponttal lemaradva a dobogó legfelső fokáról.

A Cheer Double Dance kategória győztese a Szabó Hanna és Balogh Patrícia alkotta Cheer Dance párosunk lett, akik elsőként jutottak ki Magyarországról az Egyesült Államokban megrendezendő Cheer Világbajnokságra!

huzdEvezés

Nevezz és evezz az év sportfesztiváljának kikiáltott regattán! Bedugul a Duna, azaz az Antall József Tudásközpont immáron negyedszerre hozza el az evezősök egyetemi majálisát, amelynek célja, hogy az egyetemisták körében minél szélesebb körben népszerűsítse a sportos életmódot, lehetőséget teremtsen a közösségépítésre és felhívja a figyelmet a Duna sokszínű használatára. Szeretnéd te is az egyetemed csapatát erősíteni? Jelentkezz március 18-án délig a saját Vine-oddal a Dunai Regatta hivatalos oldalán!

bmeFutsal

Küzdelem, izgalom, barátság, összetartozás - pillanatképek a BME-sikerrel befejeződő VII. KEK-ről! A március 3-5. között megrendezett tornán idén öt ország tizenhat csapata vett részt, és a kiváló hangulatú meccsdömping végén 2010 óta először maradt határainkon belül a trófea. Három magyar és egy erdélyi csapat került a legjobb négybe: a trónra a korábbi győztes Budapesti Műszaki Egyetem csapata ült fel, míg a második a Debreceni Egyetem, a harmadik a Budapesti Corvinus Egyetem, a negyedik, s ezzel a legjobb külföldi pedig a kolozsvári Góbék lett. A torna legjobb játékosának Weinmann Richárdot (BME), a legjobb kapusnak pedig Bálint Lehelt (Góbék) választották, a gólkirályi címet Kántor Tamás (Debrecen) érdemelte ki kilenc góllal.

A KEK-kel párhuzamosan futott az öregdiákok számára kiírt Alumni Kupa. Az első két torna egyféle társprogramként funkcionált, ám a harmadik már létszámban és színvonalban is felnőtt a KEK mellé. Az első négy helyezett közül végül három Erdélyt képviselte, a sorrend a következő lett: 1. Imperial Wet (Csíkszereda), 2. NSZK (Budapest), 3. Zsukások (Nagyvárad) 4. Dinami Malaria (Nagyvárad).

Ahogy a korábbi években megszokottá vált, idén is eredményes volt a rendezvényhez kapcsolódó karitatív gyűjtés, melynek keretében idén a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum diákjai számára ajánlottak fel magánszemélyek, a fővédnökök és a harminckét pályára lépő csapat tagjai több tucatnyi sporteszközt.

(férfiak – NB II., Nyugati csoport) ELTE-BEAC – FTC Futsal-Fisher Klíma 1-6

(nők – NB II., Nyugati csoport) ELTE-BEAC – Veresegyházi VSK 3-2

Kézilabda

A hajrában csúszott ki a kezeink közül a győzelem a pestszentimreiek ellen! Divéki Péter tanítványai a Budapest Bajnokság I/A legjobb formájában lévő együttesének, a veretlen Pestszentimre SK II. otthonába látogattak. A felek őszi találkozója pontosztozkodást hozott, és az első félidő hasonló képet festett fel. Fiaink stílusának feküdt, hogy a korábbi hetek állókézilabdájához képest egy játszani akaró csapattal találta magát szemben. A korai kezdés ellenére a mieink nem ragadtak benn az öltözőben és lerohanásokból, gyors indításokból több ízben is könnyű gólokat szereztek. Könnyebben érvényesült játékstílusunk, ám az ellen mindig megtalálta a rést a védőfalunkon, rendre válaszoltak, sőt egy gólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

A fordulást követő első percekben kéziseink alaposan bekezdtek: zsinórban lőtt három góljuknak köszönhetően már a vezetést is magukhoz ragadták. Sőt, előnyüket támadásról támadásra stabilizálták: több alkalommal is a "közte négyért" vezettek akciókat, ám ezekben a pillanatokban megremegtek a kezek, vagy kapusbravúr állta útját a még nagyobb előny kiharcolásának. Utólag ez kulcsfontosságú momentumnak számított: a hazaiak egy kiváló 5 perces epizóddal nem csupán kiegyenlítettek, de még a maguk javára is fordították a meccset. Rutinosabb riválisunk élt a tálcán kínált lehetőséggel és már nem engedte vissza a meccsbe együttesünket, amely fáradtságából kifolyólag egyre több hibát követett el.

(férfiak – Budapest Bajnokság I/A) Pestszentimrei SK II. – ELTE-BEAC 28-24 (13-12)

(nők – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) TF – ELTE-BEAC 18-14


kicsikKosárlabda

A támadójáték diadalát hozta az egyetemi derbi! Nem fektettek túl nagy hangsúlyt a védekezésre a MAFC és az ELTE-BEAC Újbuda U23 legjobbjai az amatőr NB I. legutóbbi játéknapján. Nagy riválisunk felszabadultan, bátran kezdte a mérkőzést és az első percekben a vezetést is magukhoz ragadták. Ritmusváltásra volt szüksége fiataljainknak, ami az első negyed végére érkezett meg: a bajnoki előtt két nappal hosszabbításos meccset végigjátszó Pusztai Petra rázta fel a mieinket. Vezetésével időben fújtak ébresztőt lányaink, akik az első félidei dudaszóig két ízben is nagy rohanást produkáltak, és olybá tűnt, ezzel megtörték a szívósan küzdő hazaiak ellenállását.

Fordulást követően Balogh Judit együttese visszavett a tempóból, - talán tudat alatt - lazított a védekezésén, így seperc alatt 10 ponton belülre kerültek az elnyűhetetlen MAFC-os hölgyek. Koncentráltabbá vált csapatunk: a dupla-dupláig jutó György Timinek köszönhetően stabilizálódott a 10 pont fölötti különbség, míg a záró felvonást egy Barnai Judie-dobóshow vezette fel. Húsz egységnyi távolság alakult ki a felek között, amikor a pénteken heroikus, hosszabbításos csatában bravúros győzelmet arató kadett csapatunk játékosai léptek parkettre. Velük szemben ugyan kozmetikázni tudtak az utolsó pillanatig hajtó hazaiak, ám már nem tudták igazán szorossá tenni a mérkőzést.

(nők – amatőr NB I., Nyugati csoport) MAFC – ELTE-BEAC Újbuda U23 71-82 (16-23, 13-24, 20-15, 22-20)

kosarasok(férfiak – NB II., Közép "A" csoport) BLF Palota – ELTE-BEAC 84-61 (29-17, 16-17, 18-18, 21-9)

(férfiak – MEFOB, Nyugati csoport) PTE-PEAC – ELTE-BEAC 77-54 (20-13, 11-14, 17-18, 29-9)

(nők – MEFOB, Nyugati csoport) PTE-PEAC – ELTE-BEAC 38-37 (9-8, 10-11, 10-6, 9-12)

(nők – Budapest Bajnokság, A csoport) ELTE-BEAC –BKG DSE 52-51 (18-9, 12-8, 12-24, 10-10)

mkLabdarúgás

Bajnoki bronz kárpótolta női labdarúgóinkat a kupabúcsúért! A legjobb 8 között kettős vereséggel búcsúzott a Budapest Kupa további küzdelmeitől Mészáros Csaba irányította együttesünk, amely az odavágón elszenvedett kiütéses vereséget követően már csak egy góllal maradt alul az Újpesti TE vendégeként. S hogy a (pálya)méret - kezdetben - igenis számít: amíg lányaink a két nagypályás meccsük 180 perce alatt nem találtak kapuba, úgy a Kolozsvári Tamás Sporttelepen rendezett kispályás bajnokságban fennállásuk első dobogós helyezését érték el. Döntetlenek nélkül vívták meg találkozóikat, 9-et meg is nyertek, így bronzérmes pozícióban zártak - ezzel többek között a házi vetélytárs NapkELTE együttesét is megelőzték.

(nők – Budapest Kupa, II. forduló) Újpesti TE – ELTE-BEAC 1-0

Röplabda

(nők – Budapest Bajnokság I.) Tüker M.S.C.– ELTE-BEAC 1:3 (12-25, 23-25, 25-18, 20-25)

(nők – Budapest Bajnokság I.) ELTE-BEAC – Budai XI."A" 3:2 (25-18, 21-25, 25-16, 20-25, 15-12)

moziÚszás

Nem maradt több tüske bennünk: átadták a Tüskecsarnok mellett épült Tüske-uszodát! A Jövő bajnokai versennyel avatták fel az új, fedett komplexumot, amelyet reményeink szerint az ELTE hallgatói és a BEAC sportolói is kedvezményesen használhatnak a jövőben. A húsz éve megálmodott létesítmény egy 50 méteres, tízpályás versenymedencéből, valamint egy 25 méteres, állítható medencefenékkel rendelkező bemelegítő- és tanmedencéből áll, továbbá egy 1000 fős lelátó is tartozik hozzá. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a sportolói igények hatására egy wellness részleg és egy tornaterem is épült a medencék mellé, így a Tüske uszodakomplexum az egyetemi-, a diák- és a szabadidősport fellegvárává, s ugyanakkor a magyar úszó- és vízilabdasport központjává válhat. Felszereltségével a riói olimpiára és a 2017-es vizes világbajnokságra való felkészülésben is segítheti a magyar sportolókat. A beruházás 3,2 milliárd forint plusz áfából, teljes mértékben állami forrásból valósult meg, és üzemeltetője a Nemzeti Sportközpontok.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech