Papírforma győzelem a MAFC otthonában – ELTE BEAC Kosárlabda

Papírforma győzelem a MAFC otthonában

Második csapatunk lényegében az első félidőben eldöntötte a maga javára a MAFC elleni bajnoki mérkőzést a Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban, és bár szünet után szívós ellenfelünk ügyesen, eredményesen játszott, győzelmünk egy pillanatig sem forgott  veszélyben

MAFC – ELTE-BEAC Újbuda U23 71-82 (16-23, 13-24, 20-15, 22-20)

Kinizsi u. Női Amatőr Nemzeti Bajnokság, nyugati csoport

BEAC: Zana 4, PUSZTAI P. 23/3, Gocsman 4, GYÖRGY 13, BARNAI 24. Cs.: Király 6. Hizsnyik 4, Pfandler 2, Tarnai 2, Halmosi.

Mit szépítsük, lányaink nem fektettek túl nagy hangsúlyt a védekezésre, s a bátran, felszabadultan játszó MAFC 9-8-ra még vezetett. Pusztai Petra – péntekről egy 45 perces korosztályos csata fáradtságát a lábaiban “cipelve” – vezényelt ébresztőt, s egy 11-2-es “részhajrának” köszönhetően 7 pontos előnnyel zártuk a nyitó negyedet.

DSC_7128

Ahogy korábban nem egyszer, most is erős volt a második negyedünk. Petra és Judie eredményessége révén fokozatosan nőtt előnyünk, a szakasz középső periódusában, a 13. és a 18. perc között egy 16-2-es rohanással gyakorlatilag el is döntöttük a meccset.

Térfélcsere után – talán tudat alatt – kicsit lazítottak a lányok a védekezésen, állandósult a 20 pont körüli vezetés. A szakasz hajrájában egy 9-0-lal a szívósan küzdő MAFC 10 ponton belülre került. A negyed végén György Timi és Hizsnyik Dóri villant, így 13 pontos előnnyel várhattuk a záró szakaszt. Ennek elején Judie vezetésével ismét elléptünk közel 20 ponttal. A hajrában a pénteken heroikus, hosszabbításos csatában bravúros győzelmet arató kadett csapatunk játékosai játszottak, velük szemben sikerült valamit “kozmetikázni” az eredményen a szívósan, az utolsó pillanatig küzdő MAFC-os lányoknak, ám igazán szorossá nem tudták tenni a meccset.

Judie 24 pontos, 13 lepattanós, György Timi pedig 13 pontos, 12 lepattanós dupla-duplával fejezte be a találkozót, Petra pedig 23 pontja mellé leszedett 6 lepattanót, s 5 gólpasszt is kiosztott.

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!