DSC 48

Dupla ELTE-s győzelem a Final Four második fordulójában

2024. 05. 15.
DSC 48

2024. május 11-én délután a Hajós Alfréd Sportuszoda adott otthont az vízilabda OB2 Final Four budapesti fordulójának, ahol a szurkolók izgalmas mérkőzéseknek lehettek szemtanúi.

Kora nyári idő fogadta a Margitszigeten a Hajós Alfréd Sportuszodába látogató vendégeket. Négy csapat mérkőzött meg a vízilabda OB2 végső rájátszásában, amelyből 3 csapat lényegében egyetemi, hiszen a Miskolc Aquatics csapata mellett a Semmelweis SK, MATE-GEAC-MSA és az ELTE-BEAC játékosai ugrottak a vízbe.

Az OB2 Final Four-ban 3 fordulón keresztül zajlik a verseny az érmekért. Az első fordulót a Miskolc Aquatics csapata rendezte, a mostani BEAC által szervezett fordulót pedig június 8-án Gödöllőn követik a végső mérkőzések, ahol eldől az érmek sorsa! A hangulatot az esemény során a BEAC Cheerleader csapata dobta fel látványos produkciójával, a jó zenékről pedig DJ Deluxe gondoskodott!

DSC 195

A mérkőzések során rengeteg szurkoló megfordult a lelátón – külön öröm volt az ELTE-s vízilabda MEFOB csapat tagjait látni, és egyes szurkolói "bekiabálások" szerint még egy OB1/B-s mérkőzésnél is izgalmasabb volt az első mérkőzés, amelyen az ELTE-BEAC csapata játszott a MATE-GEAC-MSA ellen.

DSC 102

Az eseményen tiszteletét tette dr. Gór-Nagy Miklós, világbajnok vízilabdázó, az MVLSZ sportszakmai bizottság elnöke, valamint játékvezetői szerepben Fodor Rajmund, 2x-es olimpiai bajnok vízilabdázó és természetesen a MATE-GEAC-MSA mellett dr. Kiss Gergely, 3x-os olimpiai bajnok állt, aki az egyesület szakosztály vezetője.

DSC 210

Olimpikonjainknak természetesen pár kérdést is feltettünk az esemény során:

dr. Kiss Gergely

Tavaly még csak nézőként, de idén már érdekeltként érkeztél ide a Hajós uszodába az OB2 Final Four-ra. Milyennek tartod az eseményt és azt a törekvést, hogy szórakoztatóbb legyen a program?

"Erősödik az egyetemi vízilabda Magyarországon, már nemcsak sok az egyetemista vízilabdás, mint az elmúlt 50-60 évben, hanem klub szinten is szervezettebb a rendszer. Tizenhat egyetemi csapatról tudunk, közülük idén is, tavaly is 3-3 csapat bejutott az OB2 négyes döntőjébe, ami komoly jelzés értékű dolog. A show, a plusz szolgáltatás egyre fontosabb része a sportnak, így a BEAC is és mi is Gödöllőn igyekszünk kitenni magunkért. Persze a lényeg a játék, a sportolás."

Szépen épül a gödöllői vízilabda, aminek az egyik eredménye, hogy bejutottatok az OB2 legjobb 4 csapata közé. Hogyan látod a MATE-GEAC-MSA felnőtt csapatának a jövőjét?

"Komoly terveink vannak, maximalista emberként csak ezt mondhatom. Kettős életpálya modellen dolgoztam évek óta és egyetemünk, a MATE is ezt tervezte, így a férfi vízilabdában ezt az összecsengő közös szándékot öntöttük megállapodásba a MATE-GEAC egyesülettel. Röviden összefoglalva a célokat egy műveletben: erős utánpótlás bázis építése + általános iskolai, gimnáziumi, egyetemi megállapodások + a felnőtt csapatnál sport ösztöndíj rendszer + partner cégekkel támogatás és munkalehetőség a játékosainknak + néhány év múlva konkrét OB1-es célok realizálása = népszerű, erős, elismert MATE-GEAC-MSA és életerős, értékes gödöllői kistérségi vízilabdás fiúk, férfiak."

DSC 123

dr. Gór-Nagy Miklós (várom még a válaszait)

Mit szólsz ahhoz, hogy a tavalyi szezon után, idén újra 4-ből 3 egyetemi csapat jutott be az OB2 végső rájátszásába?

MVLSZ oldaláról hova helyezitek a magyar vízilabda térképen az egyetem vízilabdázás?

DSC 262

Az eseményt követően Simon Gábor a BEAC igazgatója elárulta, hogy „a BEAC elmúlt 5 évének leggyorsabban fejlődő csapatsportága a vízilabda. A BEAC vezetőjeként öröm, hogy egy igazi magyar sikersportágban tudtunk ilyen nagyot előre lépni: budapesti, egyetemi és országos szinten is. Egy kiegyensúlyozott, évről-évre fejlődő csapatot látok, egy szervezett szakosztályt, sok tehetséges fiatal játékossal, jó szakmai stábbal. Egy igazi BEAC-os közösséget, akiknek karnyújtásnyira volt tavaly is a feljutás. Hiszek benne, hogy ez idén már össze is fog jönni, és jövőre egy osztállyal feljebb tudunk versenyezni."

DSC 3

A tavalyi OB2 Final Four budapesti rendezése után idén újra sikerült megfelelő májusi időjárást kifogni, hogy a Hajós 33-as nyitott medencéjében igazán jó vízilabda mérkőzéseket láthassanak a kilátogatók. Találkozunk jövőre!

Galériánk az eseményről elérhető a BEAC facebook oldalán!

Vizi ob2 uto
Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech