Atletika

Csere Gáspár: kötelező győzelem az ELTE képviseletében

2011. 03. 21.
Atletika

A március 20-án zajló Budapesti Nyílt Futóverseny keretében került megrendezésre a Budapesti Egyetemi és Főiskolai bajnokság is. Csere Gáspár (ELTE PPK), atlétikai szakosztályunk versenyzője a keddi 8000 méteres utcai futás után az egyetemi bajnokságban is rajthoz állt vasárnap és a férfiak 6000 méteres számát fölényesen nyerte az ELTE képviseletében.


Mit jelentett számodra ez a verseny?

Félig edzés volt, félig kötelezettség. Edzés a tavaszi félmaratonra és a 10 000 méterre is. Kötelezettség, hiszen az ELTE-t kellett képviselnem. Ú;gy gondoltam rá, mint verseny, amit „jó lesz megnyerni”. Tudtam, hogy nincsenek nagy ellenfeleim (esetleg a felnőtt mezőnyben lett volna). A keddihez hasonló jó futást szerettem volna teljesíteni, s ez sikerült is. A mai tempó (körülbelül 3 perces), ugyanaz volt, mint a keddi, bár 2 km-rel rövidebb, de az utcai futás volt. Ez inkább, mezei jellegénél fogva saras. Mindenesetre az elő hely és az idő (17:23) is jó volt, és ezért Imre bácsi [Szabó Imre, edző] is elégedett volt.

Hogy érezted magad futás közben?

Elég otthonosan mozogtam, a decemberi Mezei EB-nek köszönhetően. Azóta nincs problémám a terepfutással. Sokan szögesben voltak, de én maradtam a simatalpú cipőnél. Részint, mert már rég volt rajtam szöges, részint mert szívesen éltem a rövid járdaszakasz kínálta lehetőséggel (így ott nem kellett a füvön futnom). Ez nem bizonyult hátránynak. Az első kör második felétől vezettem, futottam a saját tempómat. Nem bánom, hogy nem a felnőttek közt indultam, most elég volt a négy kör (a hét helyett).

Ferenc Kata

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech