44 kezi

A téli álom sem törte meg férfi kézilabdázóink lendületét!

2016. 03. 03.
44 kezi

Sorozatban hatodik meccsüket nyerték meg Divéki Péter legényei a Budapest Bajnokság I/A osztályában: a tavaszi nyitányon egy egyetemi vetélytárs, a Külker SC hódolt be a BEAC Sportcsarnokában.

Az nevet, aki utoljára nevet: Divéki Péter vezette együttesünk immáron sokadik alkalommal a hajrában nyerte meg s(z)oros bajnokiját - ezt legutóbb a Külker SC legjobbjai bánták. Körképünkben számot adunk még a Harcosok Klubja 21. estjén kötelek közé lépő versenyzőink teljesítményéről, a rúdfitneszt néptánccal és énekkel ötvöző Farkas Lilla díjnyertes koreográfiájáról, valamint a magabiztosan menetelő kosárlabdázóink legutóbbi mérkőzésén tripla-dupláig jutó Barnai Judie one-man showjáról.

IMG_5954Asztalitenisz

Több mint ütőképesek: pingpongozóink meccset sem vesztettek a KSI szeniorjai ellen! Legerősebb összetételű csapatunk ragadt ütőt a Budapest Bajnokság II. osztályának legutóbbi játéknapján: Eduardo Cartes, Szakály Áron, Hertelendy Amadó, Mészáros Bálint alkotta négyesfogatunk a tabella utolsó helyén álló riválissal mérkőzött meg az Istvánmezei úton. Vérre menő küzdelem helyett inkább egy baráti beszélgetésbe torkolló labdameneteket láttak az érdeklődők, amely felettébb egyoldalú végkimenettel párosult. Szakály Áron derékproblémái ellenére fiaink mind a 16(!) párharcból győztesen jöttek ki, nagy magabiztossággal nyertek meg több poént is. Formaidőzítésük jó előjelül szolgál az élbolyba tartozó Multi Sport elleni hét végi rangadó előtt.

(férfiak – Budapest Bajnokság II.) KSI Senior-KFKI SK IV. – ELTE-BEAC I. 0-16

huzdEvezés

Nevezz és evezz az év sportfesztiváljának kikiáltott regattán! Bedugul a Duna, azaz az Antall József Tudásközpont immáron negyedszerre hozza el az evezősök egyetemi majálisát, amelynek célja, hogy az egyetemisták körében minél szélesebb körben népszerűsítse a sportos életmódot, lehetőséget teremtsen a közösségépítésre és felhívja a figyelmet a Duna sokszínű használatára. Szeretnéd te is az egyetemed csapatát erősíteni? Jelentkezz március 18-án délig a saját Vine-oddal a Dunai Regatta hivatalos oldalán!

Futsal

Napokon belül jön az újabb pesti futsalmaratoni! Öt ország, egy nemzet, tizenhat csapat, egy közös cél – erről szól a mára hagyománnyá nemesedő budapesti Kárpát-medencei Egyetemek Kupája, amelynek 2016. március 4-5 között a BEAC sportcsarnoka és műfüves pályái adnak otthont. Az évenként megrendezésre kerülő torna – kiegészülve a révkomáromi, csíkszeredai és székelyudvarhelyi KEK-állomásokkal – lehetőséget ad arra, hogy a felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással. A viadal a kezdetek óta a határokat átívelő magyar közösségek erősítését szolgálja, a sportot, a futsalt eszközként felhasználva, és ez idén sem lesz másképp; Erdélyből, a Felvidékről, a Vajdaságból, valamint a Kárpátaljáról is érkeznek csapatok Budapestre.

A VII. KEK az elmúlt évek tornáihoz hasonlóan ráadásul nemcsak az aktív egyetemistákat célozza meg, hanem mintegy társrendezvényként az Alumni Kupán az öregdiákok versengését is nyomon követhetjük, illetve a cheerleaderek idén harmadjára mérik össze tudásukat a Cheer MEFOB-on. Mára az is nyilvánosságra került, hogy a rendezvény szerves részévé vált jótékonysági akcióval ezúttal a Kárpátalján, Karácsfalván található Sztojka GK Líceumot támogatjuk – az intézményről hamarosan részletesebben is olvashatnak. További kedvcsináló írásokért, beharangozókért, interjúkért és a helyszíni tudósításokért érdemes a KEK honlapját napi rendszerességgel nyomon követnetek!

(férfiak – NB II., Nyugati csoport) TFSE – ELTE-BEAC 2-1

(férfiak – NB II., Nyugati csoport) FTC Futsal-Footgolf Kft. – ELTE-BEAC 2-8

(férfiak – NB II., Nyugati csoport) Ferihegy Sportakadémia – ELTE-BEAC 4-3

(férfiak – NB II., Nyugati csoport) COVRITAS Futsal Team – ELTE-BEAC 5-0

(nők – NB II., Nyugati csoport) ELTE-BEAC – Kalafa Újbarok SE 1-6

Kézlabda

Képtelenség megtörni Divéki Péter tanítványainak lendületét! A téli álom sem altatta el férfi kézilabdásainkat, akik az ősszel "félbehagyott" győzelmi sorozatukat a Külker SC legjobbjai ellen hazai környezetben, a BEAC Sportcsarnokban kívánták folytatni. Az első játékrészben egyik fél sem tudott nagyobb előnyre szert tenni, így a fej-fej melletti küzdelem eredményeként döntetlennel vonultak pihenőre az együttesek. Ebben az is közrejátszott, hogy a játékot tudatosan lassító, már-már tördelő vendégek stílusához közelebb állt a bírói felfogás is. Ennek fényében a térfélcserét követően sem várhattunk fordulatot az összképet illetően - nem is történt. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, így a záró 10 perc előtt háromesélyessé vált az összecsapás. Erre a periódusra összeállt Divéki Péter legénységének védekezése, így az ez idő alatt kapott két gól vált a siker és a két bajnoki pont megszerzésének fő megalapozójává.

(férfiak – Budapest Bajnokság I/A) ELTE-BEAC – Külker SC 29-26 (13-13)

(férfiak – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) SOTE – ELTE-BEAC 22-18

(nők – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) SOTE – ELTE-BEAC 16-15


kicsikKosárlabda

Megszelídítettük a Vadmacskákat is! A válogatott szünetben sem lazított Balogh Judit irányította U23-as együttesünk, amely nagykanizsai riválisát fogadta az amatőr NB I. Nyugati csoport legutóbbi fordulójában. Botár László tudósításából kiderül, magassági fölényben lévő együttesünk szinte “ólomlábakon” kezdett. Az első 8 percben a vendégek pontosabban játszottak és ügyesen használták ki, hogy mozgékony, külső játékosaik középtávoli, távoli dobásai rendre "ültek". Eladott labdáinkat könnyű kosarakkal büntették, s a meccs egyes szakaszában már 20-8-ra is vezettek. A negyed hajrájára Barnai Judie mellé többen is felzárkóztak teljesítményben, Zana Klaudia elképesztő távolságból hintett triplát, így már csak 5 egység választottak el a csapatokat. A második 10 perc már Barnai Judie-showról szólt: középjátékosunk büntetőből, akcióból, dobócsel utáni betörésből valamint középtávolról is betalált. Időközben lányaink védekezése is összeállt, ellenfelünknek többször is nehézséget okozott a 24 másodperces támadóidő alatt kosárra dobni.

A nagyszünet rossz hatással bírt lányaink játékára: ez nem is annyira a dobásokban, inkább az átadásokban, a sok eladott labdában mutatkozott meg. A 20 pontos különbség csak azért tudott állandósulni, mert a "hátsó légelhárítás" Pusztai Petra és Gocsman Ágota révén összehangoltan működött. A negyed hajrájában Barnai Judie már a "sapkák" osztogatásában is kitűnt, és szűk 30 perc elteltével már tripla-dupla (27 pont, 18 lepattanó. 10 blokk) szerepelt a neve mellett a statisztikai mutatókban. A biztos vezetés tudatában a záró felvonásban már többségében a kadett korosztály képviselte a BEAC-ot: Hizsnyik Dóra szép triplával vétette észre magát és még Pfandler Csenge is betalált. Győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben, ám az önkritikusság jegyében emlékezzünk meg a 27 eladott labdáról, amely nem túl hízelgő adat egy ki-ki meccsen.

(nők – amatőr NB I., Nyugati csoport) ELTE-BEAC Újbuda U23 – Kanizsai Vadmacskák 78-54 (15-20, 31-7, 16-14, 16-13)

kosarasok(férfiak – NB II., Közép "A" csoport) ELTE-BEAC – Dunaharaszti MTK 69-80 (19-21, 18-14, 26-19, 6-26)

(férfiak – MEFOB, Nyugati csoport) SZoESE – ELTE-BEAC 80-64 (20-19, 23-18, 20-12, 17-15)

(férfiak – MEFOB, Nyugati csoport) ELTE-BEAC – SZE-Győr 68-43 (23-10, 19-15, 16-4, 10-14)

mkLabdarúgás

Az Újpest jelenti a végállomást női labdarúgóink számára a Budapest Kupában! Mészáros Csaba együttese az első fordulóból meggyőző játékkal, magabiztosan jutott tovább, ahol a komolyabb nagypályás rutinnal felvértezett lila-fehérekkel sorsolta össze Fortuna. Ez a különbség az odavágó 60. percéig nem is csúcsosodott ki, ám lányaink elfáradtak fejben és fizikálisan, így védelmünk a találkozó hátralevő részében több ízben is sebezhetővé vált. Ezzel a kupamenetelés alighanem véget ért, a visszavágó részben már a bajnoki rendszerben való szereplésre készíti fel hölgyeinket.

(nők – Budapest Kupa, II. forduló) ELTE-BEAC – Újpesti TE 0-8

12769406_982879195113317_459830209_nMuay thai

"Egyhangú" debütálás a Harcosok Klubja 21. estjén! Kovács Bálint, Kővágó Ákos és Horváth Ádám személyében a Muay Thai szakosztály három versenyzője is ringbe lépett a február végi rendezvényen, ám onnan eltérő eredményekkel távoztak. Közülük a legbalszerencsésebbnek Bálint mondható, akinek az ellenfele pár nappal a verseny előtt autóbalesetet szenvedett, így a szervezők az egészségügyi állapotára való tekintettel elnapoltál a küzdelmet.

Ellenben Kővágó Ákos nevéhez méltó határozottsággal vívta meg élete első mérkőzését. Már az első ütésváltásoktól kezdve remekül helytállt, menetről menetre kiegyensúlyozottan teljesített és egyhangú pontozással múlta felül vetélytársát. Horváth Ádám megmérettetése már nem alakult ilyen sikeresen: hiába dominált mindvégig és alkalmazta a combrúgásokat, a rivális kihasználta Ádám legkisebb hibáját, rést nyitott a mi fiunk védekezésén és egy jobb horoggal padlóra küldte. Ilyen a boksz – várjuk a győztes folytatást!

12744339_1651931121736725_493716758757276442_nPolefitness

Díjjal értékelték a bírák Farkas Lilla merész, de megnyerő koncepcióját! Egyedi koreográfiával ért el kategóriájában első helyezést az ELTE-BEAC Polefitness edzője és sportösztöndíjasa a Miss Pole Dance Actress amatőr versenyen. A február végi megmérettetés indulói nem kizárólag a technikai tudásuk révén kerülhettek fókuszba, hanem az előadásmódjukkal, a kreativitásukkal, és a laikus számára is élvezhető színpadi produkcióikkal. A mi lányunk "meghúzta a váratlant", ugyanis a rúdfitnesst néptánccal és énekkel ötvözte:

"Régi álmom, célom volt ez a koreográfia, s bebizonyosodott, hogy bár merész, de megnyerő koncepciót sikerült alkotni, nagyon jó visszhangja volt. A zsűri 16 pontot adott a 18-ból, ami a verseny egyik legmagasabb pontszáma volt. A következő versenyen viszont már edzőként szeretnék részt venni. Öt lelkes BEAC-os Polefitness tanítvánnyal már a héten megkezdtük a felkészülést a májusi Országos Amatőr Bajnokságra."

Röplabda

(nők – Budapest Bajnokság I.) UTE tartalék – ELTE-BEAC 3:2 (25-22, 23-25, 25-21, 18-25, 15-12)

(férfiak – Budapest Bajnokság II.) Dragon SC – ELTE-BEAC 1:3 (25-13, 21-25, 19-25, 24-26)

kep3Vízilabda

(férfiak – Gyarmati Dezső Férfi Bajnokság, felsőházi rájátszás) ELTE-BEAC Vízilabda DSK – OSC VSE 6-15 (1-6, 3-2, 1-3, 1-4)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech