“Vadmacska szelidítés” Judie tripla-duplájával – ELTE BEAC Kosárlabda

“Vadmacska szelidítés” Judie tripla-duplájával

Egy igazán jó negyed, valamint Judie tripla-duplája s Petra dupla-duplája kellett a Női Amatőr Nemzeti Bajnokság mai mérkőzésén a Kanizsai Vadmacskák ellen az újabb győzelemhez

ELTE-BEAC Újbuda U23 – Kanizsai Vadmacskák SE 78-54 (15-20, 31-7, 16-14, 16-13)

Női Amatőr Nemzeti Bajnokság, nyugati csoport, Gabányi László Sportcsarnok

BEAC: ZANA 15/3, PUSZTAI 14, Király 6, GOCSMAN 10, BARNAI 27. Cs.: Hizsnyik 4/3, Pfandler 2, Pálmai, Halmosi, Freyer.

Az első negyedben érződött, hogy a felnőtt amatőr bajnokságban szereplő csapatunk egyik része edzőmeccset, másik pedig – a kadett “részleg” – pedig fontos tétmérkőzést játszott. Magassági fölényben lévő együttesünk szinte “ólomlábakon” kezdett, s bár Judie nekünk szerzett vezetést, az első 8 percben a vendégek jóval frissebben, pontosabban játszottak. Ügyesen használták ki, hogy mozgékony külső játékosai vannak, betörések utáni kiosztásokból pontos középtávoli, távoli dobásokkal fokozatosan elhúztak. Eladott labdáinkat könnyű kosarakkal büntették, s már 20-8-ra is vezettek. Ami apró öröm volt a meccs elején az Judie néhány szép szerelése, vala,mint Ágota néhány ügyes találata. A szakasz hajrájában Petra “vett elő” valamint a tegnapi kadett meccs hajrájában elővezetett parádéjából, Klau pedig szenzációs triplával 5 pontra hozta föl a csapatot: a félpályát alig átlépve a negyed lejártát jelző dudaszó megszólalásának pillanatában eleresztett labdája a palánkról hullott a kanizsai gyűrűbe.

DSC_7423A második negyed Judie parádéjával indult, középjátékosunk büntetőből, majd akciók után is eredményes volt. A mezőnykosarai pedig roppant változatosak voltak: betalált bejátszásból center egy-egy után, dobott kosarat középtávolról, valamint nagyon ügyesen, dobócsel utáni betörésből, Ágota pedig ügyesen játszott a “keze alá” Judie emellett kapkodta a pattanókat, s továbbra is rendületlenül blokkolgatta a kanizsai dobásokat. A védekezés összeállt, ellenfelünknek többször is gondot okozott 24 másodperc alatt kosárra dobni. A félidő hajrájában Petra parádézott, s Klau is villant. Lehengerlő második negyedünkkel a szünetben közel 20 ponttal vezettünk. Judie első félidőben elért teljesítménye (19 pont, 9 lepattanó, 6 blokk) egész meccsre kivetítve is figyelemre méltó lenne.

Csapatunk leült a szünetben, játéka pedig “úgy maradt” a második félidő elején. Bár Judie egy támadó pattanó utáni kosárral elérte a dupla-duplát, sok volt a hiba, a pontatlanság. Nem is annyira a dobásokban, inkább az átadásokban, a sok eladott labda miatt nem is nagyon tudtunk kosárra dobni. Szerencsére hátul működött a “légelhárítás”, Petra, Ágota és Lili is blokkolgatott, így a kanizsaiak igazán közel nem tudtak hozzánk kerülni, állandósult a 20 pont körüli vezetésünk. A negyed hajrájában Judie újra osztogatni kezdte a “sapkákat” a vendég játékosoknak, a harmadik negyed hajrájában meglett a 10 blokkja, azaz a tripla duplája (27 pont, 18 lepattanó. 10 blokk). Petra a tegnapi kadett meccsen mutatott parádéja után a felnőttek között is bizonyított: 14 pontos, 13 lepattanós dupla duplával zárt, s mellé még kiosztott 5 gólpasszt.

A befejező negyedben már többnyire a kadett korosztály képviselte a BEAC-ot, Hizsnyik Dóra szép triplával vétette észre magát, s Pfandler Csenge is betalált.

A gyenge kezdést követő remek második negyed után a győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben, bár a csapatszinten összesen 27 eladott labda nem mutat túl jól a statisztikában.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!