SÁRGA19 VIP csapat 014

Sok százan a Sárga70-en

2012. 05. 08.
SÁRGA19 VIP csapat 014

Idén is nagy sikerrel zárult az ELTE-BEAC május 1-jén megrendezett Sárga70 Teljesítménytúrája. A 6 különböző távon (18, 20, 30, 40, 50, 70 km) több mint 400-an indultak.

Az eddigi szokásokhoz híven április 30-án 23:00-kor Esztergomból az éj leple alatt rajtolt el a 70-es táv 115 résztvevője, s mire a nap felvirradt, jutottak el a Budai-hegység határába. A nap hátralévő részében itt járták tovább a sárga jelzés útját. Idén először a cél előtt az út még felvezetett a Budaörs felé magasodó sziklás Törökugratóra is, ami még egy utolsó erőpróbát jelentett a résztvevőknek a nyárt idéző hőségben. A kitartó sportolók itt szakosztályunk vezetőjétől kaphattak egy különleges Super8-as pecsétet, mellyel szakosztályunk egyik legismertebb és legsikeresebb programjára emlékezhettünk meg, melyet hosszú éveken át szintén nagy sikerrel szerveztünk.

A 70-es táv leggyorsabbjai már reggel 10-kor megérkeztek a budaörsi célba, majd este 18:00-ig folyamatosan érkeztek a résztvevők megszakítás nélkül a különböző távokról. Külön öröm volt számunkra, hogy a kezdők számára is ideális 18 km-es szakaszon kétszáz induló nevezett a nagy meleg ellenére. A célban és út közben többször is frissítő pontokkal vártuk a megfáradt túrázókat, hogy újult erővel folytathassák útjukat.

A 18 km-es szakaszon a déli órákban egy különleges ELTE-s csapatot is üdvözölhettünk, melynek egyik csapatkapitánya dr. Bárdos György, az ELTE Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet igazgatója volt, aki egyben Természetjáró szakosztályunk tanárelnöke is. Őt erősítette az élen Simon Gábor, az ELTE-BEAC ügyvezető elnöke, aki jó néhány futsalos csapattársat is magával hozott.

Az ELTE-BEAC díszvendége volt dr. Seifert Tibor rektori főbiztos, aki az egyetem vezetőségét képvielte programunkon. És még sok ELTE-s oktató, sportösztöndíjas és ELTE-BEAC-os sportoló csatlakozott hozzánk a 18 km-en. Ha a sárga út végén nem is Óz várt ránk – a nagy varázsló -, csak Szőts Miklós főszervező és Turi Zsolt, ELTE sportösztöndíjas – akik néha valóban csodákra képesek -, a kaland mégis mindenki számára felejthetetlen emlék marad. Köszönjük minden túrázónak a részvételt. Jövőre veletek ugyanitt! Hajrá ELTE! Hajrá BEAC!

CSATLAKOZZ HOZZÁNK TÚ;RÁINKON ÉS A FACEBOOK-ON IS!

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech