Én is BEACOS vagyok interjúkötet

2 490 Ft

„Erényt és bátorságot” – szól a BEAC jelmondata. A kötetben szereplő sportolók, sportvezetők aktív éveikben és többen még azon túl is ebben a szellemiségben építették, éltették tovább a BEAC-ot a legnehezebb történelmi időkben: harcolva, küzdve nemcsak a pályán, az ellenfelek ellen, hanem a sportcsarnokon kívül is, a változó, sokszor romló körülmények közepette.

Élsportolók, bajnokok, művészek, tudósok és tanárok vallanak arról, hogy milyen volt és milyen még ma is e nagy múltú sportklub és egyben szellemi közösség tagjának lenni. Valamennyien különböző generációhoz tartoznak, de sokszínűség jellemzi őket a sportáguk, a karrierjük és az életútjuk tekintetében is. Egy dolog azonban közös bennük: a sport iránti szenvedély és elhivatottság, amelynek színtere hosszabb-rövidebb ideig a BEAC volt.

Az interjúkötet tizenegy sportoló életén keresztül mutatja be a klub közel 80 évét az elmúlt, több mint 120 évből. Történeteik motivációt adnak, példát mutatnak kitartásból és küzdeni akarásból, és felébresztik a tanulás iránti szűnni nem akaró vágyat, amelyek mind elengedhetetlenek ahhoz, hogy közösen írhassuk tovább a BEAC történetét.

A könyvben Balogh Judit „Bubu” 223-szoros válogatott kosárlabdázó, Dömölky Lídia világbajnok tőrvívó, Hámori Jenő olimpiai bajnok, Marosi József olimpiai ezüstérmes tőröző, Mihályfi László és Csere Gáspár többszörös magyar bajnok atléták is visszaemlékeznek a BEAC-ban eltöltött, meghatározó éveikre. Megszólalt Erdődy Gábor egyetemi tanár, az ELTE korábbi rektorhelyettese, Horkay Ferenc egyetemi tanár, szívsebész, Klinghammer István, az ELTE korábbi rektora, Korniss Péter Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotográfus és Solt Pál, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnöke.

További termékeink
Találd meg kedvenc sportodat, helyszínedet, közösségedet!
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech