Triatlon szakosztály

Bemutatkozás

Szeretsz úszni, kerékpározni és futni, külön-külön, vagy mindezt egyben? Ha magadra ismertél, akkor az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub a Te csapatod!

A triatlon idehaza még csak 30 éve ismert, mégis a világ egyik leggyorsabban fejlődő multisportjának tekinthető. A három alapsportág, az úszás, a kerékpározás és a futás már önmagában is kihívást jelent, ezek kombinációi (triatlon, duatlon, aquatlon) viszont olyan összetettek és sokrétűek, hogy nem csak fizikailag, hanem mentálisan is komoly erőpróba elé állítják az embert. Komplexitásából adódóan a triatlonban ugyanakkor mindenki megtalálja az egyéniségéhez, alkatához, felkészültségéhez legjobban illő távot és versenytípust.

Ez az egyetlen olimpiai sportág, ahol a professzionális, amatőr és para-sportolók is azonos pályán, azonos távon és azonos időben versenyezhetnek, éppen ezért demokratikus, mindenkit befogadó sportág. Látogass el heti 17 kezdő és haladó edzésünk valamelyikére és próbáld ki magad! Egy jó edzés után ráadásul a tanulás is könnyebben megy, hiszen:„a legjobb hallgatók is mozognak, a legjobb sportolók is tanulnak”.

Légy Te is tagja Magyarország legnagyobb egyetemi triatlonklubjának!

Az ELTE Polythlon Triatlon Klub a magyar amatőr triatlonmezőny legnagyobb és legeredményesebb klubja. Idén harmadjára nyertük el, az amatőr egyesületek pontversenyének legjobb dobogós helyét. Büszkén mondhatjuk el, hogy közel 200 fős csapatunk létszáma évek óta töretlen lendülettel növekszik! Az edzéseket szakképzett, lelkes edzői gárda vezeti. Színes, változatos helyszíneken (Margitsziget, BEAC-pálya, Kopaszi-gát, Sashegy, Budai vár) remek tréningek várnak, ahol az abszolút kezdőtől a haladó, versenyszerű amatőr kategóriáig mindenki megtalálhatja a számára megfelelő edzéstervet és edzőpartnert. Ráadásul bizton állíthatjuk, csapatunk olyan közösséget alkot, ahol nem csak edzőtársakat, de barátokat is találhatsz. Csatlakozz, vagy keresd kurzusként a Neptunban (VTN kóddal)!

Keress minket bizalommal, örömmel várunk körünkben!

Miért ajánljuk?

  • Megtanít a kitartásra, monotónia-tűrésre
  • Komplex, sokféle módon fejlesztő, edzésforma
  • Mindenki megtalálhatja örömét a triatlonban, alkattól, kortól, nemtől függetlenül

Galéria

Adatok

Szakosztályvezető: Dr. Székely Mózes
E-mail: [email protected]

Hallgatói kapcsolattartó: Keresztesi Gitta
E-mail:
[email protected]

Edzők:

úszás kezdő - Keresztesi Gitta [email protected] (heti 2 alkalom)
úszás haladó/versenyző - Nyári József nyá[email protected] (heti 2 alkalom)
kerékpár - Kovács András: [email protected] (heti 2 alkalom)
futás1 újrakezdő (2-5km), futás2 kezdő (8-10km): Keresztesi Gitta [email protected] (heti 2-2 alkalom)
futás3 középhaladó (12-15km): Pelsőczy Attila: [email protected] (heti 1 alkalom)
futás4 versenyző(15-30km): Szabó Gábor [email protected] (heti 3 alkalom)

Weboldal: http://polythlon.elte.hu
Facebook: ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub