Triatlon szakosztály

Bemutatkozás

Szeretsz úszni, kerékpározni és futni, külön-külön, vagy mindezt egyben? Ha magadra ismertél, akkor a Polythlon Egyetemi Triatlon Klub a Te csapatod!

A triatlon idehaza még csak 30 éve ismert, mégis a világ egyik leggyorsabban fejlődő multisportjának tekinthető. A három alapsportág, az úszás, a kerékpározás és a futás már önmagában is kihívást jelent, ezek kombinációi (triatlon, duatlon, aquatlon) viszont olyan összetettek és sokrétűek, hogy nem csak fizikailag, hanem mentálisan is komoly erőpróba elé állítják az embert. Komplexitásából adódóan a triatlonban ugyanakkor mindenki megtalálja az egyéniségéhez, alkatához, felkészültségéhez legjobban illő távot és versenytípust.

Ez az egyetlen olimpiai sportág, ahol a profi, amatőr és parasportolók is azonos pályán, azonos távon és azonos időben versenyezhetnek, éppen ezért demokratikus, mindenkit befogadó sportág. Látogass el heti 24 kezdő és haladó edzésünk valamelyikére és próbáld ki magad! Egy jó edzés után ráadásul a tanulás is könnyebben megy, hiszen:„a legjobb hallgatók is mozognak, a legjobb sportolók is tanulnak”.

Légy Te is tagja Magyarország legnagyobb egyetemi triatlonklubjának!

A Polythlon ETK a magyar amatőr triatlonmezőny legnagyobb és legeredményesebb klubja. Büszkén mondhatjuk el, hogy közel 300 fős csapatunk létszáma évek óta töretlen lendülettel növekszik! Az edzéseket szakképzett, lelkes edzői gárda vezeti. Színes, változatos helyszíneken (Margitsziget, BEAC-pálya, Kopaszi-gát, Sashegy, Budai vár) remek tréningek várnak, ahol az abszolút kezdőtől a haladó, versenyszerű amatőr kategóriáig mindenki megtalálhatja a számára megfelelő edzéstervet és edzőpartnert. Ráadásul bizton állíthatjuk, hogy csapatunk olyan közösséget alkot, ahol nem csak edzőtársakat, de barátokat is találhatsz. Csatlakozz, vagy keresd kurzusként a Neptunban (VTN kóddal)!

Keress minket bizalommal, örömmel várunk körünkben!

Miért ajánljuk?

  • Megtanít a kitartásra, monotónia-tűrésre
  • Komplex, sokféle módon fejlesztő, edzésforma
  • Mindenki megtalálhatja örömét a triatlonban, alkattól, kortól, nemtől függetlenül

Galéria

Adatok

Szakosztályvezető: Dr. Székely Mózes
E-mail: [email protected]

Kapcsolattartó:Borosnyay Virág és Molnár Tamás
E-mail:
[email protected]

Edzők:

úszás  - Molnár Tamás [email protected] (heti 4 alkalom)
kerékpár - Borosnyay Virág [email protected](heti 1 alkalom hétvégente, iskolaidőben spinning)
futás újrakezdő (2-5km) vagy kezdő (8-10km): Molnár Tamás [email protected] (heti 2 alkalom)
futás középhaladó (12-15km): Borosnyay Virág [email protected] (heti 2 alkalom)
futás versenyző - Sashegyi Gepárdok (15-30km): Szabó Gábor [email protected] (heti 3 alkalom)

Weboldal: www.polythlon.hu
Facebook: Polythlon ETK és Sashegyi Gepárdok