Sakk szakosztály

Bemutatkozás

A sakkot a királyok játékaként emlegetik, mely megacélozza az elmét és elfeledteti az idő múlását. Ez a több mint 1500 éves játék megtanít nagyban gondolkodni, előre tervezni, lankadatlanul figyelni. Mindemellett kitűnő agytorna minden korosztály számára.

Ha szeretsz sakkozni, akkor feltétlenül látogass el edzéseinkre, játékerőtől függetlenül! Edzéseinket FIDE mesterek teszik magas színvonalúvá, de van kezdő szekció is. Természetesen nemcsak edzésre, hanem versenyzésre is van lehetőség. Több csapatunk is várja a versenyezni vágyó hallgatókat. Az ELTE-SENSE jelenleg a budapesti csapatbajnokság I. és II. osztályában, valamint az amatőr bajnokságban, a BEAC sakkcsapata a nemzeti bajnokság II. osztályában szerepel. Továbbá várjuk a más egyesületeknél igazolt ELTE-s hallgatói jogviszonnyal rendelkező sakkozókat a Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokságon induló csapatba is.

Szakosztályunk vezetőedzője közel két évtizede Jakobetz László FIDE mester, munkáját olyan kiemelkedő nagymesterek, edzők oktatásai egészítik vagy egészítették ki, mint Horváth József, Kállai Gábor, Szabolcsi János, Varga Zoltán, illetve a legifjabbaknál Ádám Olga és Ősz Gábor.

Szinte minden sakkozónknak van egy másik kedvenc sportága – amiben néhányan még a válogatott szintig is eljutottak! –, bizonyítva ezzel, hogy ép testben lakozik az ép lélek. Ezzel ugyan elveszítünk néhány remek sakkozót, de egyben teljesítjük legfőbb célunkat, azaz, hogy olyan embereket neveljünk, akiknek a sakkozás segítséget jelent egy egész életre, hiszen gondolkodásukat, látásmódjukat sportágunk ismerete fejlesztette.

Szeretettel várjuk a Lágymányosi Campuson, a Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumban, valamint a BEAC-on tartott edzéseinkre a mestereket és a kezdő játékosokat is! A fejlődés lehetősége és az igazi egyetemista csapathangulat garantált. Ugorj be egy partira!

Mert minden sportág fejben dől el!

Miért ajánljuk?

  • Minden alkalommal izgalmas, kihívást jelentő sport
  • Nem számít a kor, a nem, a szint
  • Nagyban segíti a koncentrációt
  • Profi mesterekkel edzhetsz kezdőként és haladóként

Galéria

Adatok

Szakosztályvezető: Id. Grimm György
Vezetőedző: Jakobetz László

BEAC kapcsolattartó: id. Grimm György
E-mail: [email protected]bgsc.hu
ELTE SENSE kapcsolattartó:
 Gungl Ábel
E-mail:  [email protected]
Facebook csoport: BEAC sakkozói