Labdarúgó szakosztály

Bemutatkozás

Szívesen játszanál egy igazán nagy múltú egyesületben? Csatlakozz az ELTE-BEAC csapatához! Légy tagja a Budapesti Bajnokságban vitézkedő együttesünknek, amely a következő szezonban a bajnoki címért küzd majd! Focizz nálunk!

Tekintsük át dióhéjban a klub futballcsapatának történetét: az 1898-ban alakult Budapesti Egyetemi Atlétikai Club még ugyanebben az évben, hazánkban a legelsők között nyitotta meg kapuit az akkor még újdonságnak számító, de gyorsan népszerűvé váló futball kedvelői és az azt űzni szándékozók előtt. Az egyesület első nyilvános mérkőzésére 1901. március 3-án került sor az FTC II. csapata ellen. (Az eredmény 6-2 volt a BEAC javára!)

A klub labdarúgó szakosztálya az 1901-ben megalakult MLSZ tizenhárom – mára nagyrészt megszűnt – alapító egyesülete között is helyet kapott. Az évtizedek folyamán klubunk négy válogatott labdarúgót adott a magyar labdarúgásnak, és két szövetségi kapitány is irányította csapatunkat.

Két együttesünk is várja a jelentkezőket, így futballmúlttól és képességektől függően megtalálhatjátok a Nektek megfelelő szintet. Első csapatunk az elmúlt szezont bronzéremmel zárta, az új szezonra nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint a bajnoki cím megszerzését.

Heti két 1,5 órás edzésünk van, szeptember elejétől pedig minden hétvégén bajnoki forduló. Vezetőnk, Szabó András NB1-es játékos múlttal rendelkező Pro Licence-es edző. A csapat erőnléti és technikai felkészítéséhez egyaránt kiválóan ért.

A BEAC nem csak azért kiváló lehetőség számotokra, mert az egyetemhez kötődő csapatban focizhattok, öregbítve ezzel az intézmény és a klub hírnevét, hanem a nagypályás futballcsapat igazi baráti közösség is. Újonnan csatlakozó tagjaink kivétel nélkül állítják, hogy remek döntést hoztak, amikor beléptek az egyesület kötelékébe. A csapat rendkívül összetartó, a pályán és a pályán kívül egyaránt. Sok közös programot is szervezünk, amelyek tovább erősítik a csapategységet.

Új, tehetséges játékosokra mindig szükség van! Gyere el egy edzésünkre, vagy csatlakozz hozzánk az Egyetemi Sportágválasztón szeptember elején! Ha bármi kérdésed van, érdeklődj az alábbi elérhetőségeken.

Adatok

Férfi labdarúgás

Szakosztályvezető: Kovács Gergely
Vezetőedző: Szabó András
Edzők: Gyurgyák János, Kovács Gergely

Hallgatói kapcsolattartó (férfiak): Juhász Péter
E-mail:  [email protected]
Facebook-oldal: ELTE-BEAC Nagypályás labdarúgás
Facebook-csoport: BEAC Nagypályás labdarúgás