Aerobik és cheerleader szakosztály

Bemutatkozás

„Mozogni boldogság!” – Tapasztald meg Te is!

Úszás a Balatonban, koncerten ugrálás a fesztiválokon, váltóverseny a gólyatábori estéken. Szuper reggeli tornák a táborban, délutáni strandröpizés a parton. Ám a nyárnak lassan vége. Persze mi mégsem szomorkodunk!

Szeptembertől tedd intenzívebbé a testmozgást úgy, hogy a jókedved, a feszültség levezetése és a mozgás nyújtotta csodás élmény megmaradjon! Az ELTE Aerobik mintegy 6 éve várja a sportolni vágyókat. Szakosztályunk dinamikusan fejlődik, mely nem csupán azt jelenti, hogy egyre többen látogatjátok edzéseinket, rendezvényeinket, hanem azt is, hogy ezzel együtt egyre több féle óratípust, mozgásformát próbálhattok ki nálunk, s akár egyetlen bérlettel fél évig akármennyi aerobik órát végigcsinálhattok. Ugye bírnátok?

Alakformáló? Zumba? Pilates? Dinamikus jóga? Zsírégető? Kondi? Kardio alakforma? Gerinc tréning? Különböző táncos órák? – Igen! Ráadásul több pesti és budai helyszínen is ott vagyunk, és a kollégiumokban is van lehetőségeteket velünk sportolni. Hétköznapjaitokat pedig évi többször feldobjuk egy-egy aerobikos rendezvénnyel, melyek különleges élményt nyújtanak. Lelkes, energikus, kedves, szakképzett oktatóink várnak Benneteket. Ők már biztosan tudják: „Mozogni boldogság!”- Tapasztald meg Te is!

Miért ajánljuk?

 • Erősíti a mély- és felületes izmokat
 • Segít a közösség motiváló ereje
 • Az egész tested formálja
 • Kiváló zsírégető
 • Javítja a koordinációt
 • Növeli a hajlékonyságot
 • Lányoknak és fiúknak is ajánljuk

A cheerleading egy Magyarországon is egyre népszerűbb akrobatikus-táncos csapatsport. Komoly emelések, dobások, ugrások, szinte már cirkuszi elemek tarkítják a versenykoreográfiákat.

Egyéni, páros, kiscsapatos és nagycsapatos, valamint cheerdance kategóriára bomlik, így mindenki megtalálhatja benne az alkatához és személyiségéhez leginkább illőt. Várjuk szeretettel, akinek megdobban a szíve az akrobatikus elemek láttán, ahogy azokat is, akik táncos vagy tornász múlttal rendelkeznek, sőt mindenkit, aki még nem látott ilyet és szeretné kipróbálni.

Magyarország első egyetemi cheerleader csapata 2009-ben, az ELTE-n alakult meg, és azóta is az egyik legjelentősebb csapatról van szó, mind egyetemi, mind sportági szinten. Büszkén mondhatjuk, hogy több mint 50 lelkes tagunk van (fiúk és lányok egyaránt). A jó hangulat, a kreatív szellem, az „egy mindenkiért, mindenki egyért” hozzáállás és a folyamatos fejlődés pozitív élménye az ebben a csapatsportban, ami miatt annyira élvezhető és szerethető ez a sportág. 2014-ben már az Európa Bajnokságon képviseltük Magyarországot, coed kiscsapatos és double dance kategóriában. 2015 májusában 8 kvalifikációt szereztünk a Magyar Bajnokságon, ezzel a legnagyobb magyar delegációként mentünk ki az Európa Bajnokságra. 2015 júniusában az Austrian Open-ről 6 kupával térhettünk haza.

Kérdések és válaszok a cheerleading-ről!

A 2015 szeptemberében Párizsban megrendezett European Open versenyen Kovácsik Rita és Miklós Mátyás, összesítésben a 4., míg az európai párosok közül a 2. helyet szerezték meg maguknak.

2016 áprilisában az ELTE cheer dance párosa képviselhette Magyarországot először az Amerikai Egyesült Államokban megrendezett világbajnokságon.  A lányok egy fantasztikus produkcióval a 15. helyen zártak.

A csapat legnagyobb eredményeit azonban a 2016-os Európa-bajnokságon érte el. Az ELTE cheerleader csapata 6 kategóriában kvalifikálta magát a kontinensviadalra, amivel hazánk legnagyobb delegációjaként utazhatott az osztrák fővárosba.  A versenyen az ELTE Coed Team a 2. helyen, az ELTE Coed Group pedig a 3. helyen zárt.

Mindezen nemzetközi eredmények mellett számos magyar bajnoki címet szerzett a csapat az elmúlt években.

Ha szeretnél egy jó csapat tagja lenni, jól érezni magad és új dolgokat tanulni, akkor ne habozz, gyere el, próbáld ki – garantáltan szeretni fogod!

ELTE Coed Team a 2015-ös nemzetközi versenyen

Az ELTE Cheer Dance Team a 2016-os Magyar Bajnkságon

Magyarországot a Világbajnokságon képviselő double dance páros

Az Európa- bajnoki ezüstérmes Coed Team.

Az Európa- bajnoki bronzérmes Coed Group

Dunai Regatta 2016

Összefoglaló a 2016-os Európa- bajnokságról

Miért ajánljuk?

 • Hazai- és nemzetközi versenyeken való részvétel
 • Lányokat és fiúkat egyaránt várunk!
 • Kitűnő koordináció-fejlesztő
 • Minden edzés kihívás
 • Növeli a hajlékonyságot
 • Kiváló csapat tagja lehetsz
 • Fellépések a BEAC színeiben

Galéria

Adatok

Aerobik – hallgatói kapcsolattartó: Pulay Szilvia
Email: [email protected]
Honlap: www.elteaerobik.hu
Facebook oldal: ELTE AEROBIK – Mozogni Boldogság | Facebook csoport: ELTE Aerobik

Cheerleading – hallgatói kapcsolattartó: Szabó Hanna Mária
Email:  [email protected]
Cheerleading – vezetőedzői kapcsolattartó: Kovácsik Rita
Email:
[email protected]
Honlap:
 eltecheer.hu
Instagram: eltecheerleading
Facebook oldal: ELTE Cheer Team és ELTE Cheer Dance Team