Atlétika szakosztály

Bemutatkozás

Gyorsabban! Magasabban! Erősebben!

Az atlétika a sportok királynője, a futás pedig minden sportág alapja. A szakosztály méltán büszke az egyesület 120 éves múltjára, atlétáink csak az elmúlt 20 évben több mint 300 országos bajnoki címet szereztek. Ez a minőségi munka a szabadidő sportolók és az egyetemisták számára is rendelkezésre áll. Szakosztályunkban a klasszikus atlétikai számok közül is kiemelkedik a közép- és hosszútávfutás. Edzőink napi szintű és személyre szóló figyelemben részesítik az olimpikonokat és a kocogókat egyaránt. Lehet célod az egészségesebb életvitel, a kikapcsolódás, vagy új élmények, barátok keresése, esetleg felkészülés valamilyen megmérettetésre - nálunk megtalálod a számításaidat!

A BEAC Atlétika mind a múltban, mind jelenleg kettős funkciónak igyekezett és igyekszik megfelelni. Egyfelől keretet biztosít az egyetemi ifjúság – különböző szintű – testedzéshez, versenyszerű sportolásához, másrészt a mai feltételei között törekszik hagyományainak megfelelő színvonalú versenyeredmények elérésére is, melynek alapvető lehetőségét, bázisát sokkal inkább az utánpótlás-nevelés műhely jellegű munkában, megteremtésében, mint a széles tömegbázisú, üzleti alapokon nyugvó és piaci logika szerint működő tömegsport „iparosításában”, abszolutizálásában látja. A BEAC-ban folyó utánpótlás-nevelés fő célja értékes, lelkiismeretes, kitartó, fegyelmezett, az atlétika iránt elhivatott, pozitív értelemben „megszállott” emberek nevelése, az atlétika sportág megszerettetése. Annak ellenére, hogy a szakosztály a szabadidősportot és az élsportot egymással termékeny szimbiózisban, nem egymást kizáró kategóriákként gondolja el, a tömegsport populáris fogalmától elhatárolódik.

Szakosztályunk legfontosabb feladata, hogy megőrizze és továbbvigye Bácsalmási Péter, Dr. Nagy György és Dr. Nyerges Mihály szellemiségét.

Miért ajánljuk?

  • A versenyzési lehetőség adott, de minden edzésen magadat kell legyőznöd
  • Belső motivációdon kívül a többiek is húzóerőid lehetnek
  • A fizikai fejlődés mellett teljes mentális, lelki felüdülést ad
  • Színes, sokrétű sportág

Galéria

Adatok

Szakosztályi elnök: Gerendási István
Tel: 06-20-261-6072
E-mail: [email protected]
Technikai vezető: Piukovics Norbert
E-mail: [email protected]
Vezetőedző: Szabó Imre
Tel: 0670/431-1213
Edzők:

Bakó Sára/kezdő gyerek csoport/

Andréka Sára/kezdő gyerek csoport/

Németh Ilona/sprint- és gátfutó számok, összetett/

Szabó Imre/közép-, hosszútávfutás, gyaloglás, /

Szabó anikó/közép-,hosszútávfutás, gyaloglás/

Edzések időpontja, helyszíne: minden hétköznap 17:00-19:00-ig
ELTE-BME Sporttelep, Budapest, XI. Bogdánfy u. 12.

Szakosztályi kapcsolattartó: Piukovics Norbert
Email:  [email protected]
Honlap: beacatletika.hu
Facebook: BEAC Atlétika 1898