Zenés és táncos sportok

Aerobik

aero3

„Mozogni boldogság!” – Tapasztald meg Te is!

Úszás a Balatonban, koncerten ugrálás a fesztiválokon, váltóverseny a gólyatábori estéken, délutáni strandröpizés a parton. Ám a nyárnak lassan vége, szeptembertől tedd intenzívebbé a testmozgást! Az ELTE Aerobik mintegy 7 éve várja a sportolni vágyókat. Szakosztályunk dinamikusan fejlődik, egyre többen látogatjátok edzéseinket, rendezvényeinket, hanem azt is, hogy ezzel együtt egyre több féle óratípust, mozgásformát próbálhattok ki nálunk, s akár egyetlen bérlettel fél évig akármennyi aerobik órát végigcsinálhattok. Ugye bírnátok?

Alakformáló? Zumba? Pilates? Dinamikus jóga? Zsírégető? Kondi? Kardio alakforma? Gerinc tréning? Különböző táncos órák? – Igen! Ráadásul több pesti és budai helyszínen is ott vagyunk, és a kollégiumokban is van lehetőségetek velünk sportolni. Hétköznapjaitokat pedig évi többször feldobjuk egy-egy aerobikos rendezvénnyel, melyek különleges élményt nyújtanak. Ha edzés mellett szeretnél különleges programokon, eseményeken részt venni, mindenképpen csatlakozz az ELTE AEROBIK+Programunkhoz, melyet a Fb-on szintén megtalálsz. Lelkes, energikus, kedves, szakképzett oktatóink várnak Benneteket. Ők már biztosan tudják: „Mozogni boldogság!”- Tapasztald meg Te is!

További információk az Aerobik és Cheerleader szakosztály aloldalán!

Hallgatói kapcsolattartó: Pulay Szilvia
Email: [email protected]
Honlap: www.elteaerobik.hu
Facebook oldal: ELTE AEROBIK – Mozogni Boldogság | Facebook csoport: ELTE Aerobik

Argentin tangó

Először az ELTE történetében a 2016/2017-es tanév őszi félévében teljesen kezdő argentin tangó kurzus indult az egyetemen. A tangó sokak számára a fejkapkodós versenytáncot jelenti. Az eredeti argentin tangó - amellyel mi a kurzuson foglalkozunk - viszont egy kifinomultabb, a külvilág helyett egymásra figyelő tánc. Ezt jelzi az is például, hogy míg más táncokban tánctartásról, az argentin tangóban ölelésről beszélünk. A férfi (vezető) és a női (követő) szerep markánsan elkülönül, ez viszont nem jelent alá-fölérendeltségi viszonyt. Az év végére a tangó történetének és etikettjének megismerése mellett a résztvevők olyan, a milongákon (tangós táncházakban) használható tudás birtokába kerülnek, amelyben megélhetik ennek a táncnak a varázsát és kifejezhetik önmagukat. Mostanra a tesi óra mellett esti teljesen kezdő és kezdő II. szintű órákon is részt vehetsz! Gyere el, táncolj velünk!

Miért ajánljuk?

 • A tánc művészet
 • Kreatív lehetsz benne
 • Megismerheted az argentin tangó történelmét, zeneiségét
 • Kitartásra nevel
 • A zene csodálatos, magával ragadó
 • Elegáns leszel Te magad és a táncod is
 • Új emberekkel ismerkedhetsz meg, a tangó világa egy közösség, várunk Téged is

Hallgatói kapcsolattartó: Wéber Edi
Email: [email protected]
Facebook: ELTE Argentin Tango

Cheearleading

13315645_10209545254133675_5298121649980883103_n

A cheerleaderek azok a pomponlányok, nem? Nem. A pomponlány kifejezéshez nagyon sok negatív sztereotípia kapcsolódik, ezért általában a cheerleader elnevezést használjuk. A cheerleading azonban nem jelent egyet a pomponokkal és a csinos, de buta nem túl intelligens táncoslányokkal. Vannak persze ilyenek is, csak ők nem sportolók, vagyis nem versenyeznek, legfőbb feladatuk a meccseken a közönség szórakoztatása látványos tánckoreográfiákkal, általában kissé hiányos öltözékben. Az ELTE cheerleaderei NEM ilyenek. A cheerleading kifejezés ugyanis rögtön két sportágat is takar: a Cheer Dance-et, és a Competitive Cheerleadinget.

Az akrobatikus cheerleadinget látványos emelések, több méter magas dobások, szaltók és piramisok jellemzik. A csapatba fiúkat, lányokat, tornász múlttal rendelkezőket, és teljesen kezdőket is egyaránt várunk! Csapatunk 2012 óta számos kategóriában magyar bajnok, 2015-ben az Európai Ranglista 2. helyezettje volt, a 2016-os Európa-bajnokságon pedig 25 ország részvételével több kategóriában indulva 2. és 3. helyezést is elért a csapat.

A cheerdance tánc alapú sportág, a csapat tagjai ugrásokkal, forgásokkal tarkított látványos versenykoreográfiával készülnek minden évben. A versenyzéshez előnyt jelenthet a táncos, balettos múlt, de a tánccal csak most ismerkedőket is örömmel látjuk az edzéseken. Csapatunk 2014 óta MEFOB győztes, és 2016-ban először Magyarországról jutott ki a Világ Bajnokságra Floridába.

További információkért kattints az Aerobik és Cheerleader szakosztály aloldalára!

Cheerleading – hallgatói kapcsolattartó: Gerlei Anna
Email: [email protected]
Cheerleading – vezetőedzői kapcsolattartó: Kovácsik Rita
Email: [email protected]
Honlap: cheerleader.blog.hu
Facebook oldal: ELTE Cheer Team és ELTE Cheer Dance Team

Hastánc

14242373_10154500635392065_2015787259424141220_oAz egyetemen már nem kell céltalan, megerőltető és unalmas testnevelés órán részt venned, hiszen választhatod azt a sportágat, ami hozzád a legközelebb áll - sőt, akár táncolhatsz is! A hastánc az egyik legváltozatosabb táncműfaj. Stílusok, eszközök, csillogó ruhák kavalkádja, gyönyörű klasszikus és pörgős modern arab zenék. Az alapokat könnyű megtanulni, így már félév után sikerrel táncolhatsz koreográfiákat. Minden alkalommal van bemelegítés, technika gyakorlása, stílusismeret, majd kombinációkat, koreográfiákat tanulunk, végül nyújtással- lazítással zárul az edzés. Bellyfit óránkon hastánc alapú nyújtó-erősítő-kardio gyakorlatokat végzünk.

Csatlakozz hozzánk, ha szeretnél hasonló érdeklődésű barátnőkre találni, workshopokra, táborokba, csapatépítő programokra járni!  Már 13 éve táncolok, sok ismert oktatótól tanultam, de sehol nem tapasztaltam, hogy három fontos feltétel egyszerre teljesül: csak azonos korosztályú lányok táncolnak együtt; nincs rivalizálás; miközben szép és látványos produkció készül. Ezért 2011-ben megalapítottam az ELTE Oriental Hastánccsoportot, ami pont ilyen, és évről évre jobb lesz a hangulat. Gyere el hozzánk, ha még csak fontolgatod, hogy ki kellene próbálni valami táncot (szeptemberben kezdő csoport indul) és akkor is, ha már tapasztalt hastáncos vagy (csatlakozhatsz a haladókhoz). Csak egy kis kitartás kell!

Miért ajánljuk?

 • Fellépési lehetőségek, versenyek
 • Összetartó csapat, új barátnők
 • Testileg és lelkileg is felölt
 • Táborok, wokshopok, csapatépítő estek
Hallgatói kapcsolattartó: Molnár Ágnes és Hertelendy Zsanett
Email: [email protected]
Facebook: ELTE Oriental Hastánccsoport

Modern jazztánc

jazztánc

Az órákon különböző gyakorlatok segítségével fejlesztheted a kreativitásodat, a pontosságodat, az összpontosításodat, az egyensúlyérzékedet, a koordinációdat és nem utolsó sorban az önbizalmadat! Hogy mindeközben pedig remekül is érezheted magad, az már csak hab a tortán. Az órák rendje: a bemelegítés után középgyakorlatokkal, ugrásokkal, forgásokkal foglalkoznak a résztvevők, ezen kívül pedig számtalan tartásjavító, nyújtó és mozgáskoordináció-fejlesztő gyakorlatot végeznek állva és földön fekve egyaránt. Ha szeretnétek kipróbálni egy olyan táncformát, amelyben a legmélyebb, legösszetettebb érzéseiteket is kifejezhetitek, és emellett a rendszeres edzések révén megfelelő kondícióban tartanátok a testeteket és a fizikai erőnléteteket, akkor nagy szeretettel vár benneteket modern jazztánc csapat!

Miért ajánljuk?

 • Mert a tánc nemcsak egy sport hanem művészet is
 • Mert itt nemcsak élvezetes táncórákon vehetsz részt, hanem mindeközben testtudatod is fejlődik
 • A modern jazztánc a balett alapok mellett az utcai táncok hangulatát is közvetíti
 • Kitartásra nevel
 • Viszonylag gyorsan fejlődhet a mozgáskoordinációd
 • Energiával tölt fel
 • És nem utolsó sorban egy szuper társaság részévé válhatsz

Hallgatói kapcsolattartó: Wéber Edi
Email: [email protected]
Facebook: ELTE Modern Jazztánc

pole

Polefitness

Ha ámulva figyeled az ismerőseid fényképeit, de még nem volt lehetőséged kipróbálni, most ne hagyd veszni az esélyt. Félned semmitől sem kell, a rúd-fitnesz, noha komoly és nehéz sportág, kortól, előképzettségtől és alkattól függetlenül űzhető – csak annyi kell hozzá, hogy szeresd a kihívásokat, hogy merd átlépni a korlátaidat. Gyakorolj elszántan, és éned olyan rejtekét is felfedezheted, amelyről korábban álmodni sem mertél. Nem túlzás, itt mindenki megtalálhatja önmagát, hiszen az erőelemektől kezdve egészen a művészi produkciókig terjed a sportág, része az akrobatika, a tánc, a koreográfia, a nyújtás, velejárója a szenvedély, az alakformálás és a csapatépítés. Erős leszel, sportos, de nőies, közben pedig az irigykedők példaképe. Hihetetlen léptékben népszerűsödő, látványos mozgásforma, amely már az ELTE sportéletét is színesíti. Találkozzunk a tükrök előtt, a határaidon túl.

Miért ajánljuk?

 • Gyors, látványos fejlődés minden órán
 • Önbizalmat ad az élet más területeire is
 • Nem, kor, alkat, előképzettség nem számít
 • Egyszerre erősít, hajlékonnyá tesz, alakformáló
 • Lehet kecses, nőies, de lehet fegyencedzés jellegű is

Hallgatói kapcsolattartó: Farkas Lilla
E-mail: [email protected]
Facebook-oldal: ELTE-BEAC Polefitness