Zenés és táncos sportok

Aerobik

„Mozogni boldogság!” – Tapasztald meg Te is!

Úszás a Balatonban, koncerten ugrálás a fesztiválokon, váltóverseny a gólyatábori estéken, délutáni strandröpizés a parton. Ám a nyárnak lassan vége, szeptembertől tedd intenzívebbé a testmozgást! Az ELTE Aerobik 10 éve várja a sportolni vágyókat. Szakosztályunk dinamikusan fejlődik, egyre többen látogatjátok edzéseinket, rendezvényeinket, hanem azt is, hogy ezzel együtt egyre több féle óratípust, mozgásformát próbálhattok ki nálunk, s akár egyetlen bérlettel fél évig akármennyi aerobik órát végigcsinálhattok. Ugye bírnátok?

Alakformáló? Zumba? Pilates? Dinamikus jóga? Zsírégető? Kondi? Kardio alakforma? Gerinc tréning? Különböző táncos órák? – Igen! Ráadásul több pesti és budai helyszínen is ott vagyunk, és a kollégiumokban is van lehetőségetek velünk sportolni. Hétköznapjaitokat pedig évi többször feldobjuk egy-egy aerobikos rendezvénnyel, melyek különleges élményt nyújtanak. Ha edzés mellett szeretnél különleges programokon, eseményeken részt venni, mindenképpen csatlakozz az ELTE AEROBIK+Programunkhoz, melyet a Fb-on szintén megtalálsz. Lelkes, energikus, kedves, szakképzett oktatóink várnak Benneteket. Ők már biztosan tudják: „Mozogni boldogság!”- Tapasztald meg Te is!

További információk az Aerobik és Cheerleader szakosztály aloldalán!

Hallgatói kapcsolattartó: Pulay Szilvia
Email: [email protected]
Honlap: www.elteaerobik.hu
Facebook oldal: ELTE AEROBIK – Mozogni Boldogság | Facebook csoport: ELTE Aerobik

Argentin tangó

Az argentin tangó a 2016/2017-es tanévben indult el először testnevelés kurzusként az ELTE-n. Ma már a tesi kurzus mellett esti órákon is lehetőség nyílik belekóstolni Latin-Amerika legizgalmasabb és legszenvedélyesebb táncának világába! Hogy mi is az argentin tangó? Itt most nem a „fejkapkodós” versenytáncra érdemes gondolni, az eredeti argentin tangó kifinomult, szenvedélyes, érzéki, a partnerek közötti kapcsolatra koncentráló tánc. A félév végére a tangó történetének és etikettjének megismerése mellett a milongákon (tangós táncházakban) használható tudásra is szert tehetsz, megélheted a tánc varázsát és kifejezheted önmagad! A pezsgő tangós életben nemzetközi kapcsolatokat is köthetsz, nyitott és figyelmes emberekkel szórakozhatsz, fiatalos csapat tagja lehetsz!

Miért ajánljuk?

 • A jó társaság, forró ölelések és a jó hangulat garantált az óráinkon!
 • Itt aztán igazán nő, vagy férfi lehetsz!
 • Fejlesztheted kreativitásod, ritmusérzéked!
 • Elegáns leszel Te magad és a táncod is! 

Hallgatói kapcsolattartó: Balog Luca Eszter
Email: [email protected]
Facebook: ELTE Argentin Tango

Cheerleading

13315645_10209545254133675_5298121649980883103_n

A cheerleaderek azok a pomponlányok, nem? Nem. A pomponlány kifejezéshez nagyon sok negatív sztereotípia kapcsolódik, ezért általában a cheerleader elnevezést használjuk. A cheerleading azonban nem jelent egyet a pomponokkal és a csinos, de buta nem túl intelligens táncoslányokkal. Vannak persze ilyenek is, csak ők nem sportolók, vagyis nem versenyeznek, legfőbb feladatuk a meccseken a közönség szórakoztatása látványos tánckoreográfiákkal, általában kissé hiányos öltözékben. Az ELTE cheerleaderei NEM ilyenek. A cheerleading kifejezés ugyanis rögtön két sportágat is takar: a Cheer Dance-et, és a Competitive Cheerleadinget.

Az akrobatikus cheerleadinget látványos emelések, több méter magas dobások, szaltók és piramisok jellemzik. A csapatba fiúkat, lányokat, tornász múlttal rendelkezőket, és teljesen kezdőket is egyaránt várunk! Csapatunk 2012 óta számos kategóriában magyar bajnok, 2015-ben az Európai Ranglista 2. helyezettje volt, a 2016-os Európa-bajnokságon pedig 25 ország részvételével több kategóriában indulva 2. és 3. helyezést is elért a csapat.

A cheerdance tánc alapú sportág, a csapat tagjai ugrásokkal, forgásokkal tarkított látványos versenykoreográfiával készülnek minden évben. A versenyzéshez előnyt jelenthet a táncos, balettos múlt, de a tánccal csak most ismerkedőket is örömmel látjuk az edzéseken. Csapatunk 2014 óta MEFOB győztes, és 2016-ban először Magyarországról jutott ki a Világ Bajnokságra Floridába.

További információkért kattints az Aerobik és Cheerleader szakosztály aloldalára!

Cheerleading – kapcsolattartó: Nagy-Kismarci Bence
[email protected]
Cheerleading – vezetőedző: Kovácsik Rita
Email: [email protected]
Honlap: cheerleader.blog.hu
Facebook oldal: ELTE Cheer Team és ELTE Cheer Dance Team

Hastánc

14242373_10154500635392065_2015787259424141220_o

A hastánc az egyik legváltozatosabb táncműfaj. Stílusok, eszközök, csillogó ruhák kavalkádja, gyönyörű klasszikus és pörgős, modern arab zenék. A alapokat könnyű megtanulni, így már fél év után sikerrel táncolhatsz koreográfiákat. Haladó csoportunknak sok fellépési lehetősége van és versenyeken is indulunk. 3 különböző szintű csoport közül válogathatsz: kezdő, középhaladó és haladó. Emellett kredites testnevelés órákat is tartunk kezdőknek. Minden órán van bemelegítés, technika gyakorlása, stílusismeret, majd kombinációkat, koreográfiákat tanulunk, végül nyújtással-lazítással zárjuk az edzést. Csatlakozz hozzánk, ha szeretnél hasonló érdeklődésű barátnőkre találni, együtt járni workshopokra, táborokba, csapatépítő programokra! Gyere el hozzánk, ha még csak fontolgatod, hogy ki kellene próbálni valami táncot (szeptemberben kezdő csoport indul Zsanival) és akkor is, ha már tapasztalt hastáncos vagy (csatlakozhatsz a haladókhoz Ági óráira). Csak egy kis kitartás kell!

Miért ajánljuk?

 • Fellépési lehetőségek, versenyek
 • Összetartó csapat, új barátnők
 • Testileg és lelkileg is felölt
 • Táborok, wokshopok, csapatépítő estek
Hallgatói kapcsolattartó: Molnár Ágnes és Hertelendy Zsanett
Email: [email protected]
Facebook: ELTE Oriental Hastánccsoport

Latin tánc

A latin tánc órák a versenytáncban is megtalálható latin táncokra (samba, cha-cha-cha, rumba, jive) épülnek, emellett alkalmanként kiegészülnek egyéb latinos stílusokkal is.
Az idén induló latin Ladies’ Style órákon bemelegítés után különböző alaptechnikákat és lépéseket tanulunk, amelyekből kisebb-nagyobb koreográfiák készülnek. Ezek mellett forgástechnikával, egyensúly- és testtudat fejlesztéssel, időnként erősítéssel, magabiztosságot növelő gyakorlatokkal is foglalkozunk, és megtanulhatod kifejezni a nőiességedet is.
Más táncos órák mellé kiegészítésként is ajánlom, de táncos előképzettség nélkül is bátran jöhetsz, szívesen látunk mindenkit, akit a latinos dallamok lázba hoznak.
A cél, hogy egy alapszintű latin tudás mellett azt a magabiztosságot is megszerezd, amivel akár egy táncórán, akár egy latin buliban önfeledten mulathatsz.
És persze, hogy érezd jól magad!

Miért ajánljuk?

 • A tánc sport, így garantáltan edzed a tested
 • A tánc művészet, így megtanulod kifejezni önmagad
 • Latin zenék = szuper hangulat
 • Önbizalmad és testtudatod is fejlődik
 • Új barátokra tehetsz szert
Hallgatói kapcsolattartó: Lám Bogfi
Email: [email protected]
Facebook: ELTE Latin tánc

Modern jazztánc

jazztánc

Az órákon különböző gyakorlatok segítségével fejlesztheted a kreativitásodat, a pontosságodat, az összpontosításodat, az egyensúlyérzékedet, a koordinációdat és nem utolsó sorban az önbizalmadat! Hogy mindeközben pedig remekül is érezheted magad, az már csak hab a tortán. Az órák rendje: a bemelegítés után középgyakorlatokkal, ugrásokkal, forgásokkal foglalkoznak a résztvevők, ezen kívül pedig számtalan tartásjavító, nyújtó és mozgáskoordináció-fejlesztő gyakorlatot végeznek állva és földön fekve egyaránt. Ha szeretnétek kipróbálni egy olyan táncformát, amelyben a legmélyebb, legösszetettebb érzéseiteket is kifejezhetitek, és emellett a rendszeres edzések révén megfelelő kondícióban tartanátok a testeteket és a fizikai erőnléteteket, akkor nagy szeretettel vár benneteket modern jazztánc csapat!

Miért ajánljuk?

 • Mert a tánc nemcsak egy sport hanem művészet is
 • Mert itt nemcsak élvezetes táncórákon vehetsz részt, hanem mindeközben testtudatod is fejlődik
 • A modern jazztánc a balett alapok mellett az utcai táncok hangulatát is közvetíti
 • Kitartásra nevel
 • Viszonylag gyorsan fejlődhet a mozgáskoordinációd
 • Energiával tölt fel
 • És nem utolsó sorban egy szuper társaság részévé válhatsz

Hallgatói kapcsolattartó: Wéber Edi
Email: [email protected]
Facebook: ELTE Modern Jazztánc

Polefitness

Ha ámulva figyeled az ismerőseid fényképeit, de még nem volt lehetőséged kipróbálni, most ne hagyd veszni az esélyt. Félned semmitől sem kell, a rúd-fitnesz, noha komoly és nehéz sportág, kortól, előképzettségtől és alkattól függetlenül űzhető – csak annyi kell hozzá, hogy szeresd a kihívásokat, hogy merd átlépni a korlátaidat. Gyakorolj elszántan, és éned olyan rejtekét is felfedezheted, amelyről korábban álmodni sem mertél. Nem túlzás, itt mindenki megtalálhatja önmagát, hiszen az erőelemektől kezdve egészen a művészi produkciókig terjed a sportág, része az akrobatika, a tánc, a koreográfia, a nyújtás, velejárója a szenvedély, az alakformálás és a csapatépítés. Erős leszel, sportos, de nőies, közben pedig az irigykedők példaképe. Hihetetlen léptékben népszerűsödő, látványos mozgásforma, amely már az ELTE sportéletét is színesíti. Találkozzunk a tükrök előtt, a határaidon túl.

Miért ajánljuk?

 • Gyors, látványos fejlődés minden órán
 • Önbizalmat ad az élet más területeire is
 • Nem, kor, alkat, előképzettség nem számít
 • Egyszerre erősít, hajlékonnyá tesz, alakformáló
 • Lehet kecses, nőies, de lehet fegyencedzés jellegű is

Hallgatói kapcsolattartó: Farkas Lilla
E-mail: [email protected]
Facebook-oldal: ELTE-BEAC Polefitness