Zenés és táncos sportok

Aerobik

„Mozogni boldogság!” – Tapasztald meg Te is!

Legyél budai vagy pesti, nem számít! - A Duna bármelyik oldalán tudunk találkozni, ha velünk szeretnél edzeni!
A BEAC Aerobik a belvárosban, valamint Újbudán, összesen 5 helyszínen várja a csoportos órákra vágyókat. Zumba, gerinctréning, alakformáló aerobik, pilates és még sorolhatnánk, hogy mennyi edzéstípus közül választhatsz. Edzőink lelkesek, fiatalok és szakképzettek, így a jó hangulat és a szakmaiság garantált. Az érvényes aerobik bérleteden kívül már csak a lelkesedésre lesz szükségünk, szeretettel, nagy mosollyal, a lehető legtutibb edzéstervekkel várunk szeptembertől minden hétköznap délután és este. Idén először 3 féle bérlet típusunk közül választhatsz, akár attól függően, merre laksz, hol vannak kurzusaid, merrefele jársz Budapesten. Akárhol is látogatod az edzéseinket, az 5 hónapig érvényes korlátlan BEAC Aerobik bérletnél biztosan nem találsz kedvezőbb ajánlatot! Ne halogass, már most tervezd be az edzéseidet!

További információk az Aerobik és Cheerleader szakosztály aloldalán!

Kapcsolattartó: Pulay Szilvia
Email: [email protected]
Honlap: www.beacaerobik.hu
Facebook oldal: BEAC AEROBIK – Mozogni Boldogság | Facebook csoport: BEAC Aerobik

Argentin tangó

Valami újra vágysz? Szívesen megtanulnál táncolni? Itt az idő!
Próbáld ki az ELTE Argentin Tangóval Latin-Amerika legizgalmasabb és legszenvedélyesebb táncát! A jó társaság, forró ölelések és a szuper hangulat garantált az óráinkon!
Óráinkon belekóstolhatsz a tangó magával ragadó világába, a félév végére a tánc történetének és etikettjének megismerése mellett a milongákon (tangós táncházakban) használható tudásra is szert tehetsz, megélheted a tánc varázsát és kifejezheted önmagad!
Várunk szeretettel párokat és egyéni jelentkezőket is!

Miért ajánljuk?

 • A jó társaság, forró ölelések és a jó hangulat garantált az óráinkon!
 • Itt aztán igazán nő, vagy férfi lehetsz!
 • Fejlesztheted kreativitásod, ritmusérzéked!
 • Elegáns leszel Te magad és a táncod is! 

Kapcsolattartó: Balog Luca Eszter
Email: [email protected]
Facebook: ELTE Argentin Tango

Cheerleading

13315645_10209545254133675_5298121649980883103_n

A cheerleaderek azok a pomponlányok, nem? Nem. A pomponlány kifejezéshez nagyon sok negatív sztereotípia kapcsolódik, ezért általában a cheerleader elnevezést használjuk. A cheerleading azonban nem jelent egyet a pomponokkal és a csinos, de buta nem túl intelligens táncoslányokkal. Vannak persze ilyenek is, csak ők nem sportolók, vagyis nem versenyeznek, legfőbb feladatuk a meccseken a közönség szórakoztatása látványos tánckoreográfiákkal, általában kissé hiányos öltözékben. Az ELTE cheerleaderei NEM ilyenek. A cheerleading kifejezés ugyanis rögtön két sportágat is takar: a Cheer Dance-et, és a Competitive Cheerleadinget.

Az akrobatikus cheerleadinget látványos emelések, több méter magas dobások, szaltók és piramisok jellemzik. A csapatba fiúkat, lányokat, tornász múlttal rendelkezőket, és teljesen kezdőket is egyaránt várunk! Csapatunk 2012 óta számos kategóriában magyar bajnok, 2015-ben az Európai Ranglista 2. helyezettje volt, a 2016-os Európa-bajnokságon pedig 25 ország részvételével több kategóriában indulva 2. és 3. helyezést is elért a csapat.

A cheerdance tánc alapú sportág, a csapat tagjai ugrásokkal, forgásokkal tarkított látványos versenykoreográfiával készülnek minden évben. A versenyzéshez előnyt jelenthet a táncos, balettos múlt, de a tánccal csak most ismerkedőket is örömmel látjuk az edzéseken. Csapatunk 2014 óta MEFOB győztes, és 2016-ban először Magyarországról jutott ki a Világ Bajnokságra Floridába.

További információkért kattints az Aerobik és Cheerleader szakosztály aloldalára!

Cheerleading – kapcsolattartó: Nagy-Kismarci Bence
[email protected]
Cheerleading – vezetőedző: Kovácsik Rita
Email: [email protected]
Honlap: eltecheer.hu
Facebook oldal: ELTE Cheer Team és ELTE Cheer Dance Team

Hastánc

14242373_10154500635392065_2015787259424141220_o

A hastánc az egyik legváltozatosabb táncműfaj. Stílusok, eszközök, csillogó ruhák kavalkádja, gyönyörű klasszikus és pörgős, modern arab zenék. Az alapokat könnyű megtanulni, így már fél év után sikerrel táncolhatsz koreográfiákat. Haladó csoportunknak sok fellépési lehetősége van és versenyeken is indulunk. 3 különböző szintű csoport közül válogathatsz: kezdő, középhaladó és haladó. Emellett kredites testnevelés órákat is tartunk kezdőknek. Minden órán van bemelegítés, technika gyakorlása, stílusismeret, majd kombinációkat és koreográfiákat tanulunk. Csatlakozz hozzánk, ha szeretnél hasonló érdeklődésű barátnőkre találni, együtt járni workshopokra, táborokba, csapatépítő programokra! Gyere el hozzánk, ha még csak fontolgatod, hogy ki kellene próbálni valami táncot (kezdő órák Zsanival) és akkor is, ha már tapasztalt hastáncos vagy (haladó órák Ágival).

Miért ajánljuk?

 • Fellépési lehetőségek, versenyek
 • Összetartó csapat, új barátnők
 • Testileg és lelkileg is felölt
 • Táborok, wokshopok, csapatépítő estek
Kapcsolattartó: Molnár Ágnes és Hertelendy Zsanett
Email: [email protected]
Facebook: ELTE Oriental Hastánccsoport

Hip-hop

Érdekel a hip-hop kultúra? Szívesen tanulnál pár lépést a régi suliból vagy inkább a new style mozdulatok érdekelnek? Ha a hétvégi buliban szeretnéd lenyűgözni a barátaidat vagy csak egy kis önbizalom növelésre vágysz és a tánc mellett szeretnéd javítani az állóképességed, akkor itt a helyed!
Óráimon fontos szerepet kap a tudatos testhasználat, az izmok megfelelő módon történő erősítése-nyújtása, és nem utolsó sorban az improvizációs képességek fejlesztése. Próbáld ki magad! Várlak szeretettel!

Kapcsolattartó: Juranits Rita
Email: [email protected]
Facebook: ELTE Hip-hop

Latin tánc

A latin tánc órák a versenytáncban is megtalálható latin táncokra (samba, cha-cha-cha, rumba, jive) épülnek, emellett alkalmanként kiegészülnek egyéb latinos stílusokkal is.
Az idén induló latin Ladies’ Style órákon bemelegítés után különböző alaptechnikákat és lépéseket tanulunk, amelyekből kisebb-nagyobb koreográfiák készülnek. Ezek mellett forgástechnikával, egyensúly- és testtudat fejlesztéssel, időnként erősítéssel, magabiztosságot növelő gyakorlatokkal is foglalkozunk, és megtanulhatod kifejezni a nőiességedet is.
Más táncos órák mellé kiegészítésként is ajánlom, de táncos előképzettség nélkül is bátran jöhetsz, szívesen látunk mindenkit, akit a latinos dallamok lázba hoznak.
A cél, hogy egy alapszintű latin tudás mellett azt a magabiztosságot is megszerezd, amivel akár egy táncórán, akár egy latin buliban önfeledten mulathatsz.
És persze, hogy érezd jól magad!

Miért ajánljuk?

 • A tánc sport, így garantáltan edzed a tested
 • A tánc művészet, így megtanulod kifejezni önmagad
 • Latin zenék = szuper hangulat
 • Önbizalmad és testtudatod is fejlődik
 • Új barátokra tehetsz szert
Kapcsolattartó: Lám Bogi
Email: [email protected]
Facebook: ELTE Latin tánc

Moderntánc

jazztánc

A tánc művészet és sport is egyszerre. Ebben a táncstílusban megtalálhatod önmagad, kifejezheted legbensőbb érzéseid, illetve egy széles tánctechnikai háttértudással gazdagodhatsz az előbbiek megjelenítésére.
Moderntánc technikákkal, kortárstánccal és jazztánccal foglalkozunk, de óráinkon igen sokszor megjelenik a kontakttánc is.
Ajánlom azoknak, akik szeretnek táncolni, zenére mozogni és akiket érdekel egy klasszikus balett alapjaira épülő, izolációkat és természetes mozgásokat használó stílus.

Miért ajánljuk?

 • Mert a tánc nemcsak egy sport hanem művészet is
 • Mert itt nemcsak élvezetes táncórákon vehetsz részt, hanem mindeközben testtudatod is fejlődik
 • A modern jazztánc a balett alapok mellett az utcai táncok hangulatát is közvetíti
 • Kitartásra nevel
 • Viszonylag gyorsan fejlődhet a mozgáskoordinációd
 • Energiával tölt fel
 • És nem utolsó sorban egy szuper társaság részévé válhatsz

Kapcsolattartó: Wéber Edi
Email: [email protected]
Facebook: ELTE Moderntánc

Polefitness

Ha ámulva figyeled az ismerőseid fényképeit, de még nem volt lehetőséged kipróbálni, most ne hagyd veszni az esélyt. Félned semmitől sem kell, a rúd-fitnesz, noha komoly és nehéz sportág, kortól, előképzettségtől és alkattól függetlenül űzhető – csak annyi kell hozzá, hogy szeresd a kihívásokat, hogy merd átlépni a korlátaidat. Gyakorolj elszántan, és éned olyan rejtekét is felfedezheted, amelyről korábban álmodni sem mertél. Nem túlzás, itt mindenki megtalálhatja önmagát, hiszen az erőelemektől kezdve egészen a művészi produkciókig terjed a sportág, része az akrobatika, a tánc, a koreográfia, a nyújtás, velejárója a szenvedély, az alakformálás és a csapatépítés. Erős leszel, sportos, de nőies, közben pedig az irigykedők példaképe. Hihetetlen léptékben népszerűsödő, látványos mozgásforma, amely már az ELTE sportéletét is színesíti. Találkozzunk a tükrök előtt, a határaidon túl.

Miért ajánljuk?

 • Gyors, látványos fejlődés minden órán
 • Önbizalmat ad az élet más területeire is
 • Nem, kor, alkat, előképzettség nem számít
 • Egyszerre erősít, hajlékonnyá tesz, alakformáló
 • Lehet kecses, nőies, de lehet fegyencedzés jellegű is

Kapcsolattartó: Farkas Lilla
E-mail: [email protected]
Facebook-oldal: ELTE-BEAC Polefitness