Szabadtéri sportok

Kajak-kenu

Unod már a tornacsarnokot és a kondit? Kipróbálnál valami igazán újat? Szeretsz festői környezetben sportolni? Akkor gyere az ELTE vízi sporttelepére, ahol áprilistól októberig tudod megmérettetni magad a kajak és a kenu sportokban! A heti két edzés alkalmával mindenki elsajátíthatja a kajak-kenu alapjait, megismerkedhet a sportág technikájával, no meg persze bebarangolhatja a Duna Ráckevei ágát keresztben-hosszában. A tavasz során pedig a bátrak a klasszikus evezés rejtelmeiben is elmerülhetnek –(de nem a vízben!), ugyanis április folyamán kerül majd megrendezésre a Széchenyi fixülős evezős verseny, melyen évek óta az ELTE is képviselteti magát.

Miért ajánljuk?

  • Kitartásra ösztönöz
  • Az egyik legnépszerűbb vízi sport
  • Kedves, tapasztalt edzőkkel dolgozhatsz
  • Bárki képes elsajátítani az evezés helyes technikáját
  • Természetközeli sportolás
Kapcsolattartók: Meszesán György
E-mail: [email protected]
Facebook oldal: ELTE Kajak-kenu

Tájfutás

Tájfutá

A tájfutás a tájékozódás és a futás kombinációja. Egy sport, amelyben nem csak a fizikum számít, hanem a mentális erőnlét is. A tájfutással egyszerre növelheted az állóképességed és a szellemi teljesítőképességed. Ez nem csak egyszerűen egy sport, hanem egy életforma, mely megtanít küzdeni, gyorsan dönteni, kitartóan figyelni. Minden korosztály megtalálja a számára megfelelő kategóriát.

A versenyzőknek térkép és tájoló segítségével kell a terepen (általában erdő, de vannak park versenyek is) meghatározott számú ellenőrzőpontot érinteniük. A pontérintés sorrendje kötött, de a pontok között a versenyző maga választja meg az útvonalát. Az időt egy elektronikus chippel mérik. A tájfutás mindamellett, hogy kemény sport, teljesen kikapcsol, ellazít. Ha szereted a természetet és egy befogadó, jó fej társaságra vágysz, köztünk a helyed!

A részletekért látogass el a tájfutók szakosztályi aloldalára!

Kapcsolattartó: Hajas Csilla
E-mail: [email protected]
Weboldal: tajfutas.elte.hu
Facebook oldal: ELTE-BEAC Tájfutás | Facebook csoport: ELTE-BEAC Tájfutás

Természetjárás

természetjáró

Szeretnél az egyetem alatt is sportolni, de nem tudod igazán eldönteni, mi való neked? Szereted a természetet, az erdő csendjét, szeretsz az országban bárhol barangolni, de félsz egyedül neki vágni? Ha bármelyik kérdésre igaz a válaszod, akkor az ELTE-BEAC természetjáró csapatában a helyed. Mi az, amit nyújtani tudunk neked? Ha velünk tartasz, megtapasztalhatod, milyen izgalmas barangolni a természetben felfedezni egy- egy forrást, völgyet, vagy meghódítani egy hegycsúcsot, megismerheted Magyarország természeti és kulturális örökségeit. Ha kedved tartja a teljesítmény túrázásban is kipróbálhatod magad.

Bővebb információkért látogass el a Természetjáró szakosztály aloldalára!

Kapcsolattartó: Pósch Dániel
E-mail: [email protected]
Honlap: http://tura.elte.hu/
Facebook oldal: ELTE-BEAC Természetjárás