Erő, állóképességi sportok

Atlétika

atl2

Az atlétika a sportok királynője, a futás pedig minden sportág alapja. A szakosztály méltán büszke az egyesület 120 éves múltjára, atlétáink csak az elmúlt 20 évben több mint 300 országos bajnoki címet szereztek. Ez a minőségi munka a szabadidő sportolók és az egyetemisták számára is rendelkezésre áll. Szakosztályunkban a klasszikus atlétikai számok közül is kiemelkedik a közép- és hosszútávfutás. Edzőink napi szintű és személyre szóló figyelemben részesítik az olimpikonokat és a kocogókat egyaránt. Lehet célod az egészségesebb életvitel, a kikapcsolódás, vagy új élmények, barátok keresése, esetleg felkészülés valamilyen megmérettetésre - nálunk megtalálod a számításaidat!

Részletekért nézz be a szakosztály aloldalára!

Szakosztályi kapcsolattartó (közép- és hosszútáv, gyaloglás): edző: Szabó Imre
Email: [email protected]
Honlap: beacatletika.hu
Facebook: BEAC Atlétika 1898

Hallgatói kapcsolattartó (ugró- és dobószámok): edző: Janecskó András
Email: edző: [email protected]
Facebook: MAFC, ELTE-ADSK atlétái

Futás

Gáspá

A futás élvezetes, örömforrást nyújtó, komoly egészségmegőrző hatással bíró mozgásforma. Csak csinálni kell és az eredmény önmagáért beszél. Aki ráérez a sportág valódi ízére, az tudja, hogy remek dologról van szó, amit kár lenne kihagyni.  Nem utolsósorban ez a legtöbb mozgásformának az alapja, akár teniszezni szeretsz, akár kajakozni, a futással csak önmagadnak segítesz.

A Polythlon Sashegyi Gepárdok futócsapatának nagyszerű hangulata és remek edzői gárdája összeszokott, baráti légkörben teszi élvezetessé a futásokat. A helyszínek változatossága (Sas-hegy, Citadella, Duna part, Margitsziget, Hármashatárhegy, Normafa és még sorolhatnánk) és a tudás szerint verbuválódott csapatok remek hangulatot és lehetőségeket biztosítanak akár a rövid távok, akár a maraton felkészülések számára.

A legkezdőbbeknek itt Lágymányoson és a Kopaszi-gáton segítünk hozzáfogni és elsajátítani a séta-kocogás-futás technikáit, a csapat pedig önbizalmat ad a rendszeresség kialakításához. A haladóbbaknak három különböző sebességű csoport indul, az edzők segítenek a döntésben. A héten több alkalom között is választhatsz, a napok között pedig szabad az átjárás, mindenki könnyedén találhat önmagának megfelelő tempót és időpontot. Keressetek minket a Neptunban VTN kóddal! Fuss EL TE is!

Miért ajánljuk?

 • Újra beleférhetsz kedvenc tavalyi ruháidba
 • Elindulhatsz a városi futóversenyeken Te is
 • A legjobb fogyókúra, ráadásul boldogsághormont - endorfint termel a szervezeted futás közben
 • Nem kell hozzá nagy faxni, csak felhúzod a cipőd és már indulhatsz is
Kapcsolattartó: Borosnyay Virág és Molnár Tamás
E-mail: [email protected]ail.com
Weboldal: http://polythlon.hu
Facebook: Polythlon ETK és Sashegyi Gepárdok

Kerékpár

triatlon6

Most kerültél fel a fővárosba egyetemre és szeretnéd a szebbik oldaláról megismerni Budapestet? Unod a tömegközlekedést, de nincs gyakorlatod a belvárosi tekerésben? Vagy mindig is szerelmese voltál a kerékpársportoknak és szívesen jártál versenyekre is?

Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, akkor a Polythlon Egyetemi Triatlon Klubban a helyed! A közös bringázások alkalmával lehetőséged lesz belerázódni a városi tekergésbe, így tapasztalat birtokában bátran bringázhatsz majd az egyetemre, a sportpályára vagy a haverokhoz, miközben észrevétlenül kondiban tartod magad!

Télen erősítéssel, görgőzéssel és spinninggel pótoljuk a kétkerekezést, szép időben, tavasztól szombati túrákon járjuk be Budapest és környéke legszebb helyeit: a Duna-part, Margitsziget, Szentendre, Esztergom, Római-part tartozik kedvenc úti céljaink közé. Ha nincs bringád, az sem akadály, korlátozott számban biztosítunk kölcsön kerékpárt.

Pattanj fel és gurulj egy új, sportosabb életmód felé! Ha gyorsabb tempóra kapcsolnál, vagy körbetekernéd mondjuk a 200 km-es Balaton kört vagy felkészülnél egy időfutam bajnokságra, a Polythlon ETK-ban erre is lehetőséged lesz!

Keresd kurzusként VTN kóddal a Neptunban kerékpár és triatlon címszóval!

Miért ajánljuk?

 • Télen sincs megállás: spinning, erősítés a fókuszban
 • A rendszeres kerékpározások után egyre fittebb, energikusabb leszel
 • Városi és természetben való tekerések
Kapcsolattartó: Borosnyay Virág és Molnár Tamás
E-mail: [email protected]
Weboldal: http://polythlon.hu
Facebook-oldal: Polythlon ETK és Sashegyi Gepárdok

Triatlon

triatlon2

Állóképesség felsőfokon – a triatlon a XXI. század egyik legnépszerűbb egyéni sportja. Mára sokmilliós tábora van a legnehezebb, Ironman táv teljesítőinek is. A három alapsport, az úszás, kerékpározás és futás külön-külön is hatalmas népszerűségnek örvend – az ELTE felmérései szerint a hallgatók kétharmada űzi ezeket. A triatlon egyesíti mindhárom sportágat. A kezdők már 750m-20km-5km távokon is megmérettethetik magukat. A Polythlon Egyetemi Triatlon Klub csapata kezdők számára segít mindhárom sportág megtanulásában és fejlesztésében. Heti 10-12 edzésünkön a kezdőtől a haladó szintig gyakorolhatók a sportok, javítható az állóképesség, és barátságok is köttetnek a jó hangulatú közös mozgás közben. A cél mindenki számára az állóképesség megszerzése, az egész test egyenletes edzése, a változatos és rendszeres mozgás beépítése a mindennapokba.

Közel százan vannak minden évben, akik velünk együtt teljesítik első (fél)maratonjukat, első bringatúrájukat/versenyüket, első Balaton-átúszásukat vagy első triatlonjukat. Sőt, az elmúlt évtizedben eddig 93-an a leghosszabb, az ironman-távot is abszolválták. Mindennapi emberek, nem mindennapi teljesítménnyel.

Tudásszint szerinti felkészülési csoportjaink mindhárom sportágban megtalálhatók. Az edzések a BEAC-ról indulnak, úszás a Hajós-uszodában, valamint BEAC szomszédságában lévő Tüske Uszodában is. Kredites testnevelés bármelyik sportágban vagy triatlonban Neptunban vehető fel VTN kóddal, de ha nem vagy ELTE-s, akkor is szeretettel várunk!

Bővebb információkat a szakosztály aloldalán találhatsz!

Kapcsolattartó: Borosnyay Virág és Molnár Tamás
E-mail: [email protected]
Weboldal: http://polythlon.hu
Facebook: Polythlon ETK és Sashegyi Gepárdok

Úszás

Szereted a vizet? Álmodtál már arról, hogy egyszer ÁTÚSZOD A BALATONT?

Ha a válaszod igen (de magadnak is alig mered bevallani), akkor itt a lehetőség!  A Polythlon Egyetemi Triatlon Klub az alapoktól kezdve, lépésről-lépésre megtanítja neked, hogy milyen klassz közeg a víz. Tudás szerinti csoportokban minden hétköznap egy és másfél órás edzésekre várunk téged a kora reggeli órákban és esti időpontokban is szeptembertől.

Edzéseinket a Hajós Alfréd uszodában a Margitszigeten, ill. Lágymányoson a Tüske uszodában tartjuk. Nálunk megtanulhatod, ha még nem megy az egyik úszásnem, fejlesztheted magad egészen gyors amatőr szintig, de ha csak jó hangulatban szeretnél úszni, akkor is csatlakozz hozzánk, légy tagja a csapatnak. Ha pedig hétvégén is velünk lennél, gyere velünk a Balaton-, az Öböl-, a Velencei-tó átúszásra, a 24 órás váltóúszásokra, vagy akár triatlon versenyekre.

Miért ajánljuk?

 • Képviselheted az egyetemet a MEFOB versenyeken, ami nagy dicsőség
 • Tökéletesen kikapcsol minden feszültséget, jó kedvet csinál
 • Ezentúl nem fogod furán érezni magad fürdőruhában
 • A nyitott medencében csodaszép barna színed lesz észrevétlenül
Kapcsolattartó: Borosnyay Virág és Molnár Tamás
E-mail: [email protected]
Weboldal: http://polythlon.hu
Facebook: Polythlon ETK és Sashegyi Gepárdok