Futball

Van-e helye a politikának a futballban?

2014. 11. 24.
Futball

A Policity csapata november 28-án, az ELTE ÁJK-n Futball és a politika kapcsolatáról szervez kerekasztal-beszélgetést. A négy vitázó vendég András Krisztina, Deutsch Tamás, Róna Dániel és Török Gábor lesznek.

Izgalmas és hiánypótló kerekasztal-beszélgetést szervez november 28-án, 18:30-ra az ELTE ÁJK-ra a Policity csapata. A Futball és politika elnevezésű rendezvény a magyarországi hatalmi elit, valamint a labdarúgás összefonódásának szövevényes viszonyrendszerét és azok hosszú távú következményeit veszi górcső alá.

Miként és mióta kapcsolódik egymáshoz Magyarországon – és szerte a világban – a futball és a politika, egyáltalán miért fontos a politikai döntéshozóknak, hogy megjelenjenek a labdarúgás színterén? Jót tesz-e a sportágnak, illetve a politika világának az egymással való szoros kapcsolat? Miért kiemelt terület a foci a jelenlegi magyar kormányzat számára? Szükség van-e új stadionokra, és ha igen, milyen áron? A szurkolókra vonatkozó szigorú szabályozások valóban a biztonságot szolgálják, vagy ez már a drukkerek személyiségi jogainak megsértése lenne? Milyennek látszik 2014-ben a magyar futball jövőképe, segíthet-e a politika a hőn áhított felemelkedésben? Többek között ezekre a kérdésekre kaphat válaszokat, aki ellátogat a rendezvényre.

Az eseményajánló írást teljes egészében az ELTE Online-on olvashatod el!

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech