Osszkep1

Újabb Európa-bajnoki kvótákat szereztek cheerleadereink a magyar bajnokságon!

2015. 06. 02.
Osszkep1

A III. ÉTC Cheerleading Championship-en induló hallgatóink produktív hétvégét zártak: a tíz dobogós helyezésük mellé 8, a júniusi Ljubljanában rendezett kontinensviadalra szerzett indulási jog dukált. 41 fős delegációval utazunk Szlovéniába.

Cheerleading:

ELTE-s sikerek a Magyar Cheerleading bajnokságon! A hétvégén rendezték meg a III. ÉTC Cheerleading Championship versenyt, amelx egyben a magyar bajnokságot jelentette a sportolóknak. A versenyen nem csak az érmek sorsáról, de az Európa-bajnokságra történő kvalifikációról is döntöttek a bírók. A színvonalas bajnokságnak otthont adó Érd Aréna reggel 10 órára csordultig telt sportolókkal, nézőkkel. A tizenegy klub több mint 400 sportolót vonultatott fel. Egyetemünk hallgatói számos kategóriában remekeltek: ez számokban 2 bronzot, 4 ezüstöt és 4 aranyat jelentett. Ez az eredménysor újabb 8 Európa-bajnoki kvótát hozott az ELTE-nek a júniusi Ljubljanában megrendezésre kerülő kontinensviadalon, ahová felsőoktatási intézményünk 41 fős delegációval érkezik. Külön öröm, hogy az aranyérmeseket a 2015/2016-os szezonra a magyar nemzeti csapatba is beválogatták.

Coed Team II. hely (Európa-Bajnokság kvalifikáció)

Coed Group I. hely (Európa-Bajnokság kvalifikáció - Magyar Válogatott)

Partner Stunt

  • I. hely: Nagy Gréta-Szilágyi Péter (Európa-Bajnokság kvalifikáció - Magyar Válogatott);
  • II. hely: Megyeri Enikő-Németh Bálint (Európa-Bajnokság kvalifikáció)

Partner Stunt Restricted III. hely: Andicsku Ivett-Marton Péter

All Girl Group-Level 3: III. hely

Cheer Dance Team II. hely (Európa-Bajnokság kvalifikáció)

Freestyle Pom Double Dance I. hely: Veres Orsi-Veres Dalmi, Szabó Hanna-Balogh Patrícia (Európa-Bajnokság kvalifikáció - Magyar Válogatott)

Hip-Hop Double II. hely: Hartai Henriett- Kovács Károly: II. hely (Európa Bajnokság kvalifikáció)

Végül következzen egy élménybeszámoló egyik versenyzőnk tollából: "ELTE-s hallgatónak lenni büszkeség, az ELTE Cheerleader csapat tagjának lenni érték. Emberi érték! Olyan, ami keveseknek adatik meg ebben a gyorsan változó világban. Bevonulni a csarnokba, hallani a zenénket, tökéletesen kivitelezni egy dobást, forgást, emelést, miközben elvakít egy refelktor, elcsípni egy-egy döbbent tekintetet, hallani a közönséget és a többi csapattagot kiabálni-szurkolni, átvenni az érmet és tudni, hogy európa-bajnoki szereplők lettünk, életre szóló élmény volt. Ám ami hosszú időre bevéste magát az emlékezetembe, egy talán hét-nyolc éves kislány kérdése volt az anyukájához, az egyik ELTE-s gyakorlatot követően: “…Anyu, egyszer ugye én is lehetek ELTE-s?!” Leírhatatlan és egyben inspiráló felelősség, hogy valaki felnéz ránk."

díjátadó (37 of 45)Röplabda:

Szerencsét hozó 13-as: ennyi év után értek révbe röpis lányaink a MEFOB-on! 2015. május 29-31-e között Gödöllőn rendezték meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság röplabda versenysorozatának döntőjét, amelyre egyetemünk női csapata – a tavalyi évhez hasonlóan – ismét kvalifikálta magát. Vári Péter tanítványai azzal a feltett szándékkal vágtak neki a versenynek, hogy az előző évben szerzett bronzérmet fényesebbre váltsák.

Rögvest a kétnapos torna nyitányán sikerült a mieinknek elkapnia a fonalat: a Testnevelési Egyetem legjobbjait 3:0-s arányban fektették két vállra, így a címvédő - és házigazda - Szent István Egyetem elleni mérkőzését önbizalomtól duzzadva várhatták. Ez a lendület a második szett végéig tartott ki: amíg az első játszmát egy szoros végjáték végén még együttesünk nyerte meg, addig a másodikat egy rövidzárlat- és az ellenfél feljavuló sáncjátéka miatt a SZIE részsikerét hozta. Ez rányomta bélyegét a továbbiakra, ahol a harmadik szettet simán, a negyediket pedig szorosan elveszítették lányaink.

Május utolsó napja azonban aranyvasárnapot hozott: előbb a TF-s hölgyek magabiztos játékkal hengerelték le az addig játszmát is alig vesztő címvédőt. Ezzel Vári Péter tanítványai előtt nyitva volt az aranykapu: a Corvinus elleni győzelmünk következtében körbeverés alakult ki, amelyből jobb játszmaarányának köszönhetően a mieink álltak fel a dobogó legmagasabb fokára. A MEFOB négyes döntő történéseiről szóló beszámolónkban arra is fény derül, hogy Kötél Dórát ismét a legjobb mezőnyjátékosnak választották meg!

nőkUltrabalaton:

Gepárdok és Gepárdinák uralma az NN Ultrabalatonon! A méltán híres 220 kilométeres futóversenyen az ELTE Sashegyi Gepárdok idén is népes csapattal álltak rajthoz és ezúttal sem okoztak csalódást - minden létező dobogós helyezést bezsebeltek. A 4-10 fős váltók között a Gepárdinák taroltak, és 15:33:46 órás teljesítményükkel megnyerték a női versenyt - sőt, az abszolút 7. helyen futottak be! Férfi társaik abszolút második pozíciónak örvendhettek a Doverhetetlenek társasága mögött, de örömük a 14:30:04-es összidővel célba érő Mindsystem.hu bronzos produkciója láttán vált teljessé. Futóink teljesítményéhez nagyban hozzájárultak biciklis kísérőik, valamint támogatóik odaadása!

Mind System Sashegyi Gepárdinák: Balázs Eliza, Fendrik Zsóka, Garai Ágnes, Harza Noémi, Laluska Zsuzsi, Móczó Zsanett, Nagy Csilla, Ottlakán Orsolya, Rozsnyai Lilla.

Mind System Sashegyi Gepárdok: Balázs Levente, Beda Szabolcs, Beták Bence, Boroznaki Lajos, Burucs Ferenc, Deli Gergő, Halupa Márton, Komócsin Balázs, Lesták Mátyás, Varga István.

Mindsystem.hu: Aschenbrenner Zsolt, Csikász Gábor, Csőkör Zoltán, Erdős Béla, Holczer Péter, Kemény András, Laczkó Péter, Mizsér Fruzsina, Szabó Gábor, Szántó Bence.

atl valto

Atlétika:

7 elsőség, 15 dobogós helyezés és csapatversenyben elért második helyezés atlétáink mérlege a hétvégi egyetemi országos bajnokságról! Győzteseink névsorolvasásakor szembe találkozhatunk a minap olimpiai A-szintet produkáló Srp Miklóssal (10 km gyaloglás - 44:25 perc), a BEAC Atlétikai Szakosztályának sziporkázó atlétanőivel, Perjés Fannival (500 m sík - 4:49:24 perc) és Ferenc Katalinnal (5000 m sík - 17:37:04 perc), valamint az 5vös5km-es futások elnyűhetetlen huszárával, a duplázó Vindics Balázzsal (1500 m sík - 3:53:36 perc; 800 m sík - 1:50:34 perc). Az aranyosak népes táborát gyarapította még Kővári Tamás (400 m gátfutás - 53,32 másodperc) és a tízpróbázó Botka Levente. Nekik és a dobogós helyezéseket termelő társaiknak köszönhetően egyetemünk 15 medáliáig, valamint az egyszer versenyszámok eredményeiből kalkulált felsőoktatási rangsor második helyéig jutott.

A_kategoria_dobogosaiTollaslabda:

A Zrínyi Amatőr versenysorozat májusi fordulójában sem maradtunk ELTE-s siker nélkül! Az előző hónapokhoz hasonlóan sok budapesti és vidéki versenyző látogatott el a hétvégi megmérettetésre, amely az egyéni számokkal vette kezdetét. Egyetemünk színeit Galgóczi Gergő és Tóth Richárd képviselte - nem is akárhogyan! Gergő a "B" kategóriában mind a csoportmeccsek, mind a helyosztók során kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, így éppen csak lecsúszott a dobogó legalsó fokáról. Ricsi ezúttal az erősebbnek ígérkező "A" kategóriában kamatoztatta tudását és rutinját: a veretlenül zárt csoportkört követően a főtáblán is megállíthatatlannak bizonyult. Előbb a Klébi DSE játékosát, Hegedűs Mártont, majd a MAFC-os Kutasy Tamást búcsúztatta, mígnem a fináléban a torna során először döntő játszmára kényszerült a Vízmű SE fiatal tehetségével, Horváth Barnabással szemben.

A délutáni páros versenyszámban rekordszámú nevező gyűlt össze: Galgóczi - Tóth párosa a csoportkör alatt csupán egyetlen ponttal kapott ki a későbbi győztes Szabó Gergő - Balla Orsolya duótól, így a "C" kategóriába nyertek besorolást, ahol végül veretlenül zárták a tornát. A versenysorozat június közepén folytatódik - reményeink szerint csak a "szokásos" ELTE-s sikerekkel.

Nagypályás labdarúgás:

(férfiak - BLASZ III.) 1.FC Skorpió – ELTE-BEAC 2-9

(férfiak - BLASZ IV.) Fővárosi Közterület SC II. – ELTE-BEAC II. 0-1

Kosárlabda:

(nők - Budapest Bajnokság) Zsíros Akadémia Kőbánya – ELTE-BEAC 69-52 (16-13, 22-11, 16-12, 15-16)

Röplabda:

(nők - Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC – Ráckeve VSE-Ady 3:2 (16-25, 25-22, 25-20, 15-25, 15-13)

Vízilabda:

(férfiak - Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság, felsőház) ELTE-BEAC Vízilabda DSK – Komplex Póló Suli 12-6 (1-3, 4-0, 3-1, 4-1)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech