Kosarasok

Újabb csapatsportágban végzett MEFOB-dobogón az ELTE-BEAC

2014. 05. 01.
Kosarasok

Pólósaink után ezúttal férfi kosarasaink vitézkedtek: a debreceni négyes döntőben tartalékos együttesünk a tavalyi 5. helyezését bronzéremre “cserélte”. Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen.

Debrecenbe kéne menni, MEFOB-éremmel hazatérni. Férfi kosarasaink az egyetemisták és főiskolások számára kiírt országos kosárlabda bajnokság alapszakaszában kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak és ennek eredményéül készülhettek az április 27-28-29-ei négyes döntőre, amelyet idén a cívisvárosban rendeztek meg. Együttesünk kiváló körülmények között - modern csarnok, kitűnő szállás -, ám számtalan hiányzóval készült megjavítani tavalyi 5. helyezését. Gárdánknak a TFSE elleni hazai csoportmérkőzése térdsérülést szenvedő Földi Márton mellett az egyetemi elfoglaltságai miatt "otthon maradó" két centerünket, Marjay Ádámot és Stefán Dávidot kellett nélkülöznie, továbbá az alapszakasz során az egyik legponterősebb játékosunknak bizonyuló Lakosa Zsoltot nem engedte el a MAFC.Mindezek tükrében akár reális is lehetne a Final Four első mérkőzésén a címvédő házigazdától elszenvedett majd' harminc pontos vereség, ám az összkép csalóka. A mérkőzés első felében 10-15 pontos különbség alakult ki a felek között, ám a záró negyedre a mieink "elfogytak", játékosaink elfáradtak, sokat hibáztak. A bő rotációs lehetőségei miatt végig friss DEAC könnyű kosarakkal, valamint szép triplákkal növelte előnyét, s végül címvédőhöz méltó, fölényes, magabiztos győzelemmel kezdett a három negyeden át magát erőn felül jól tartó ELTE csapatával szemben.

ELTE-BEAC - DEAC 76-105 (23-31, 20-20, 20-28, 13-26)

Másnap fiaink a torna alapszakasz fázisában a csoportunkat megnyerő Szombathelyi ESE együttese ellen mérkőztek meg. Már az első negyedben igyekezett mindenkét fél egy-egy nagyobb rohanással jelentős fórt kiharcolni, de a játékrész végén döntetlent mutatott az eredményjelző. A játék képe a folytatásban sem változott sokat: fiaink kiváló védekezésüknek hála egy 15-0-s rohamot indított, amelyre a szombathelyiek csak a mérkőzés utolsó felvonásában tudtak felelni. A négy pontra felzárkózó vasiak lendületét azonban megtörte Bak Márton kiváló centermunkája, így a mieink úrrá lettek a nehézségeken és ez a siker egyben azt is jelentette, hogy a TFSE ellen az ezüstéremért dobálnak.

ELTE-BEAC - SzoESE 79-72 (27-27, 24-8, 17-17, 11-20)

A két patinás fővárosi együttes összecsapása a második hely sorsáról döntött. "Partizán" kosárlabdával kezdődött a meccs, aki felvezette a labdát, meg is próbált kosárra törni . mindkét oldalon kevés sikerrel. Ezt követően ellenfelük kapta el hamarabb a fonalat, betöréseik és tripláik egyre nagyobb százalékban találtak célba, így a félidőben 24 ponttal vezettek az ezúttal csak kisebb fellángolásokra képes ELTE-sek ellen. A fordulás után érezhetően harapósabban jöttek ki a mieink a parkettre, és bár egy 11-2-es futással sikerült felzárkóznunk, az extázisban játszó TF-esek ellen ez kevésnek bizonyult.

TFSE - ELTE-BEAC 91-66 (22.12, 33-19, 11-16, 25-19)

Összességében nagyon szépen csillog ez a bronzérem a fiaink nyakában, akik az elmúlt évek legnagyobb sikerét érték el a MEFOB-on. Ráadásul Buza Dániel személyében a torna All Star csapatában is találni ELTE-BEAC-os játékost, aki mindhárom mérkőzésen együttesünk húzóemberének bizonyult.

A bronzérmes csapat tagjai: Buza Dániel, Bak Márton, Vajda Péter, Varga Zsolt, Beri Imre, Debreceni Gergő, Takács Máté, Jukucs Balázs, Szentesi Bendegúz, Szabari Krisztián, Mayer Patrik

A férfi torna végeredménye:

1. DEAC 6 pont
2. TFSE 5
3. ELTE-BEAC 4
4. SzoESE 3.

MVP: Nagy Botond (DEAC)
A torna All Star-csapata: Nagy Benedek (DEAC), Buza Dániel (ELTE-BEAC), Pék Dávid (DEAC), Mácsai Károly (TFSE), Vas Viktor (DEAC)
A torna pontkirálya: Nagy Botond (DEAC)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech