DSC 0151 1

Töretlenül, hibátlanul az ‘oroszlánbarlangban’ – Hatot vágva került ismét a vörös vonal fölé a BEAC

2023. 04. 04.
DSC 0151 1

Harmadik mérkőzését is megnyerte hazai pályán az ELTE-BEAC csapata a Férfi Futsal NB1 rájátszásában és ismét elkerült a kiesőzónából.

Bár korábban gyakorlatilag minden BEAC-játékos, -edző, és -szurkoló úgy kategorizálta az alsóházi rájátszás tíz meccsét, mint tíz döntő, talán még a szokásosnál is nagyobb téttel bírt a hétfő esti csörte a Sport11-ben. A vendég Rubeola ugyanis sereghajtóként érkezett Újbudára, de mindössze két egységgel volt lemaradva a kört szintén kiesőhelyen megkezdő BEAC mögött. A magyar SOCCA válogatottat is irányító Jenei Ottó a találkozó előtti interjúban elárulta, úgy próbálta motiválni csapatát, hogy kifüggesztette a 0-8-ra végződő alapszakaszbeli hazai, BEAC elleni fiaskót az öltözőbe, amit minden korábbinál megalázóbbnak titulált. Béni sérülés miatt nem számíthatott Boros Rolandra és Kovács Gergelyre, míg Jeneinek Józsa Tamást és Maruzsi Mátét kellett nélkülöznie.

Az összecsapás nagy iramban, a csapatok soraiban feltüzelt játékosokkal vette kezdetét, de talán éppen ezért sokszor hiba csúszott az utolsó passzokba. Aztán a hatodik percben szabadrúgáshoz jutott a Rubi, amit a téli igazolás, Huszty Dániel kíméletlenül be is vágott, a játékvezető azonban ‘közvetett szabadrúgásra’ hivatakozva érvénytelenítette a találatot, Oswald Dániel pedig gyors észjárással érzékelve ezt, indította a jobb oldalon ‘megúszó’ Dunai Andrást, aki pedig higgadtan emelt a kapuba. Az esetet követően természetesen hevesen reklamált a Rubeola-stáb és a kilátogató csömöri szurkolók is – de mindhiába. A gólt követően is a vendégek diktálták az iramot, azonban a BEAC jól megszervezte védelmét, így komolyabb helyzetekben ez nem manifesztálódott. Sőt, Szabó ‘ledobva az ékszíjat’ Kissnek ugrott egy ártatlannak tűnő eset miatt, csakhogy mindez a játékvezető előtt történt, aki kiállítással díjazta a performanszt. Az első játékrész utolsó percében ráadásul sikerült megdupláznia a vezetést egyetemistáinknak, amikor Dunai centermunkája után a második félidőben sérülést szenvedő Vadászi talált a hálóba. A fordulást követő első negyedet aztán Fülöp és Kiss koprodukciójával ismét góllal zárta a BEAC, a háromgólos előny viszont nem sokáig tartott ki, Sámson oldalberúgása után Nehéz Krisztián volt jókor, jó helyen, Oswald lábai között elgurítva a játékszert szépített.

DSC 0020 1

Dunai András duplázott a Rubeola ellen, ezzel pedig már 12 találatnál jár ebben az idényben (Fotó: Simó Szabolcs).

Ez sem törte meg Béni fiait: a betegsége óta talán formán kívül játszó Kiss ugyanis fineszes megoldással emelt Csikós felett a kapuba, hovatovább, Kiss nagy passzából a csereként beálló Spáth is eredményes volt, ezzel pedig már 5-1-et mutatott az eredményjelző. A végjátékban aztán öt a négy elleni játékra váltott Jenei, ez pedig valamelyest megfogta a BEAC-ot, Sámson egy ilyen szituációból – ha némiképp szerencsés körülmények között is, de – be is vette Oswald kapuját. Bő egy perccel a vége előtt viszont Dunai csapott le egy labdára a félpályánál, majd kialakítva a végeredményt, emelt az üres kapuba másodszor is.


DSC 9749 1

Vadászi Edward (a képen fekete mezben jobbra) gólt, Kiss Gábor (balra) gólt és gólpasszt jegyzett (Fotó: Simó Szabolcs).

A BEAC győzelmével továbbra is hibátlan hazai pályán a rájátszásban, elkerült a kiesőzónából és 11 ponttal jelenleg a 14 pontos Újpest, és az MFA-t két vállra fektető, 12 pontos Nyírbátor után harmadik az alsóházban. Április 24-én a jelenleg csak rossz gólkülönbsége miatt nem kiesőzónában tanyázó, 10 pontos Nyíregyházát fogadja.

NB I, Alsóházi Rájátszás, 5. forduló

ELTE-BEAC–Rubeola FC 6-2

Kezdőcsapat: Oswald (k), Tarjáni, Szini, Dunai, Szekér.

Cserék: Hoffer (k), Juhász (k), Vadászi, Gémesi, Kiss, Diemer, Spáth, Fülöp, Dauner.

Gólszerzők: Dunai (2), Fülöp, Vadászi, Kiss, Spáth, illetve Nehéz, Sámson.

Kiállítva: Szabó Zs.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech