DSC 3667

Több mint százan nyerték el az ELTE szociális sporttámogatást!

2017. 10. 09.
DSC 3667

Több mint 300 sikeres pályázat érkezett a BEAC és az ELTE HÖK által kiírt szociális sporttámogatásra, ősztől több mint százan sportolhatnak majd féláron vagy teljesen ingyen a BEAC-ban!

A BEAC és az ELTE HÖK pályázatot hirdetett a 2017/2018-as tanév első félévére, amely rendszeres szociális támogatást kínált a hallgatók számára a BEAC által felajánlott sportbérletekre. Több mint 300 sikeres pályázat érkezett, melyből 43 fő nyert el 100%-os és 65 fő 50%-os támogatást.

A kezdeményezés célja, hogy az egyetemi sportolás mindenki számára elérhető legyen, és ne elsősorban anyagi kérdés legyen. A pályázat sikere miatt a BEAC és az ELTE HÖK minden félévben kihirdeti a szociális támogatással párhuzamosan a szociális sporttámogatást is. „Reméljük, hogy kezdeményezésünkhöz az ELTE vezetése is csatlakozik, és meg tudnak nyílni költségvetési források is, mellyel közösen tovább tudjuk bővíteni az ingyenes sportolási lehetőségeket. Külön fontos ez most nekünk, hiszen 120 éves lesz a klub, így még erősebben próbáljuk meg felhívni a figyelmet a sportolás fontosságára.” - mondta el Simon Gábor, a BEAC ügyvezető igazgatója.

A sporttevékenységek támogatása nem egyedülálló, több hazai sportklub (pl. Vasas) is működtet hasonló támogatási rendszert sportolói számára, ill. a hazai felsőoktatási intézményekben is vannak ingyenesen választható sportok, testnevelés kurzusok is.

A nyertes hallgatók az alábbi sportágakban fognak sportolni az őszi félévben: aerobik, jazz tánc, kick-boksz, hastánc, cheerleading, brazil jiu-jitsu, muay thai, kajak/kenu, spinning, kettlebell, konditerem.

A pályázatban nyertes hallgatók 2017. október 20-ig vehetik át a sportolásra feljogosító bérleteiket.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech